• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • passionsblomman

    Precis vad jag tänkte också!


    Parnassia skrev 2010-02-11 18:00:54 följande:
    BS - Kom ihåg att berätta den där historien om Iris och snödrivan för maken så att han vet det, det måste ju värma hans hjärta lite.
  • viktualia

    fiskburgare är najs!!!! det var länge sedan!

    hm.. tror att maken fattat att han kan bli hemringd från jobbet och att han nu jobbat "ikapp" så gott det går... lite nöjd över detta måste jag säga.. alltid bra att båda är beredda...

  • Ore

    Haha, låter bra att maken är beredd, Vickan.

    Min man trodde nog att han skulle få litet mer "förvarning" än han fick... För när vattnet gick skulle jag ju komma in på undersökning, även om vi fick åka hem igen... Och då var han en timmas bilväg bort, och skulle precis ha ett möte, och var därför tvungen att sätta in sin kollega i uppgifterna innan han kunde åka hem, vilket innebar att han typ rallykörde på vägen till BB för att vi skulle hinna i tid (och det är inte direkt en rak motorväg, snarare smal slingrig väg genom skogen...).

    Vi hade nämligen fått en tid där, som var satt för att de skulle hinna undersöka mig innan det var dags för ett planerat kejsarsnitt...

  • nennesjuttioåtta

    nyss ringde min BM och berättade att mitt ferritin fortfarande ligger väldigt högt. Men hon hade pratat med en läkare på specialistmödravården så det enda vi ska göra är att ta ett nytt prov om tre veckor. Men som tröst skule vi få lyssna på hjärtljuden då.

  • nennesjuttioåtta

    PB
    yeiks vilken tur med sotarn!!! Här har vi haft sotarn enbart för att inspektera installationen av kaminen, vet inte när de ska sota den gamla skorstenen (kaminen sitter inte vid murstocken). Men de var då inte här förra året så jag antar att det är vartannat. Hoppas jag. Men det där borde väl komma regelbundet utan att man gör något?

  • Lapinette

    Antar att ferritin är ditt järnvärde som ägen lågt högt tidigare?! Vad vill de i sådana fall göra åt det? Eftersom inget gjordes tidigare.

    Är superhungrig ... och har äntligen fått börja med maten, panerad rödspätta, då maken har suttit i konfsamtal tills för bara några minuter sedan.

  • viktualia

    Mugglan - här kommer svaret om kaprifolen från min pappa.. det får väl komplettera Parnassias och Passionsblommans tidigare svar:

    " Den är lättodlad och trevlig för den blommar om ända in på hösten medan den andra arten som ofta odlas bara blommar en gång under sommaren. den besöks nattetid av härliga nattsvärmare med mycket skönt surr!!
    Det skall alltså vara vildkaprifol Lonicera periclymenum och den kan enkelt sticklingsförökas ( snett i sand eller i vatten tills det blir rötter) från ett litet skott som rotar sig lätt och sedan växer snabbt. Köper man i plantskola så har de en del utländska vildkaprifoler som man skall undvika tycker jag. Jag tror att det går att odla vildkaprifol i nästa alla lägen t o m i norrläge. Det är väl en klängväxt snarare än en buske och behöver alltså något att klättra på spalje etc."

  • nennesjuttioåtta

    lapinette
    ja, precis. De skulle avvakta nästa provsvar och sen vet jag faktiskt inte vad man gör åt det, mer än åderlåtning men det är nog inte aktuellt. Det visar sig. OOH, jag som brukar tycka rödspätta smakar lite för mycket järn (jag vet, det låter konstigt) men nu blev jag jättesugen på det! Andra dagen i rad, hahaha1

  • Lapinette

    Tycker panerad rödspätta är mums men gör det inte så ofta. Det blir skagenröra och pressad potatis till. Kanske ... är skitsugen ... så öppnar vi en flaska Sancerre. Tror inte maken blir svårövertalad.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge