• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    paet skrev 2012-06-27 12:32:08 följande:
    iiih min klänning skickade idag! Perfekt!! Då lär jag verkligen hinna få den
    Näääää, vad spännande!! :) Hoppas du slipper tull och sånt nu då. Ja, och att klänningen är fin och passar bra! Du måste uppdatera när du fått den och visa bilder ;D
  • daniiel
    paet skrev 2012-06-27 14:19:42 följande:
    Ja jag är så spänd på hur den ser ut De var jätteschyssta som skrev att den bara är värd 30 dollar. Då ska det väl inte bli nån tull när det är under 500kr? Om det blir nån så blir det ju iaf inte så högt pris Åh det hoppas jag med!! Det ska jag absolut göra!! :)
    Som jag skrivit här ;) www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2

    Men förhoppningsvis slipper du helt och om inte annat, så hoppas jag du får ett lägre belopp ändå :)
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-06-27 12:46:55 följande:
    Jaha...... när alla köper så fina klänningar och visar dem så snällt så kliiiiar det ju väldigt i mina fingrar. *S*
    Får nog snart söka hjälp! Skrattande
    Men på lördag är det dags att åka till mamma och sy.....
    Du har din klänning nu!!! haha Inte kika på andra, fy fy ;P
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-06-27 18:24:39 följande:
    Skygglappar på!  Cool
    Bra! :D

    Men vad spännande, blir klänningen färdig snart då? :) Jag vet ju inte hur mkt och hur lång tid det kommer ta att sy och fixa allt. Du måste håll oss uppdaterade med bilder och sådär. Tänk vad spännande.. att du kanske haft den klänningen hemma hela tiden ;)
  • daniiel
    paet skrev 2012-06-27 18:53:10 följande:
    Okej men då är det ju långt under 1400kr i med att hon skrev 30 dollar. Det är ju runt 250kr *fniss* 
    Men vi får se vad som händer! Hoppas den bara slinker igenom. De kollar väl inte allt toknoga kan jag tro. Lär ju komma kläder därifrån dagligen.

    Kan de alltså ta lika mkt tull för den som för en jättedyr pryl ändå alltså? Förvånad Det låter ju bissart :S Nä den får inte fastna där och kosta flera tusen.. då får jag inte ut den haha.
    Håller tummarna :)

    Nja, tullsatsen är densamma oavsett om klänningen kostar 1500kr eller 5000kr, 12%, så på så sätt kan man väl säga att de tar lika mkt tull oavsett hur dyr klänningen är. Sedan blir ju själva kostnaden lägre ju billigare klänningen är. Andra saker än tex kläder har en annan tullsats, en annan procent alltså, så det hänger ju på det. Oavsett kostnad kan man dock åka på moms, som då är 25%, så även den är samma för allt, men själva slutsumman beror ju på kostnaden av saken man beställt. Och administrationsavgiften varierar, en hel del har jag förstått, men den kan man inte påverka själv.
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-27 20:51:11 följande:
    Undra om man kan be Landy skriva billigare pris? Vore så otroligt tråkigt att behöva betala så mycket i tullavgift, slipper ju hellre.. Flört Skrattande
    Saken är den att ibland måste man skicka in kvitto på betalningen och då spelar det ingen roll om det står ett lägre pris på paketet. Jag kanske är tråkig och sånt, men jag tycker man ska räkna med tullen innan man beställer, så man vet att man har råd om det skulle oturas.
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-06-27 20:55:56 följande:
    HJÄLP HJÄLP HJÄLP!!!!!!!
    Jag tycker insidan är bra. Jag tycker det är lite roligt gjort med "tagsen" där med infon på :) Framsidan tycker jag dock blir lite för mkt, lite rörigt. Less is more du vet ;) Lite färre blommor, texen nere i hörnet behövs inte och personligen tycker jag klockan och texten där är lite överflödig också. Samma med baksidan, det räcker med bandet och brudparet. De där stjärnorna eller vad det är brevid, de behövs inte alls. Angående bandet, om det ska vara lila eller turkost.. det är ju en bra fråga. Pröva med turkost och se hur det blir? :)
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-27 22:54:33 följande:
    Läste på din sida om tullen och jag tvekar för att göra något dumt! tänkte inte på allt som kan hända.
    Har dock beställt från ebay ibland och då har det stått "gift" utan att jag vetat eller ens velat det. Tur då att jag inte behövt visa något kvitto då iaf!

    Nej det är väl inte att vara tråkig? isf är jag också tråkig, jag har räknat in tull, självklart. Menade bara att jag hellre sparar dom pengarna till något annat. Vill inte ha den oturen att måsta betala flera tusen extra. Men blir det så blir det. Skrikandes För oss är det så mycket pengar bara, men dom finns ifall att.
    Ja, jag fick visa kvitto på min underkjol, så det var skönt att det inte stod "gift" på den, för det hade jag bara tyckt var pinsamt isåfall :P Som tur var, så var den inte så dyr, så det blev "bara" moms och administrationsavgift på den :)

    Självklart, jag förstår. Inte vill man gärna betala tull och moms om man kan slippa :) Och om man måste betala, så vill man ju betala så lite som möjligt :) Det finns nog hundratals andra saker man hellre spenderar de slantarna på :P Jag menade bara, inte direkt riktat mot dig utan mer allmänt, att innan man beställer en klänning bör man ha räknat ut eventuell tull + moms, för att se till att man har råd med det också :)
  • daniiel
    Evelina89 skrev 2012-06-27 21:39:44 följande:
    Tack! 
    Corals har jag hittat några godbitar på.
    Landy verkar inte finnas längre..
    Men Milly ska jag kolla upp :) 
    Precis som skrivet ovan, Landy har bytt hemsida :) De finns också på facebook, om du har det. Där kan man skriva till dom, kika på bilder osv :) De har också en butik på ebay.

    Hoppas du ska hitta en klänning du gillar :) Alla de tre, Landy, Milly och Corals har många real sample-klänningar och det är ju toppen :) Vilken typ av klänning är du intresserad av?
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-06-28 08:30:04 följande:
    Jag tycker du har helt rätt! hoppas jag inte lät sur eller något, jag är inte det utan håller med dig! Skrattande

    Jag räknade ut tull det första jag gjorde då sambon upplyste mig om avgifterna så jag läste på tullverkets sida. Men nu är det bara att hoppas att man slipper det!! men ska verkligen förbereda mig (i tanken) på att få öppna plånkan Tungan ute
    Nejdå, inte alls :) Bara trevligt att dela åsikt med något och skriver gärna lite vitt och brett om det där, för jag har upptäckt att det är många som inte har någon koll alls på det där med tull och tänker om någon av dom skulle kika in och läsa i tråden ;P
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!