• BrudSommar2006

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sedan 2006 har vi som hänger här försökt lista ut hur man märker när man är gravid och om ett efterlängtat plus möjligen är att vänta. Vi kan inte vara speciellt smarta för vi är inte ett dugg närmre en lösning på problemet nu än då och ändå ger vi inte upp.


    Nåja, se till att få tummetotten ur nu och hjälp oss komma upp till de nästan 12 000 inlägg vi kom upp till nu sist. 


    Jag har förstått att man helst ska uppge skostorlek, favoritchoklad, var i landet man bor och hur det står till på barnfronten för att börja hänga här med oss men jag vet inte jag, jag tycker att det går lika bra att skicka en slant direkt till mig.


    Hursom, här diskuteras hus och hem, resor och relationer, goda drycker och fester och så klart när nästa trådträff kan tänkas inträffa och var. Har man väl gett sig in i diskussionerna här så kommer man aldrig loss.


    Välkomna!


    Här finns förra tråden: 


    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3651505.html

  • Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen
  • nennesjuttioåtta

    snorkis – vikten är ju bara en siffra, huvudsaken är ju att du och barnet mår bra. Jag tänkte att 12 kg var väl lagom att gå upp men med 13 veckor kvar så får jag nog vända på siffrorna, minst. Men de försvinner väl förhoppningsvis efteråt på ett eller annat sätt. Så vad ska du göra om du får förvärkar igen? Vad kan det bero på? 

  • Snorkfröken77

    PB - Vecka 28 går in i 29 imorgon, ja det var lite tidigt tycker jag med Du skulle ha sett makens min när jag berättade att BM sagt att vi skulle ringa förlossningen om det blev värre eller inte gav sig, han insåg inte att de bara gör en bedömning och sen stoppar upp det om det går, han trodde nog att han skulle bli pappa tidigare än vad han tänkt sig och han såg LÄTT stressad ut Fick snabbt förklara så han kunde lugna ner sig Men som sagt i dag har det varit lugnt!

  • viktualia

    Snorkis - vågen stod på 94 när jag skrevs in på förlossningen... bara tur att det inte blev värre... nu verkar den ha fastnat på 82... ehum.. skärpning Vickan!!!


    ... så nu drar jag ut på barnvagnsprommis inkl lunch.. hoppas det blir nåt nyttigt till lunch... fniss!


     


    KRAM på er!!!

  • Snorkfröken77

    Nenne - Jag vet, jag försöker intala mig det, och huvudsaken är ju att kotten mår bra Jag är egentligen inte SÅ orolig, för de flesta verkar gå ner gravkilona utan problem nuförtiden, det som stör mig är att jag hade några extrakilon från början, så det finna liksom lite att bita i i höst Men jag gillar inte hur jag ser ut nu, tyvärr. Dubbelhakan är ingen lek...

  • Snorkfröken77

    Apropå vikt såg jag bild på Katrin Z igår kväll i någon intervju, hon hade gått upp 27 kg och var i vecka 39, det syntes inte alls att hon gått upp så mycket, skumt!

  • muggles

    Nenne: sammandragningar är när magen blir hård men man inte har mensvärk samtidigt. Det är väldigt vanligt, tydligen är det livmodern (som ju är en stor muskel) som tränar upp sig inför förlossningen. Förvärkar känns mer som mensvärk.


    Omsan: tack för pepp! (och ni andra med såklart). Det finns tillfällen när jag känner mig som en riktigt BRA mamma också som tur är. Tex när jag är lite påhittig och pysslar ihop bokstavsklossar med Moa, el när vi bakar tillsammans, el när vi läser bok och pratar med varandra. Men det finns tillfällen när man känner att man borde ha mer tålamod (inte den resurs jag har mest av direkt). Jag är ganska sträng och tycker inte om trams och tjafs (tex om Moa protesterar att hon får jordgubbar till efterrätt och vill ha hallon istället, så får hon höra att "det blir antingen jordgubbar el inget alls"). Där är maken mkt snällare och "jamsar med" mkt mer - i det läget kan han mkt väl plocka fram hallon istället. (Men då vill hon säkert ha blåbär... ). Det jobbiga med trotseriet är när det pågår i flera flera dagar - man blir liksom utmattad och tänder till snabbare. Men det är bara att bita ihop och stå ut och tänka på hur go hon är när hon är på bra humör...


    Telis: känner igen det där med att bebben måste roas - jag hade mkt sådant med Moa. Hon var inte en sådan typ som låg nöjt i babygymmet och roade sig själv, och hon sov ju aldrig särskilt mkt på dagen heller. Så ibland var det mååånga låååånga timmar innan maken kom hem och avlöste lite. Pust. (Därmed inte sagt att det bara var jobbigt.)


     

  • nennesjuttioåtta
    Snorkfröken77 skrev 2010-05-05 11:04:28 följande:
    PB - Vecka 28 går in i 29 imorgon, ja det var lite tidigt tycker jag med Du skulle ha sett makens min när jag berättade att BM sagt att vi skulle ringa förlossningen om det blev värre eller inte gav sig, han insåg inte att de bara gör en bedömning och sen stoppar upp det om det går, han trodde nog att han skulle bli pappa tidigare än vad han tänkt sig och han såg LÄTT stressad ut Fick snabbt förklara så han kunde lugna ner sig Men som sagt i dag har det varit lugnt!
    hahahaha stackarn! Nä, några veckor till får allt lilla My stanna därinne. Eller visste ni att det var en kille??!!? En hattifnatt!  
  • muggles

    Snorkis: jag håller med Vickan - man får utebli pga middag men inte pga vikt Jag tror att man själv upplever sig som större och klumpigare än vad man ser ut som. Jag vet flera bekanta som gått upp uppåt 30 kg och de såg inte alls så tjocka ut som de "borde" ha sett ut.


    Nenne: viktuppgången kan stanna av också, så var det för mig. Jag gick upp totalt 14 kg men de sista 10 veckorna hände nästan ingenting på viktfronten - däremot gick det väldigt snabbt uppåt i början av grav, innan jag ens hade fått mage.


    Telis: håravfall hade jag också men å andra sidan fick jag otroligt tjockt och välmående hår när jag var gravid (och starka naglar!), så jag hade lite att ta av. Men det blev väldigt tunt där ett tag. Jag tror det upphörde när Moa var runt 6 mån men det var ju även då jag slutade amma, så...

  • nennesjuttioåtta

    mugglan – ah! Det ska alltså vara som mensvärk också. jag tror jag haft sammandragningar sen v 20, nu blir det nästan så fort jag reser mig upp eller går för fort så hårdnar det. Men det är ju inte obehagligt eller gör ont. Men det kommer väl. 

  • Snorkfröken77

    Nenne - Det blir troligtvis en tjej enligt UL, men nu har ju svärmor sättit igång och virkar en en filt i rosa (!) och syr ett lapptäcke i rosa(!) så nu kommer det nog komma en med snopp och han kommer vara så fin med sina rosa täcken och filtar {#lang_emotions_flower}

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen