• Hattis

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    September - du ligger verkligen precis före mig! Hoppas att det blir lugnare med dumma drömmar för den blivande storasystern! Hur känns det för dig så här nära inpå då?

    Jag har idag fått besked att den lilla Trombylen ska sättas ut - den blodtunnande effekten ligger kvar i någon vecka efter att man slutar äta dem och de anser inte att jag ska ha dem vid förlossningen. Jag har förstått det som att du ska fortsätta med Fragminet fram till förlossningen - det verkar ju ändå på sätt och vis tryggt och bra för bebisen. Jag har börjat noja för navelsträng runt hals/arm/kropp- scenario och har bett särskilt om att få noterat i journalen att jag verkligen vill veta hur bebisen mår under förlossningen. Lite löjligt i och för sig - vem vill inte det. Är väl rätt orolig för smärta/bristningar också men det är på en helt annan nivå. Jag har nog inte riktigt greppat ändå att det är en bebis på G och att det faktiskt är så att jag och maken är föräldrar om någon månad. Växlar lite mellan förväntan och oro (känns knappast ovanligt, eller? ) och försöker tänka positivt. Mår hyggligt men kan inte riktigt förställa mig längre hur det är att springa (eller gå!) obehindrat.

  • Hattis

    Ååå vad jag är impad över din och makens meny AM! Har testat att göra banoffee pie och annat med kokt kondenserad sötad mjölk (dumlekoleinkrom) men jag har tyckt att det har blivit för sött. Med havssalt och banan och kallt så måste det bli mycket bättre! *lägger på minnet*

    Just nu orkar jag inte laga mat alls, äter lunch och middag ute/hos vänner varje dag. Frysen är full med frukt och bär, trevligt, men det vore ju lite smart med matlådor, pajbitar och dylikt egentligen.

    Uäää EA, att de bara kan komma på idén att slicka på sådana saker. Hoppas att han mår bättre nu, Bustern.

    Krya på dig Vickan! Själv vill jag INTE bli förkyld nu (när vill man bli det iofs Obestämd) men jag gissar att det blir lite svårt att undvika det i kollektivtrafiken...

  • Hattis

    OJOJOJOJOJOJOJojojojojojojojojojojojojojoj vad det kan hända saker när man är borta några dagar från tråden!!! Grattis Nenne!!!  Tänk, en tvåa som kommer bara sådär! 

    Har själv inte kunnat hålla tankarna på en tvåa borta. Mycket vill ha mer. Och då kommer skuldkänslorna - den som gapar efter mycket, och vidriga Jante som sätter sig på mig. *försöker vilt mota bort alla neggotankar*

    September - har samma orosordning som du men sämre koll på bebisens mått. Tror att jag skulle analysera aldeles för mycket ju mer koll jag har. Ni hade glammigare fredagskväll än jag och maken iaf - vi körde industrifryst pizza framför fotbollsmatchen...

    Hur gick risotton PB? Har själv aldrig gjort någon och det är fantastiskt gott när man blir bjuden på det. Ett delikat risottotillbehör är vitlöks- och smörfrästa skogschampinjonhattar. Måste också säga att jag är impad av all din träning! 

    Är också så impad av er som kör kostkoll och över er som gör fantastiska menyer. ICA-pizzan i soffan till trots så TROR jag ändå på rörelse, eftertänksamhet om vad man äter och att "fuska" geonom att faktiskt äta riktigt god och vällagad mat och festliga desserter i genomtänkta menyer - det orkar man ju kanske inte fixa varje dag ändå. Väck med industrimaten, godiset och färdigrätterna och må bättre! *försöker dunka in detta i mitt huvud*.

    Ett besök på förlossningen har det blivit, för att slutligen kolla upp om det nu är fostervatten som rinner. Prioriterade läsning på Vårdguiden istället för FL, vilket kan göra susen ibland. Falskt alarm. Men förvärkar i ökande grad hela veckan. Ska bli skönt att sluta jobba.

    Izzie???

  • Hattis

    Hej allihop! Tänkte bara lämna ett livstecken och berätta att våran fina pojke kom med buller och bång förra veckan, att vi blev kvar på BB ngra dagar och att jag har varit/är lite för trött för att titta in så mycket nu. Det har gått bra! Jag känner mig som världens lyckligaste, om än också världens tröttaste. Äter diverse antibiotika, har opererats för två bristningar och opererat bort en moderkaksbit. Bebisen mådde bra under hela förlossningen så vi behövde inte vara oroliga för det, så skönt!

    Har inte läst så mycket med scrollade tillbaka för att se en skymt av höslövsavatar och måste säga GRATTIS September! Så härligt att hon kom till slut, min bebis hann ju till och med före! Jag har också funderingar kring Belly Bandit, du tycks ha kommit längre, rapportera gärna varifrån du beställer och hur du resonerat.

    Vink, vink Smint och Parnassia. Kram alla!

  • Hattis

    En ovanlig stund har inträffat - K ligger och sover på annat ställe än på mig så jag har datatid! Borde väl stjälpa mig jag också, men en snabbis tänkte jag hinna med. Surfar bl.a. in på förskolesidor, hm, kanske  (förhoppningsvis) flyttar vi inom ett par år till något större och då är frågan vad som är bäst... Svåååårt att välja är det. Både förskola och om jag längtar till hus eller lgh. Efter att ha snabbscrollat trädgårdsdiskussionen så är jag alltmer övertygad om att jag är en lägenhetsmänniska - några gröna fingrar eller trädgårdsintresse finns inte ens att framtvinga. Men det vore ju onekligen smidigt att ha ett ställe att enkelt kunna släppa ut sitt barn till...

    Har inte läst ikapp särskilt mycket men förstått att trådträffen var lyckad (såklart! )

    Izzie - Vad skit att du fick ett sådant bemötande! Hoppas att allt ordnar sig till det bästa hur det än blir, kram!

    Snartis - vad eländigt det låter med såret! Fick du någon rätsida på om det skulle vara VAB, sjukskrivning eller FP för er båda vid sjukhusbesöket? Jag måste säga att jag är imponerad över dig och er alla med tvåor (och treor ) som har ett (litet) storasyskon att hantera... Har nu varit på gynakuten pga infektion och fått antibiotika och tyckte att det var tillräckligt krångligt med bara en bebis OCH vuxet sällskap och skjuts. Huuuuur kan man då hantera två? När man är också faktiskt inte mår bra? Som sagt, imponerad är jag.

  • Hattis

    Hmmmm, är förvånad över mig själv att jag inte skrev DATORtid. JAg brukar emellertid försöka hjälpa dem som säger "datan" och försvara dem med att en dator skulle kunna betraktas som en "dataapparat" - bestämd form "dataapparaten" kortare -  "datan".

  • Hattis

    Hepp!

    Först och främst: GRATTIS  Izzie!!! Men hu vad illa med förlossningen, berätta senare om du orkar. Kram!

    Sänder en tanke till dig också AM och instämmer i kören som förkunnar att du är modig! Men det låter också som ett mycket rationellt beslut när man är säker på sin sak OCH har tre barn! Så enkelt det blir i fortsättningen

    Forumet - surprise surprise - hemliga jag föredrar ett stängt sådant även om jag också kan se vissa nackdelar med det. (Har med rynk på näsan sett ytterligare en rekommendation till FB ovan...) En jätteeloge till Liten om du ville ta på dig fix med detta! Ett litet önskemål och tips på vägen för att få till en engagerad och medveten start - att både riktiga namn och alias används á la N.N. (Hattis) används så att även vi förvirrade har lite koll från början. 

    I casa Hattis väntar nu ytterligare en låååång natt där K inte plägar sova annat än på sina föräldrar och då alltsom oftast på sin mor i soffan i vardagsrummet framför SATC på DVD. Vad må han bli präglad på...

  • Hattis

    PB - Jag kollar dig imorgon, så det är allt bäst att du tar den där promenaden!!! Tungan ute

  • Hattis

    Spännande förresten med grejen i stan PB, lycka till! Hoppas att det blir bra! Har inte några bra recept på energybars men det verkar ju som om du har hela grejen klar med ingredienser och allt! Så länge det inte är ngt som ska jäsa (och då särskilt surdegar!!!) så är det ju inte så himla viktigt med mängder. Har någon ett bra recept eller om du klurar ut något så är jag också intresserad! Har inte ätit godis alls efter förlossningen och det börjar närma sig något slags rekord för mig. Stor degig mage är kvar och skräpar dessvärre.

  • Hattis

    Läste tillbaka lite mer och såg att ett jättegrattis är på plats till Tingafamiljen också! Så himla skönt det låter med en ljusglimt. Har faktiskt tänkt på dig när det har krånglat med amningen och kommit på att jag faktiskt inte har det så svårt - det är redan mycket bättre om än långt från på räls. Och då åralång matkamp... jag har hela tiden beundrat ditt tålamod (och dina utbrott!).

  • Hattis

    Härligt med Amsterdam AM! Här känns det som eoner tills jag kommer att vara orka med en resa, har ett släktkalas om någon vecka att bevista och det skulle i vanliga fall kännas jättetrevligt och så, men nu funderar jag mest över hur vi ska ta oss dit och hem och hur det kommer att gå till där. K vill äta två timmar i sträck med större eller mindre mellanrum och det måste han ju få göra. Hm. Nu sovs det iaf och jag har slängt i mig en färdig felixpaj och duckar inför diverse sms med besökspropåer. Jag bryr mig knappt om hur jag ser ut och ser en promenad till affären som ett äventyr. Men det är väl lite annorlunda om någon månad kan jag tro? Jag kan säga att jag märker STOR skillnad på hur olika personer ser på besök. Ingen större skillnad på personer som har barn eller inte, mest stressad över mitt bebisamningsträsk blir jag förstås av dem som har små barn och som tycker att allt är möjligt att genomföra på en gång. Bah. Något av det bästa jag vet att göra när han faktiskt sover (och jag har lyckats äta och duscha) är ju att bara sitta och titta på honom. Inte att prata med någon annan. Så typisk man kan bli. *går till soffan för att betrakta underverket och slutar ordbajsandet för en stund*

  • Hattis

    Uäh för mollusker!!! Har inga bra tips hur man får bort dem, har aldrig heller haft några själv men ryst över kompisars berättelser om dem. (Så farligt kanske det iofs inte är egentligen)

  • Hattis

    Hej och tack för kloka råd och synpunkter! Och jo, nog har det varit folk här och vi har satsat på tydlighet - att det är kortisar som gäller, äldre generationen får gärna ta med sig mat etc, har funkat bra. Jag tror att jag har lite för lätt för att fall in i det där "jagskaklaraavalltsjälvochminsannvisaochprestera" vilket är helt onödigt när snälla nära släktingar så gärna vill hjälpa till och komma och träffa K. Säkert bra för honom också

    Snorkis - det där lät mardrömslikt! Jag skulle bli jätteledsen. Men - det behöver inte vara världens grej heller om det rör sig om vad det låter som: några osociala typer som du kanske inte alls har något gemensamt med. Det kan också vara nya FB som spökar - för sådana icke FB-kompatibla typer som mig är det iaf lätt att missa inlägg och meddelanden. Kram till dig! Och så bra att du är här iaf

    Fyrsal på BB Kräks . Kanske var helt ok för trettio år sedan när barnsköterskor tog hand om bebisarna nästan hela tiden men nu....

    Cicci - grattis! Har lyckats missa nyheten om jobbet.

    PB - heja heja! Har själv funderat på MBT-skor framöver innan jag börjar jogga (läs:nästa år). Hur lång är invänjningsperioden? Har fått för mig att det är bäst att testa inomhus några minuter om dagen i början för att inte knäckas totalt av träningsvärk.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!