Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

    Jag hör också till dem som tycker det vore positivt om MP tog chansen att skicka på miljöpolitiken lite på allvar, och även de humanistiska värderingar de har. Men jag förstår att de även måste fundera över hur det skulle påverka deras möjligheter framöver, för de vill ju knappast tappa förtroendet hos dem de nu alt att samarbeta med heller.

    En av de saker som tilltalat mig med Mp är annars just det att de inte velat låsa sig i block och färger som röd eller blå.

    Jag håller förövrigt med om att alla patier isåfall har samma annsvar att lägga sin egentliga politik åt sidan för att hindra SD. Och det tror jag inget parti gör.

    Sedan funderar jag över en anna sak också: vad är det som gör att folk tror att det bästa är om ingen pratar med SD och deraas medlemmar? Varför skulle det hjälpa? och vaddå, vågar man inte prata med dem eller? Är det NÅGRA som någon borde prata med-allvar och länge, mycket och på riktigt, så är det väl alla de där pojkarna och inte ge sig förrän man nått fram. Vem antar DEN utmaningen då? Scyman såg jag igår säga att hon tar debatten med dem.

    Folk i gemen ändrar sig sällan särskilt mycket om de får sitta i sin egna lilla bubbla utan att mötas av andras tankar och argument. Knappast pojkarna i SD heller.

  • passionsblomman

    OMG, jag är så upprörd att jag slinter värre än någonsin på tangenterna. Sorry.

    Ja, Koko, när jag gick i skolan hade jag en historia och samhällskunskapslärare som var ökänd bland eleverna för att hann väldigt ofta skrev: "motivera ditt svar" i proven och läxförhören.
    jag förstår PRECIS varför han skrev det och är tacksam att jag hade turen att ha en som sket rätt mycket i årtalen och istället brydde sig om sambanden och sammanhangen.

    Nu vill jag fråga de 85 personer i mitt lilla distrikt som röstade på SD  ett och annat. Och jag vill be dem "motivera ditt svar!!!"

    Tyvärr tror jag det ibland är så "enkelt" som att i grannbyn en mil bort har ett par ungdomar blivit antastade och nerslagna av ett par idioter. Idioterna är invandrare och som av en händelse så fick den byn 10,1 % för SD. Ingen i den byn har konfronterat idioten eller polisanmält "för det vet man ju hur det blir" men ungarna får inte gå ut själva längre och det kokar i byn.
    Jag är tämligen säker på att några av de argaste papporna i byn valde med ilskan i bröstet igår.

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-09-20 13:25:10 följande:
    Är det inte så att det är i Skåne och på de mindre orterna som sd fått mest stöd?

    Jo, fast exempelvis Jämtland har givit lägre stöd än Sthlm. Däruppe får de inga mandat alls. Inte i Västerbotten heller. Och tro mig när jag säger att där finns SMÅ orter...

    Fast man kanske kan gissa att vargfrågan tex haft större betydelse där än på andra orter istället.

  • passionsblomman

    Mugglan, där har du flera poänger. Rent politiskt så hamnar iofs SD definitivt till höger. MEN de som röstat på dem definierar inte sig själva som höger. Det är ju ett problem i sig.
    Förresten så måste jag spontant säga att KD knappast kan kallas särskilt "mitten" om man tittar efter lite noggrannare. Det är ett solklart blått parti. Även om våra svenska blå tydligen sägs framstå som röda om man jämför med USA.

  • passionsblomman

    Mugglan, jag fattar!

    Men hörni, jag har ju GLÖMT att berätta:

    Min sambo är på onsdag kallad till ytterligare intervju hos produktionsledaren!!!

    Inte för att det på något sätt innebär att saken är klar, men då har han ju tagit sitg till sista steget. Det innebär ju i princip att de mest borde vara ute efter att känna honom lite mer på pulsen som person och kolla av att han verkar passa in.

    Så han var skitglad idag.

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-09-20 14:30:39 följande:
    Oupsie: ja jag missade både uttalandet och K-Gs sågning men hörde talas om det på fikat här på jobbet idag. Det positiva med det här valet är att folk är mer engagerade och diskuterar politik. Förr var det ju så himla hysch-hysch vad man röstade på men nu säger folk öppet vad de röstar på och diskuterar olika frågor. DET är iaf bra för demokratin (att man diskuterar alltså)!

    Verkligen! Och kanske kan det leda till något positivt trots allt, att vi inte längr kan låtsas att det är väl ingen VI känner som skulle rösta på SD. För det är det statistiskt sett alltså visst det.

  • passionsblomman

     


    BrudSommar2006 skrev 2010-09-20 16:33:03 följande:
    . PB, du tror inte att du ska vänta i alla fall lite efter första mötet med de andra föräldrarna i sonens klass innan du börjar fråga ut dem vilka som är Sverigedemokrater? Frågar BS försynt.

    Jag är inte riktigt så påflugen att jag skulle fråga dem om de har röstat på SD.

    Däremot tycker jag att det finns all anledning att våga visa att jag själv ser det som ett problem att nästan 10 % i min nya hemby tydligen röstar som de gör och att eftersom det partiets agenda helt strider mot skolans värdegrund, så finns det orsak för mig som ny att stilla undra om det finns problem i skolan som jag behöver veta om och vara med och arbet för att lösa.
    Mobbas barn med invandrarbakgrund? Trackasseras någon som har homosexuella föräldrar/syskon?
    "Jag blir rädd när jag ser siffrorna, snälla övertyga mig om att det här samhället inte är så illa som det ser ut på de där valstaplarna. Eller förklara för mig vad som hänt här för att det här valresultatet skulle bli möjligt?"

    Vem vet, kanske kommer saken upp ändå, det är ju väldigt snart efter detta mycket speciella valresultat och jag kan bara inte änka mig att vi ska gå i byarna och låtsas som att det inte hände. Särskilt inte i en där SD fick så gott som 10%.

    Och dessutom är jag den där jobbiga jäveln som alltid sagt de obekväma sakerna i hela mitt liv. Det har alltid haft sitt pris. Men det har givit mig en välutvecklad ryggrad också. Och de som också tycker det här är viktigt ska ju vara så himla många? Då borde väl saken vara väldigt läglig att nämna.

    Elever och föräldrar skriver faktiskt på ett papper i skolan att man ställer upp på alla de där likavärdespunkterna. Nå upp till bevis!
    Förresten så är det uppenbarligen bara ettföräldramöte om året, så det jag undrar lär vara mer aktuellt nu än nästa höst.

  • passionsblomman

    Jag tror det är en sjukdom alla dagens västvärldsmammor har "Jag räcker inte till"

    Till vaddå egentligen?

    Tror ni inte våra ungar vet att de är älskade? Är de inte trygga? Får de inte tillräckligt med mat? Har de inga ramar och sammanhang i sina små liv?

    Det har de visst det!

    Och jag tror ingen anna i världen väntar sig det oändliga tålamod, den outsinliga energi och det hundratioprocentiga engagemangav oss som vi själva gör.

    jag tror bland det bästa vi kan göra för våra barn är att lägga ner skuldgrejen och duga som vi är.

    Parnassia, jag är in i hjärteroten övertygad om att dina barn har den finaste mamma de kunnat få. Och att de vet det också.

  • passionsblomman

    Fan, nu brände jag en kastrull igen, som jag glömde när jag skulle debattera...hur var det nu? Skulle vi kvinnor dessutom vara bra på att göra många saker samtidigt?

    *öppnar alla dörrar och vädrar ut bränt ris*

Svar på tråden Livets toppar och dalar