• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    Åh nej, MSW, vad jobbigt.

  • Oupsie

    På tal om föräldraförsäkring: Maria Wetterstrand sa precis att hon tycker att det tex borde vara möjligt för båda föräldrarna att plocka ut dagar parallellt under första månaden från barnets födelse.


    Håller med om det. Tycker att de där 10 dagarna är lite snålt.


    De där 10 dagarna vad räknas de på förresten?

  • Oupsie

    PB, trist att du fått sådan pms. När jag har ätit sådana tabletter så har blödningen satt igång 3-4 dagar efter jag har slutat. Fast då har det ju i och för sig varit när jag skjutit på mensen, men jag hoppas att blödningen kommer igång snabbt för dig också.

  • Oupsie
    Parnassia skrev 2010-09-09 20:03:14 följande:
    Här är en som lyckats sluta svära nästan helt här hemma, men i bland halkar jag dit. Och jag använder andra uttryck istället. Igår när Stora suckade över något hade hon suckat och sagt "Gode Gud" med samma tonfall som sin mor tydligen...
    Fniss .
  • Oupsie
    Telis skrev 2010-09-09 17:16:23 följande:
    Förresten, på tal om föräldradagar, när man begär ut pengarna på nätet så står det en fråga i stil med: Är föräldraledighet anledningen till begäran? Ja eller nej. Vad tusan betyder det? Vad skulle vara anledningen till att man begär föräldrapenning om det inte var föräldraledighet?
    Men du kanske tänker fuska . Och någon kanske avslöjar sig själv, ungefär som när du ska svara på om du är terrorist när du ska åka till USA.

    Äh, jag vet inte. Gissar fritt .

  • Oupsie

    Tinga, tack. Men om man inte har någon sgi, får man noll kronor då? Eller får man 180 kr/dagen? Vet du det?

  • Oupsie

    Usch, jag svär också för mycket, men än så länge är det ingen som kan ta efter. Använder inte heller könsord dock.

  • Oupsie

    Ok, nu har jag försökt kolla upp vad som gäller för de där 10 dagarna och om jag har förstått saken rätt så är det så att min man inte att kunna ta ut de där 10 dagarna.


    De 10 dagarna är tillfällig föräldrapenning och räknas på samma sätt som sjukersättning så har man ingen sgi så får man helt enkelt inga pengar.


    Som student utan sgi har man inte heller rätt att få ut tillfällig föräldrapenning om ens barn är sjukt.

  • Oupsie

    BS, vad märkligt att det alltid är Iris som får göra allt sist. Känns inte rätt.


     


    Hmm, finns det något parti som vill ge studenter bättre föräldrapenning? Då kanske jag kan rösta på det... äsch, det löser sig för oss men grundnivån av föräldrapenningen är lägre än studiemedel+studielån.

  • Oupsie

    Men Telis, du ska väl inte gå och tänka efter om du har dåligt samvete. "Hurra, jag kanske är normal ändå!" Din tok .

Svar på tråden Livets toppar och dalar