Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

     


    fru AM skrev 2010-09-21 11:21:38 följande:
    EA: då tycker jag det var ganska taskigt eller väldigt obetänksamt av dem att sitta och bitcha om VILKA DATUM som passade att ha som BF ...

    AAAAAAAAHG! Det tycker-som av en händelse-jag med!

    Jag hade dessutom haft väldigt svårt att inte säga något. Eller, jag vet att jag hade sagt något.

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-09-21 11:47:37 följande:
    FB-frögurkan skulle tydligen inte få något till barn - han uttryckte sig lite klumpigt bara (det var hans svägerska som skulle in och snittas). Nu har han blivit gratulerad av halva kontaktlistan bara ...

  • passionsblomman

     


    FruCicci skrev 2010-09-21 11:01:26 följande:
    EA, nä inget planerat. Vi tar det lugnt på den fronten Men blir det så blir det.....Om vi fortfarande båda 2 känner att det är aktuellt framöver så tar vi tag i det. jag är bara glad att vi harpratat o är lite mer överens Eftersom jag så gärna velat

    Skönt att vara överens. Det är ju en klar förutsättning för att det ska bli bra.
    -Fy vad ledsen jag var första åren efter sonen när sambon sa att han inte ville ha fler barn.

  • passionsblomman

    Okej, nu ska jag fråga något jag verkligen borde ha fattat redan efter all tid i tråden: vad betyder x?

    Mf<missfall
    Ma<missed abortion
    x<utomkveds då eller?

  • passionsblomman

    Jag tycker också det vore skönast med majoritet just nu, för då kan alla partier sedan få jobba i lite mer lugn och ro med vad de själva behöver för att utveckla sin egen politik och till nästa val vara tydliga med den. Ingen har vidare mycket att vinna på kaos tror jag.

    Jag hoppas också på många gränsöverskridande samtal mellan politikerna framöver. Det är ju faktiskt så att Serige har en mycket lång tradition av gemensamma beslut och en rätt sammstämig inställning till ganska mycket när allt kommer till kritan.
    Så kanske kan det komma gemensamma ståndpunkter när det tex gäller flykting-och invandrarpolitik? Bostadsbyggande? Ja, och en massa annat!

  • passionsblomman

    Cicci, klart att det tar tid i ens liv! Herregud, hur många barn man vill ha är väl för tusan en av livets absolut mest avgörande frågor!

    Och även om jag mycket väl förstår och respekterar min sambos känslor då, för 8 år sedan, så gör det ju jävligt ont idag att vi inte hade så bra utgångspunkt att verkligen försöka då.
    jag hade gärna valt mellan tre och fyra barn istället fö r mellan ett och två. eller som nu, inget annat val alls än att bestämma sig för att vara tacksam för det man fick.

    Jag tycker det är gött att inte "alla" Svenska familjer väljer normen 2 barn också. För det har ju faktiskt skett en glidning där: När vi var små så var det högst normalt att vara tre barn i en familj.
    Nu får faktiskt folk ganska ofta reaktionen "OJ vad många"och fyra eller fler barn, ja då är man ju nästan katolik...

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-09-21 13:05:03 följande:
    Angående veckans viktigaste fråga - nämligen mitt skafferi - så ska jag skaffa färgprover, även på rosa,Cicci! Sedan får ni vara med och rösta! Det enda valet där nassebrunt inte kommer vara med bland alternativen ...



    Jag tror också rosa vore hur ballt som helst. det ska jag måla mitt hönshus framöver. Det ska pimpas nå´t alldeles kopiöst, hade jag tänkt.

  • passionsblomman

    Ja tänk om Cicci! En närstående hade dilemmat att hennes man bara ville ha ett barn-om de nu skulle ha någr alls.  Hon fick tvillingar. Där fick det kontrollfreaket något han inte kunde göra mycket åt.

  • passionsblomman

    Lappis, hur funkar det med syskon när man adopterar, får man köa för två på samma ansökan om man så säger, så att man då redan finns i listorna? Eller måste man börja om helt från noll liksom?

    Rörig fråga, men du förstår vad jag är ute efter hoppas jag.

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-09-21 15:09:19 följande:
    Vickan - förstår att du grubblar .. du trivs ju där du är och vet inte vad du kommer att få .. förutom närmare till jobbet.pb - man får stå i kö igen men jag har för mig att man får någon slags förtur dvs inte stå typ 4 år igen. Våra vänner har ju adopterat två och var helt inställda först på att det bara skulle bli ett. De fick igenom det trots hög ålder .. de restriktionerna har blivit hårdare så jag tror att vi är chanslösa dvs vi hinner inte adoptera ett syskon förrän jag är för gammal.

    Hm! Jag måste fråga ut familjen vi känner som har två. Jag vet att det gick så himla fort för dem när allt väl var klart, att de ringde en dag och undrade hur de ställde sig till att ta emot ett syskon tidigare än de trott. De har en flicka som går i femman och en pojke i trean och de fick dem båda när de bara var någon/ett par månader gamla. Colombia är deras ursprungsland.

    Jag tycker det vore helt bängt om ni inte skulle kunna få syskon ifall ni vill bara för något kalenderår hit eller dit. Faktiskt. Det är väl för tusan skillnad om man är 65 pannor och kommer knatande och tycker det vore roligt att få fler barn.

    Inte för att jag ens vet ifall ni vill ha mer än ett, men ändå.

Svar på tråden Livets toppar och dalar