Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

     


    Lapinette skrev 2010-09-21 15:40:42 följande:
    Ahhh.. maken har fått mail från AC. De har läst igenom våra papper och vill att vi ska ringa för att diskutera våra adoptionsmöjligheter. Vad snabbt det gick?!

    Vaaa? Men herregud, vad betyder DETnu då? Hjälp vad spännande!

  • passionsblomman

    Ansiktsvatten har jag....

    ..inte heller AM.

    Egentligen är min absoluta favoritserie Dermalogicas, av flera skäl. Inte en massa onödiga utfyllnadsämnen, inga parfymer och så. Och väldigt väldigt bra produkter.

    Nu har jag ett tag haft Apotekets Aloe-vera serie som också är helt OK faktiskt. Fast för närvarande är det Body Shops vitamin E creme, för den fick man när man blev medlem där....

    Men när jag blir rik, då ska jag köpa bara Dermalogica, och då tar jag nog ansikstvatten också!

    Jag tror nog att det är med huden som med kondition i övrigt-det är liksom färskvara om man sköter saker och ting på regelbunden basis.
    Fast jag kör ansiktstvätt i duschen en gång om dagen, (eller varannan ibland) och så fuktcreme ovanpå det. Jag har köpt konceptet att vi nog tvättar oss lite för mycket i vår västvärld. och min torra hy har reagerat positivt på den behandlingen.

  • passionsblomman

    Ha! Här gick jag över till grannen med en påse päron-som vi har alldeles för många av.
    Då fick jag kantareller och trattisar i en påse av henne.

    Jag gillar skarpt den typen av ömsesidighet.

    Oupsie, vilken jättefin mage!

    AM, har du glömt var du ska äta?

  • passionsblomman

    Oms, alltså, ajg FATTAR atllt det där med små orter och för övrigt hela grejen med att öht ta upp svåra ämnen alls ii vilken grupp som helst. Det var därför jag fårn början skrev att jag måste nog ta upp de här siffrorna och att de bekymrar mig-och att sedan är man väl rökt.

    fast hellre rökt än utslätad och mellanmjölkig. Faktiskt.

    Och jag har fortfarande inte tänkt vare sig fråga någon hur den röstat, anklaga någon för att vara Sd eller nazist, ELLER säga att någon röstat fel.

    Men allvarligt talat, om ni hade era ungar i en byskola på under 200 barn och SD just fått nästan 10%-skulle ni bara rycka på axlarna då, eller skulle ni vilja syna skolans stämnigar och vad som försigår bakom fasaderna lite närmare?

    Jag vet inte om någon förstår vad det är jag är ute efter. Det är inte att tala om för byborna att de är idioter iallafall. Och som sgat, jag har flyttat och kommit ny sidådär en 20-25 ggr i mitt liv, bytt klass och skola och bostadsort så det räcker för hela tråden. Jag har rätt bra erfarenhet av människors reaktionsmönster och försvarsmekanismer.

    Vad jag hoppas på är ett möte med mäniskor som kan få mig att känna mig lite lugnare och kanske lite välkommen i den här nya byn. och att de ska ta det positivt att jag är engagerad i skolan och barnens miljö.
    Sedan är jag en sådan person som "lägger mig i det jag inte har med att göra" enligt somliga, och som är "engagerad och har ett stort hjärta" enligt andra. Så har mitt liv alltid sett ut och det återstår väl att se om jag och min obekväma person ryms här.

    Jag kan i varje fall hur som helst inte låta rädslan för att bli illa omtyckt styra om jag står upp för mina värderingar eller ej. och i det läge vi har i landet nu, så tycker jag det kommer an på oss alla att visa vilka värderingar vi har. I fler klassrum, och fikarum än dem just jag hamnar i.

    Nog om det.

  • passionsblomman

    Oms, nämen då fattar jag bättre, att du inte läst ikapp klart menar jag. Jag kände plötsligt att det blev ett väldigt tjat om saken som om jag inte fattar vikten av försiktighet och folks allmänna menatlitet själv liksom.
    Jag är ju inte galen heller-om än upprörd. Och jag brukar försöka vara både apassionerad men omddömesgill eller handla i någon slags vishet mitt i alla känslor.

    Och den där självbevarelsedriften finns olika anledningar för olika familjer att ha. I slutänden kokar allt ner till: ingen är en ö, ingen har råd att bli helt utanför, eller en paria. Ingen har heller råd att utsätta sin familj för fara osv.

    Jag tar inte lätt på de mänskliga rättigheterma och jag hoppas hitta andra i den här byn-förutom dem jag redan sedan valresultatet hunnit prata med-som delar min uppfattning om att vi alla är ansvariga för att upprätthålla demokrati och alla människors lika värde.

    Och förhoppningsvis kan det skapa gemenskap istället för avstånd för mig och min familj, och helst andra också.

    Nu är det godnatt härifrån.

  • passionsblomman

    Lappis, det här med att kön kan bli längr, jag vet att du förklarat det förut och att jag antagligen är helt dum i huvudet, men HUR kan det bli längre kö för er när ni redan står i kön? Fan, de nya får väl ställa sig sist som alla andra? *får svenska ordningsarmbågar*
    Eller kan det plötsligt finnas färre barn eller vad är det jag inte fattar?

    Iallafall: KLART maken ville kramas extra en sådan här dg! Det är ju fantastiskt att det faktiskt börjar hända grejor nu! HuRRA!

    Och HURRA för Piff och Puff, falukorvar och matintresse! Jag blir alldles överlycklig!

    Frullan, jo jag väntar på spraystart onsd 6/10, så då börjar behandlingen inför nästa IVF, som då bör kunna bli i månadsskiftet okt/nov. Jag hoppas nu på v44, för då har sonen nämligen höstlov.

    EA och Mugglan, jag tycker vi ställer oss och håller varann i handen i stället.
    (Vi kan köra We shall overcoooome också när vi ändå är igång)

    Mugglan, jag fick inga siffror inför IVF:en men frågade efter siffran sedan bara för att jag visste att de hade den. De sa 25-35% på det försöket och att det var bra siffror med tanke på ålder och allt. Så de har säkert kvar alla de uppgifterna ifall du vill fråga.

    Det där partiet åkte förbi här och la massor av lappar i vår brevlåda. Jag eldade upp dem i kakelugnen. De fick också röster här men inte så många.

    Nenne, vad skönt att Pricken sover så bra! Men AJ vad ont det gör i brösten när de äter för sent! Namnet landar ni säkert i, småningom.

    Vad gäller djurnamn och människonamn så är det ju en tydlig trend att vi numera döper våra djur till namn som om de vore människor. En lika tydlig del i det hela är att djuren mer och mer även behandlas som om de vore människor. Inte så positivit för djuren som det kan låta faktiskt. Men så många Karo och Fido finns det inte längre iallafall.

  • passionsblomman

    AM, tvål och vatten vore döden för mitt ansikte. Jag som är så jäkla torr MÅSTE tvätta ansiktet med något milt-fast det får gärna vara med löddereffekt så det känns lite som tvål, för jag gillar inte mjölkiga grejor och bomullstussar. Men att inte smörja ansiktet efteråt vore omöjligt. Det stramar på direkten.

    Fast smink är väldigt sällsynt nowdays. Först för att jag steg upp 03.50 på förra jobbet, nu för att vem bryr sig.

  • passionsblomman

     


    Fru E skrev 2010-09-22 13:38:50 följande:
    arghhhhhh vilken tabbe jag gjorde ovan får skriva lite så det försvinner till nästa sida.......

    EA,och alla andra som kan tänkas vara intresserade, visst vet du att du kan anmäla ditt eget inlägg och be att BT tar bort det? Du klickar bara på den lilla handen uppe i högra hörnet på det aktuella inlägget och sedan skriver du i att du vill få det borttaget.

    Annars hjälper vi väl till att skriva på lite då.

  • passionsblomman

     


    Klockarbol skrev 2010-09-22 13:46:19 följande:
    Jag hade en arbetskamrat som alltid tvättade håret i Yes citron.Håret såg ut att trivas med det men det doftade alltid nydiskat om honom ooch vi något tillfälle löddrade det om honom ute i regnet - mycket underhållande

Svar på tråden Livets toppar och dalar