Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

    smint och andra för kvällen "nytillkomna" jag måste bara återigen länka till den tråd som jag igår satte i halsen över:

    www.brollopstorget.se/Forum-1-26/m3836118.html

    Personen som jag tyckte hävde ur sig så det var alldeles hiskeligt har idag fortsatt säga sitt, och det är hon och hennes sanslösa sätt som var upprinnelsen till allt för min del.
    Jag vet inte om någon enda annan än Cicci ens sneglat på tråden och vad som egentligen sägs. men det måste jag verkligen säga, att den personen som skriver allt det där, framstår i mina ögon som HELT utan hästar i stallet.

    Bortsett från den tråden och den personen:
    Man kan definitivt diskutera både amning, abort, matkultur och tusen andra saker som i slutänden alltid ändå är den enskildes egna beslut. Jag tycker nog tom att man vinner på att diskutera saker, för ärlden vidgas mycket av det. Hellre än att var och en ska sköta sig och skita i andra.
    Men, att känslor rörs upp, folk blir sårade, arga, ledsna och alla andra möjliga känslor, det tror jag faktiskt ingår. Såvida man inte är ytterst försiktig med hur man uttrycker sig.
    Och bara att någon tex trots allt tycker att abort är mord, skräpmat är misshandel och sen amning är som incest, ja det är kanske inte så konstigt om det triggar människors innersta känslor. Alldeles oavsett om man säger sin åsikt aldrig så finkänsligt.

    EGO:Att vi ska vara osårbara inför andras åsikter är inget som ingår i demokrati eller yttrandefrihetens förutsättningar. Och jag är inte så säker på att det vore positivt om vi vore det heller. Osårbara alltså. 
    För egen personlig del så kanske det är så, att jag framstår som känslig. Och jag vet att jag analyserar.
    Men jag anser inte att det behövs ett "över" framför något av orden. Jag ser det som att det faktum att jag lyssnar på människor och tar dem på allvar, att de betyder något för mig och att vad de säger och tänker spelar roll, gör att jag också blir sårbar inför dem.
    Och ju viktigare och närmare någon är i mitt liv, desto större tyngd får orden och vad som sägs från den personen.
    Ni har kommit att bli mycket viktiga i mitt liv. Därför spelar det numera större roll vad ni tycker och tänker än det gjorde för ett år sedan.
    Vad ni tycker om mig personligen spelar också större roll. Det är därför det är med ett visst mått av nervositet jag träffar er irl.

  • passionsblomman

    Ojdå Snaily! Vad läskigt med cancer!
    Min mamma har också opererats, men det var "bara" förändringar och det gick jättebra.

    Gillar du broccoli förresten? Det är så himla gott tycker jag. Och det märktes på mina järnvärden.
    Tuttarna hände det inget särskilt med just under graviditeten. Men jäklar när han var född...pang-AJ!

  • passionsblomman

     


    snaily skrev 2010-09-29 22:46:56 följande:
    PBSkönt att det gick bra med din mamma! Hade hon också cancer eller?Jo, jag gillar broccoli och äter det en del, tycker jag äter ganska järnrik mat OCH tar Niferex varje dag men min kropp verkar inte ha fattat det riktigt. Nåja, har ju inte vansinnesdåliga värden och det vänder väl sen efter födseln när man inte behöver släpa runt på så mycket extra blodvolym. Natti natti!

    Nä, jag fattade det inte så hon fick besked att hon "hade förändringar som de ville operera för säkerhets skull".

  • passionsblomman

     


    BrudSommar2006 skrev 2010-09-30 14:46:53 följande:
    Koko skrev något jag skriver under på, när man läser något i en tråd som någon skrivit så omoget och ogenomtänkt och helt galet så orkar man ju inte irritera sig över det, det är liksom inte värt det.

    Vet du vad, tack för att du håller med om att det var omoget, ogenomtänkt och galet. Det var för mig så uppenbart att det väl var därför jag länkade från början, för att jag sällan sett så dumma formuleringar. Och det blev bara värre.

    Klart man kan överanalysera och vara överkänslig. Men tycker faktiskt inte att det är signinfikativt för min personlighet.
    Jag tycker däremot att många verkar tycka det är jobbigt att analysera alls och att diskussioner allmänt uppfattas som "tjafs" osv.
    Visst har jag ibland hamnat i för mycket grubbel och ältande, men jag brukar vara noga med vad som faktiskt sägs och inte. Från både mitt eget håll och andras.

    Självklart tar man lättare åt sig i ämnen som berör starkt av olika skäl. Det är jag övertygad om gäller oss alla.

    Vad man väljer att kommentera handlar väl en del om vart man råkar hamna också. I det här fallet dök det upp en person mitt i ett samtal där man undrar"men VAD säger du egentligen???" och då frågade jag det. Och konstaterade senare att den tjejen? öht inte gick att ta på allvar. Men hon fick iallafall chansen att omformulera sig. Det händer ibland i samtal och diskussioner att en helt annan mening kommer fram bakom det först klumpigt sagda. och det är intressant.

    Jag kommer nog ifrån en miljö där det diskuterats väldigt mycket och bla jag och min bästa vän gör ofta det-och tycker inte alls alltid lika. Vi kan köra rätt hårt och har väldigt givande diskussioner med "å ena sidan å andra sidan". Det är mycket mycket roligare och mer berikande än bara "jag tycker bla bla och punkt slut, där med basta och jag skiter i vad alla andra säger" För i "men hur menar du då, och varför tycker du så och hur får du ihop det resonemanget" ryms så mycket av delaktighet i varandras tankar och erfarenheter. Jag vore en mycket fattigare människa utan allt jag lyssnat på och stött och blött med både kända och okända.

    Även i banala bröllopstrådar här på BT tycker jag jag fått rätt många inblickar i hur folk tänker och hur olika det kan se ut.

    Jg vet inte varför jag höll hela den här utläggningen nu, det bara kom som en följd av vad man väljer att prata med för folk och inte.

    Nu måste jag ner och elda i pannan för fan vad kallt det var härhemma nu då!

  • passionsblomman

    Ååååh!
    Imorgon ska jag till den här jobbcoachen jag har, och jag ska sammanställa en del saker till dess. Sådant som kräver att man tänkt. Ordentligt.
    I huvudet har det väl hänt en del av det som ska tänkas ut. Tror jag iallafall.
    Men det står inget alls på papper än.

    *Åke Ågren dansar mazurka i skallen*

    Jag får sätta mig i soffan och försöka peta ner något i mitt block.

  • passionsblomman

    Snorkisgumman! Jag hoppas verkligen du får alla möjligheter att ta allt det här i din takt så det blir så bra som möjligt.
    Håller med Tinga-bra att du får sömn och vågorna kommer nog i ojämna storlekar tror jag med. Hoppas din morgondag blir en lättare dag. Tummarna håller jag för dig hela tiden. Eller snarare ett rum i hjärtat för bara dig. Jag önskar du kunde komma dit och bara finnas till tills allt gått över och att jag kunde trösta dig.

    ****

    Vickan, vad duktig du varit med alla äpplen! Jag har inte alls kommit mig för.

    MSW, vad rörigt och dant med dina värden och allt blödande!

    Tinga, var det en rolig kurs?
    Jag vill också gå på afternoon tea hos dig och äta pålägg! Och såna däringa biscotti som du pratade om häromsistens.

  • passionsblomman

    Tinga, Ja, en särdeles bra sämsta egenskap.

    Vad kul att det var en bra kurs. Ibland verkar folk genomlida så himla trista sådana.
    Och vad RÄTT du har i det där att det hänger ihop. När det krävs att man kliver ur sin "comfortzone" och sådant, det är ju då det kan hända grejor.
    Säger jag, som sitter och försöker lista saker som har med mål, drömmar och frågor som "vad innebär meningsfullhet för dig"

Svar på tråden Livets toppar och dalar