Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

    Menherreguuuud, BERÄTTA NU DÅ! *hoppar upp och ner av otålighet*

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-09-24 19:07:15 följande:
    No wine for you Muggelibuggeli...

    Men JAG får! SKÅL för plus!
    Skit, nu skulle man haft skumpa.

  • passionsblomman

    Ja, vart försvann du då Mugglan???

    Jag rusar väl upp och tjuter glädjetjut för familjen som väntar på fredagsmyys då.

  • passionsblomman

    Hejom fejom!

    Jag har haft turen att dels få med mig sambon ut i skogen och dels på en och samma lilla plätt hitta BÅDE trattkantareller, gula kantareller och svart trumpetsvamp!

    Nu torkas här svamp i ugnnen för fullt, kalops är kokad och äten och snart ska vi ätaa kräftor-svenska som vi åkte och hämtade förut idag.

    Sambon är visserligen deppig och både han och jag har haft ruggiga mardrömmar inatt, men jag tycker ändå vi haft en bra dag.

  • passionsblomman

    Sådärja!Då har man lärt ut kräftskalandets ädla konst till sonens bästis. Hihi, gullungen kämpade väl med alla de små delarna.

    Alltså, det FINNS omöjligt så värst mycket som är godare än smörstekta kantareller med lite peppar och hvssalt!
    Det ska möjligen vara kräftor då.

    AM, vicken typ till fyllande svägerska! Otacksamt att uppvakta där.

  • passionsblomman

     


    Liten med Mindre skrev 2010-09-25 20:12:51 följande:
    AM - mysko svägerska...Snaily - kul att det blir liv i korgen igen - racerkorg kanske?Måste få fråga - ni som har eller haft 2,5-åringar. Har de många jämnåriga kompisar? Eller är det för tidigt för det?När vi är ute är det sällan jämnåriga barn ute. Mindre vill gärna hänga på de äldre barnen med de vill ju inte riktigt vara med henne - hon blir den efterhängsna. Om de inte är själva förstås. Jag tycker synd om henne. Och råkar vi på någon i hennes ålder så kivas de mest om saker med varandra. Eller är det ett typiskt beteende?Fundersam...

    Jag skulle absolut säga att det är rätt typiskt beteende!
    När man jobbar på en småbarnsavdelning är det mycket som handlar om att försöka börja lära barnen att sätta sig in i andras känslor etc. De smäcker ju inte varandra med spaden i skallen av ondska, utan för att de faktiskt inte fattar än. Världen är fortfarande funtad så att den snurrar runt mig och mina behov. Men de lär sig och utvecklas också väldigt snabbt just i den åldern.

    Och de stunder de leker så har de ju jättekul. Det brukar komma mycket rollekar där någonstans också.

    Kompisar i bemärkelsen utanför dagis, hade sonen knappt alls. Han började på dagis vid 2,5 och lekte ju eller interagerade med ungarna där-fast gärna med de äldre grabbarna, brottas, klättra...
    På fritiden sökte vi aldrig lekkamrater. Visst han lekte väl ibland på stranden med någon unge, men nog egentligen oftast mer parallellt med dem.
    Kusinerna däremot-de var ju värsta idolerna när han fick träffa dem. De är 7 och 6år äldre än han.

  • passionsblomman

    Hihi, jag skulle in och skriva några kommentarer jagliksom glömde i plusglädjen förut...

    ..men nu ser jag ju att Tinga skrivit väldigt ordagrant precis vad jag tänkte på till både Cicci, Izzie och Nenne, så jag skriver helt enkelt och bekvämt under på de kommentarerna.

    Parnassia, jag fick medicinera för att få igång en blödning, med Primolut nor.
    Den kom för ett tag sedan och nu när dag 21 kommer 6/10 så blir det spraystart och därmed väntan på ny blödning. Sedan börjar sprutorna för äggproduktion och hela den resan.

    Angående jobbcoachen så ska vi ses igen i slutet av nästa vecka och till dess har jag ett par uppgifter att ta itu med. Mycket handlar om att komma en bit till i pusslet om vad som vore meningsfullt för mig, vad den röda tråden i mina tankar runt egen verksamhet är och att lista upp drömmar önskningar så de kan bli mer tydliga och konkreta.

Svar på tråden Livets toppar och dalar