• Lapinette

    Resetråden som aldrig tar slut

    Tack Amelle,
    hade inte alls märkt att förra tråden tog slut igår utan startar här en ny. Tar tacksamt emot tips!

    Som sagt, här fortsätter resetråden som en gång startades då jag behövde tips på vilka kläder man bör ha när man ska ut på safari. Förutom resor avverkar vi gärna goda recept och vintips här inne.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-17 11:28
    Kläder safari: www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

    All around the world: www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.html

    Been there, done that: www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.html

    En värld full av möjligheter: www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.html

  • Svar på tråden Resetråden som aldrig tar slut
  • Tinga

    Ab fab & Lappis - tusen tack för era sköna tips! Jättebra med personliga tips som den där trånga baren och det bästa tapasstället. Ska försöka komma loss med hotellbokning de närmaste dagarna, så att det är gjort. Satt och kollade lite på hotell igår och det retar mig att de aldrig inkluderar frukosten i rumspriserna, för det sticker fort iväg ganska mycket pengar på det, utöver själva boendet. De hotell ni tipsat om tar mellan 11 och 15 euro plus VAT för frukost, så det blir ju en del pengar det med. Å andra sidan är frukosten det bästa med att bo på hotell tycker jag, så det får gärna kosta litet.

  • Lapinette

    Tinga - vi fick frukosten inkluderad då hotellet hade sänkt sina priser sen vi bokade . Maken ringde och fixade, som vanligt. Det var superskönt med frukost på hotellet. Massor att välja mellan, lugnt och så hade de frukost fram till 11.00 mån-fre och fram till 12.00 på helgerna. Lyx!

    En annan sak som man ska tänka på är att priserna nästan alltid anges innan skatt i Spanien. Har blivit van att lägga på och räkna om gällande hotell men tänkte inte alls på det när vi var ute och åt på Cinc Sentis och notan tillslut hamnade på typ 3 500 kr! Visst, vi tog då 8 rätters avsmakningsmeny med dyrast vinpaketet + champagne innan + svart tryffel till canelonin (som vi trodde ingick). Men enligt menyn så trodde vi att vi skulle landa på dryga 2 000 kr + champagne.

  • Piggelin1

    Underbart med alla Barcelona-tips! Jag kopierar & sparar för framtiden jag med! Om allt går vägen med försäljningen av lgh nu, då kanske vi ska unna oss en helg i Barcelona vi med

    Ja just det Lappis - var du näjd med valet Cinc Sentis?!
    Fick ni firat väninnans 30 år?! Du kanske redan skrivit om det högre upp, jag har bara läst slarvigt än så länge.

    Ab Fab - tänkte på dig i förra veckan, eftersom du nämnt Ulf Wagner några ggr här! Han var på radio (Rivstart) en morgon förra veckan & pratade om att de körde lite Back to basic nu när det är kristider, dvs tillbaka till ursprungskonceptet på Basement som de hade när de öppnade för några år sen. I princip hela deras kundunderlag har försvunnit iom att de stora företagen inte längre kör några representationsmiddagar.
    Blev lite sugen på att gå dit nu när det inte är lika dyrt längre

  • Piggelin1

    Lappis - vi gjorde din chokladfondant i fredags! Den blev verkligen supergod. Lagade mat tillsammans med två kompisar & den ena hade förhört sig innan om vad vi skulle äta, så att han kunde shoppa lämplig dryck. Han hade shoppat tre (det märktes dagen efter när vi vaknade...) flaskor av en jättegod chilensk merlot till maten (och jag tror bestämt att jag numera snöat in på merlot-viner) & sen ngt väldigt annorlunda till efterrätten, nämligen "Black Chocolate Stout". Det var faktist jättegott till, tro det eller ej!

  • Ab fab

    Piggelin- hörde om Wagner. Bra initativ för att överleva. Jag ser så fram emot champagneprovningen i vår

    Lappinette- visst var taket på Casa Mila underbart. Min kamera var full av bilder efter promenaden där uppe

  • Lapinette

    Cinc Sentis var bra men jag blev lite sur på notan som man inte riktigt hade räknat med (utan skatt). Vi försökte jämföra lite mot avsmakningsmenyn på Lux (på vår 2-åriga bröllopsdag) och då tycker nog jag att Lux var bättre medan maken föredrog Cinc Sentis. Framförallt gillande han miljön bättre på Cinc. Jag kan skriva ned menyn + vinerna i helgen (har det hemma).

    Och visst firade vi kompisens 30-års dag! Vi var 12 stycken som var ute och åt och det var en härlig blandning av 3 svenskor (inkl mig), 2 fransyskor, 1 fransman, 2 engelsmän, 1 skotte, 1 holländare och 1 norska. Det trista bara när man är så många att vi inte pratade speciellt mycket med vår kompis som vi ser så sällan.

  • Lapinette

    Ja, uppe på Casa Mila togs det massor av foton. Maken hade sin nya leksak med sig och jag vet inte hur många hundra foton han/vi knäppte under helgen.

  • Piggelin1

    Ab Fab, mannen & jag har barnfritt nu på fredag & velar lite om vart vi ska gå & käka (borde bokat bord, typ igår...). Om min förkylning håller i sig, då blir det nog lite enklare a´ la Casa Nostra, annars funderar vi på Hos Pelle. Har du några andra idéer annars, dvs om förkylningen håller i sig & vi inte vill spendera för mkt? That's Amore har vi båda varit på, liksom Stearin. Vino Tapas var jag på några ggr för ett par år sen. Hmmm... Bistro Merlot var jag på senast förra veckan. Caleo är ju bra, fast där kan man inte boka bord & vi har varit där så himla många ggr (är lite sugen på ngt som vi inte varit på så mkt/alls). Behöver lite inspiration, som sagt!

  • Lapinette

    Piggelin - är du också förkyld! Visst är det trist och vi som ikväll ska till F12. Så jäkla typiskt men jag hoppas näsan slutar rinna tills dess.

  • Piggelin1

    Åh nej, vad trist med förkylningen när ni ska på F12 ikväll! Du får köra mkt näsdroppar innan, så att det rensar upp

Svar på tråden Resetråden som aldrig tar slut