• Lapinette

    Summan av allt fortsätter

    Såg till min förskräckelse att tråden var avstängd när jag skulle skriva. Eftersom jag inte har någon vidare fantasi och vill att alla ska hitta hit till Gemmas tråd så döper jag inte om den.

    Välkomna!

  • Svar på tråden Summan av allt fortsätter
  • Lapinette

    MLK - jag köpte en hel del utländska bröllopstidningar (varje gång jag var på Arlanda eller Nice airport). Hade nog en 4-5 franska, 2 engelska och 1 amerikansk. Föredrog den amerikanska som hade underbara repotage, vackra dukningar, helt underbara klänningar etc. Kommer dock inte ihåg vad tidningarna hette och de har nu gått till pappersinsamlingen (vid flytten) men går du in i en välfylld tidningsaffär så finner du även utländska varianter.

    Jag försökte smälta choklad i micron. Glasskålen höll men det började nästan brinna istället. Fick ta ut glasskålen, ställa den under fläkten ...sen luktade det brännt i lägenheten i flera dagar. Gjorde om chokladen men då i vattenbad på spisen istället. Det gick bättre. Gjorde även kola som blev helt suverän (om jag själv får säga det). Det blir två boxar fyllda med kola som flyger med oss ned till Frankrike. En till svärmor och en till mannens bror.

  • Mycket långt kvar

    Jag ska kolla upp dem istället då, de låter roligare! Du hade jättegärna fått köpa ut, Gemma, men jag ska åka bort nu idag och kommer inte hem förrän nyårsdagen så det går icke.

  • Izunia

    Hej igen och god jul alla!

    Ett tips ang smälta choklad...vi hade choklad fondue och om min inte har en speciell för just choklad..använd än san här "matvärmare" som man ställer pa bordet med ett värmeljus under. Sätt sedan en skal (i porslin) över! Vips! Färdigt!

    Utländska tidningar är det bästa! Jag har blygt sett äver mina alla brudtidningar och jag har säkert köpt över 50... Manga som jag inte är sa nöjd med (flest svenska) och manga som är toppen. Engelska, amerikanska och australiensiska.
    Jag gillar Martha Stewart Weddings, Sydney Bride och Modern Weddings. Brukar även köpa en engelsk tidining som är i ett miniformat! Jättepraktiskt.

  • Gemma

    Lapinette: Visst luktar det läskigt med förtorkad, bränd choklad? Att nåt så gott kan bli så läbbigt. Har gjort precis som du, många gånger.

    Tillbaka på skånsk mark, mannen parallellsurfar på mammas dator och letar klocka på Kaplans-sajten, vi fortsätter ju projekt businessman och som ni kanske minns var the weakest link inte skorna och inte skjortorna utan portföljen (tack Stålis) och klockan (tack Lapinette med flera). Men nu är det ju en viss skillnad mellan verklighet och fantasi och någonstans däremellan ligger Kaplans. Och dit ska vi på fredag! Jaaa! Har också lyckats med konststycket att boka TVÅ restaurangbesök med bara en - två dagars varsel och få bord bägge gånger.

    Utvandraren, på Dusseldorffs flygplats slank det ner en flaska Gosset, det var ju så bra priser. Att avnjutas i badkaret på vår suite i morgon kväll... där jag ska ligga och spana ut över nybroviken innan restaurangbesöket. Mmmm.

    Tysklandsbesöket var för övrigt sagolikt. Långa skogspromenader varje dag, mycket sömn, mat och familjande. Vi hade självklart med oss mer hem än dit trots avyttrande av presenter, främst vinflaskor hade vi med oss varav 2 Primeur de Touraine. Alltså loiredalens motsvarighet till Beaujolais och MYCKET godare! Oj vad mycket som handlar om marknadsföring när det gäller vin. Mannen fick f ö en flaska masi valpolicella -03 och en chablis i julklapp av pappa och jag fick ju rosa champagne (seriöst eller hur), plus att vi fick ytterligare ett gäng flaskor av olika människor... verkar som alla har bunkrat upp i decennier i väntan på att vi äntligen ska få ett litet embryonalt vinintresse.

    Om mat... Innan vi åkte slängde jag och mannen ihop en hastig lunch bestående av ugnsgrillade potatischips med spiskummin, lammfilé, smörstekta äpplen och en karamelliserad portvin-kanel-rosmarinsås med vispgrädde. Mannen i tyska familjen, alltså min egen makes bror, nästan dog av lycka. Han är ju fransos och hans tyska hippiefru lagar typ bara ris med gurkmeja och ytterligare nån afrikansk krydda som man inte kan uttala namnet på. Ja, helt enkelt mat som jag själv tycker är skojig och intressant men som man får järnbrist av efter typ en vecka. Och för en stor, fransk man är det ju inget vidare. I gengäld kompenserar han med fem sorters opastöriserad, svindyr fransk ost efter varje måltid. Vilket frun tycker är otroligt onödigt. Annars blev det nästan inget käbbel alls under vår vistelse. De delar av familjen som jag inte tål eller har svårt för, pratade jag helt enkelt över huvud taget inte med. Det funkade super!

    MLK: Microknäck, påminner mig om en tid när du knappt var född... när min mamma köpte mikro och fick en tjock kokbok till och ALLT skulle tillverkas där i mikron, desserter, pajer... otroligt läskiga konsistenser blev det på allt och omöjligt att få jämn temperatur.

    Izunia: Jag gillar alla tidningar du räknar upp utom Martha Stewart för jag får tokig prestationsångest av henne. De svenska tidningarna är... inte jag.

    Trollsländan, hur går det?

    Kram, G

  • Gemma

    Klichéfråga: Er bästa julmat?

    Jag har snöat in på tyskt nu såklart, lite äckelgoda lebkuchen doppade i sån där "edelbitterchoklad" som smakar lite kartong. Mmmm.

    Weinachtsstollen går inte av för hackor heller.

    Min mamma gör en grym kycklingaladåb (bara namnet "aladåb" gör att rätten kvalar in till medaljplats). Kål ihop med köttbullar är en oslagbar combo men... bäst är nog ändå ålen. Inte flatrökt, inte luad, inte silverål utan bara alldeles vanlig ål i feta, skälvande skivor. Mums filibabba!

  • Gemma

    MLK, glömde fråga: Hur gick tentan?

    Och tack alla som grattat mig! Jag älskar som sagt att fylla år och suger girigt åt mig.

  • Gemma

    MLK apropå Kerstin Thorvall: Har du läst skandalboken som skrivits av hennes typ... drygt femtio år yngre älskare? Den lär vara tafflig men snaskig och han beskriver alltså sin kärleksaffär med en viss Thora Wall.

  • Gemma

    ...förövrigt låter det osannolikt att KT skrev en sån där etikettsbok, HAR hon verkligen förändrat sig så? Obehagligt.

  • Gemma

    Utvandraren: Fasan har jag aldrig ätit. Hur smakar det? Kan jämföra med duva och vildand... och... uhm... grillad kyckling.

  • utvandraren

    Ahhh... Äntligen tillbaks på kontoret med ett ostört bredband så man kan surfa i fred!
    Mamma och pappa anskaffade sig bredband efter påtryckningar från oss "ungdommar" för typ ett år sedan. Men naturligtvis klarade de att få det felkopplat så så fort någon ringer måste man logga av pga störningar på linjen! Alltså korta, desperata försök att surfa mellan julhälsningarna.....

    Gemma! Jag bara *älskar* Kaplands. Har handlat flera grymma smycken där... Hoppas ni hittar något fint! Min man är klockfanatiker och börjar få en gedigen samling! Den senaste var en Omega från 60-talet som är riktigt fin. Hans första vansinnesköp var en Rolex när vi jobbade i Schweiz. Den är fortfarande lika fin och det är ju det som är det sköna med klockor, de åldras liksom inte!

    Fasan smakar vilt, mörkt och lite torrt. Behöver lite feta tillbehör... men väldigt gott! Till det hade vi en Amarone 2000 från Tommasi.
    Vilken Gosset köpte ni? Grand Reserve är bäst, den med den gammeldagsa flaskan.
    Jag var och bunkrade på Systemet nu, till nyårsafton då vi har stort kalas. Gläder mig till kockelerandet!!

    Min bästa julmat är den maritima sidan dvs. gravlax, löjrom, sill.... mmmmm.

    MKL, jag har också gjort choklad vulkan.... lätt hänt!! Nu tar jag alltid och smälter på spisen, har kommit fram till att det enkla ofta är det bästa!!

Svar på tråden Summan av allt fortsätter