• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    DD - Ja, det är billigast att vara hemma, men inte lättast tyvärr. Vi bor i lägenhet och den är inte så jättestor (ca 95kvm), men den ligger på andra våningen och det är ett litet hyreshus med bara familjer med småbarn. Vi vill ju kunna sitta ute och då blir det en hel del spring på toa upp till lägenheten, samt för att hämta dricka/mat och annat. Dessutom vill vi gärna ha musik, men det kan vi inte ha så sent i och med att barnen i de andra lägenhetena ju måste få sova. Vi har dessutom två innekatter och en hund, så då måste vi ordna med djurvakt och köra bort djuren. Det är av de anledningarna jag bävar lite för att vara hemma, även om det såklart är billigast och vi har väldigt mysig gård.

    Det finns ju dock byagårdar runt om här som bara kostar ett par hundralappar att hyra, så jag vet inte.. det kanske är bättre ändå. Så pass kan vi ju lägga ut, men inte flera tusen.  Hehe ja, jag tycker också att det är trevligt när det är avslappnad stämning, alla kan vara med och ingen blir ruinerad :P Det är mer jag som vill hitta på så mkt inför fester, för jag kan inte bara sitta och sippa på ett glas vin, ta en öl och njuta av en cigarett som alla andra och då blir jag ofta "mamman" som ska passa upp på alla för att jag är nykter. Om jag då håller mig sysselsatt och alla andra sysselsatta, så slipper jag det.

    Det lät ju jättetrevligt och kul att grannarna hittar på något :) Jag tycker det ofta är så att ingen har kontakt med sina grannar. Detta är vårt åttonde boende tillsammans och det är första gången vi vet vad grannarna, i samma hus!, heter och faktiskt pratar och umgås här ute på gården. Ja, vi pratar till och med med dom i grannhuset. Jag tycker det är helt underbart :) Jag är uppvuxen i ett mindre samhälle i ett villakvarter där alla umgicks osv, så jag fick lite av en chock när jag flyttade in till stan (som inte är en stor stad alls) och  man förväntas att inte ens säga hej till grannarna.
  • daniiel

    Ja, det finns en lokal vi funderat lite på, men då kräver det nästan övernattning och då ska alla ha med sig luftmadrasser eller liknande. Om de inte vill betala taxi hem på kvällen iofs, men det är ca 3mil hem då. Det är en byagård som har dansbana utomhus, grillplats och en bastustuga på bryggan vid havet. Den kostar bara 400kr att hyra ett dygn och bastun kostar 30kr/person och timme. Tanken är då att vi bjuder på lokalhyran och vickning alternativt en enklare frukost och alla får då ta med sig dricka för kvällen samt middag och de som vill basta får betala det själva. Att man åker dit efter lunch på lördagen och (jag räknar med vackert väder) de som vill kan bada, sola och basta under eftermiddagen. Sedan äter vi middag alla tillsammans och spenderar kvällen ute vid dansbanan. Sedan äter vi frukost dagen efter, hjälps åt att städa ihop lite och åker hem. Det är en tanke.

    Annars finns det en kvartersgård där min syster bor och den kostar samma att hyra. Där finns en stor altan ute och en grillplats. Tanken då var ungefär densamma som ovan, minus bastu, bad och övernattning, men med någon form av 5-kamp eller liknande.

    Och sist finns det en äldre, gammal, byagård, som också ligger i ungefär samma prisklass. Tanken där var väl isåfall att ha 20-tals tema och ett sådant mordmysterium. Självklart också att äta middag tillsammans i början av kvällen.

    Jag vet inte vad som skulle vara bäst riktigt dock, självklart finns det ju andra alternativ också, men de där är väl de som jag funderat på. Och ja, självklart skulle jag kunna strunta i att ta på mig mammarollen och bara mingla, men det blir så jobbigt när vissa börjar bli lite för runda om fötterna. Och om det är vi som ordnar festen, så kan jag ju inte riktigt bra åka hem tidigt på kvällen. Jag gjorde faktiskt det på Halloween, då vi hade fest. Men då hade vi festen tillsammans med min syster och en kompis, så de var ju ändå 3 ansvariga kvar efter jag åkte.


  • daniiel

    Fullmåne? Haha ja, här är det så ljust om nätterna, så vi ser ingen måne. Det kan ju dock, som ni alla skriver, förklara mina drömmar senaste veckan också. Jisses.. och jag får också svårt att sova vid fullmåne och har på senaste legat uppe och kikat på serier långt in på natten.


  • daniiel
    1700tal skrev 2012-06-08 10:03:23 följande:
    Pinki, jag gillade 20-talstemat med mordgåta - det lät spännande!
    Ja, jag gillar också det :) Det kräver ju dock väldigt mycket planering och kräver också att våra gäster kan bestämma sig i god tid för om de kommer eller inte, något de brukar vara väldigt dåliga på. Jag är därför rädd att jag ska planera det och sedan dyker folk inte upp och då blir det svårt. Man måste som ha med vissa nyckelroller för att det ska funka.
  • daniiel

    Ja, det känns lite så. Jag önskar att det hade funkat, för det är ju det temat och det vi helst hade velat göra. Vi skriver jag, för att jag och maken var överens, tills det skulle börja planeras. Nu är han inte lika angelägen längre, även om jag vet att han också skulle tycka att det var skitkul.

    Kvartersgården är ju enklast och det är lite det som får mig att tveka. Vi vill ju gärna att det ska bli en speciell fest, inte en som är likadan som 10 andra fester alla varit på under sommaren redan. Jag tror ju dock att alla skulle ha roligt och sådär, men jag vet att om vi väljer den lokalen, så kommer alla vilja gå på krogen och då kommer jag och maken gå hem.

    Det är anledningen till lokalen som ligger långt borta, att ingen ska vilja gå på krogen, bjuda in sina bekanta som vi inte känner och att folk inte ska droppa in eftersom under kvällen efter de kollat utbudet på andra fester. Det blir lite mer uppstyrt då. Nu vet jag att ingen av våra vänner har något emot att sova på luftmadrasser och liggunderlag, förutom jag kanske :P Men det går ju som sagt utmärkt att ordna skjuts hem på kvällen - det vi helst vill. Ta taxi funkar också, om man samåker. Det är mer att det bli en viss grupp av människor som är på ett ställe om umgås hela kvällen som lockar.

    Jag kom iofs på ett till alternativ nu. Klubbstugan i båthamnen. Den ligger betydligt närmare stan än den andra lokalen, men tillräckligt långt utanför för att man inte ska få oväntat besök och att vissa ska välja att gå på krogen. Dit går det dessutom bussar, även hem. Taxi blir ju billigare också och det är nog enklare att få skjuts hem/dit av någon eftersom det är närmare stan.

    Alternativt ute i stugan iofs, då är vi ju väderberoende efter det kräver en båttur, men där har vi ju sängplatser (man kan också åka hem) samt badstrand, pool, grillplats osv. Då skulle man ju kunna hyra klubbstugan som back up, man stannar helt enkel där om vädret är dåligt. Hm...


  • daniiel
    Darling Daisy skrev 2012-06-08 11:06:15 följande:


    Hittade den här klänningen hos en säljare på ebay, 2011dress, men tyvärr skickar de inte till Sverige. 
    (länk: www.ebay.com/itm/IN-STOCK-FOR-Princess-NEW-We...#ht_6950wt_1396
    )

    Finns det något sätt att söka på ebay för att se om nån annan har samma klänning? Är inte så bra på ebay...
    Vilken fin klänning :) Jag har ingen aning om hur man söker för att få samma produkt, men från en annan säljare, om det ens går. Du känner ingen i Norge som skulle kunna ta emot klänningen och skicka den vidare då? :)
  • daniiel
    Darling Daisy skrev 2012-06-08 11:17:25 följande:
    Nä, jag har inga bekanta i Norge... 
    Visst är det skumt att de skickar till just Norge?!
    Jag mailade säljaren och frågade om de kan skicka till Sverige. Får se om de svarar.

    Jag tror att det är på DHgate som man kan se "andra säljare som har samma klänning till salu". Har för mig att jag sett nåt sånt där....
    Ja, jag tycker det var jättekonstigt! Kan det ha att göra med att Norge inte är med i EU? Att de bara skickar till länder utanför EU typ. Jag vet inte..

    Hittade klänningen hos några andra säljare, men ingen som skickar till Sverige dock. Hoppas du får svar och att de kan tänka sig att skicka till Sverige :)
  • daniiel
    Anny skrev 2012-06-08 18:59:35 följande:
    *fniss* kändes smått skumt att ha underkjolen på mig. Rätt mycket liv i den. Men den är bra. Verkar riktigt fin. Evig tur det då den blev riktigt dyr i slutändan. Nu hoppas jag bara att skräddaren inte kortat av klänningen fööör mycket!!

    Här är jag i underkjolen: Jag ber om ursäkt för bleka ben, träliga fötter, prickiga trosor, ostädat kök mm mm mm


    Den såg ju väldigt fin ut :) Vart beställde du den och hur mkt kostade den?
  • daniiel
    Five year engagement skrev 2012-06-08 19:01:23 följande:
    MINA BÅDA KLÄNNING ÄR PÅ VÄG!! =)

    känns riktigt riktigt pirrigt!!!
    Min första befinner sig i paris nu, kommer nog på måndag, hoppas att jag är hemma..
    Min andra, den som förhoppningsvis är i rätt storlek, skickades idag och kommer fredag nästa vecka enligt deras leveransplan. Så spännande!!!!! 

    hur funkar det när de levereras? Visst kommer de med den till dörren? ringer de innan eller man får hoppas vara hemma... hur vet man om man missat dem??  

    måste bestämma mej för slöja också, vet varken ut eller in... jag ska ha en bohemisk uppsättning, inget stramt. Och jag vill ha slöjan fäst under själva knutarna i håret, alltså typ i nacken, väldigt lågt. Hur fungerar det med slöja? Hur sätter man upp den, kam? ingår det eller måste man sy i själv? 

    Tack för alla länkarna Daniiiel! Superbra, kan bara inte riktigt välja för jag har cverkligen INGEN aning om vad jag vill ha... *suck*

    min klädsel ska va ganska enkel, klänningen som jag lagt upp bild på, bohemisk, lös uppsättning, ganska neutralt smink, kilklackade skor, svart spets bolero... vill ha en slöja som passar in i den "enkla" klädseln...
    Oh, vad spännande! :D

    Det verkar vara lite olika det där, med hur de gör när de leverar klänningar. När jag fått mina, så har de aldrig ringt innan, men hos andra har de ringt. De har levererats till dörren ja :) Hoppas du slipper tullen också.

    Slöjan kan du fästa lite hur som helst, men det är vanligt med kam. På vissa slöjor sitter det redan och på andra inte. En sådan kan man ju dock sy dit lätt själv. Jag satte även ett par hårnålar i min för att den verkligen skulle sitta på plats :) Köp en slöja som inte är så dyr och så prövar du uppsättningen med slöja och känner efter. Vill du inte ha den, så ha den inte :) Om du vill ha en enkel slöja, så skulle jag nog valt en som bara är ett lager tyll och utan något kantband eller liknande :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!