• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM
    Har provat att linda! - fast vet inte om jag gör det för mesigt, det blir inte superhårt. Gjorde det igår kväll när hon skulle sova och hon somnade gott i alla fall.

    Snorkis
    BRA med planering för täta kontroller, kanske kan det lugna något. Snitt borde väl inte vara ett problem om du vil ha det? Med tanke på vad ni varit med om tycker man de kunde tillgodose minsta (och största) önskning från er sida!

  • snaily

    Oj, klockan snart nio! Dags att göra sig i ordning för sängen. Sista amningen och blöjbyte och allt det där har en benägenhet att ta flera timmar...

    Puss o kram på er och tack för att ni finns!

  • snaily

    Vinkevink och god jul till alla trådisar

    Undrar om jag är den enda som inte tänker fira jul what so ever? Börjar kännas lite ledsamt, men vad ska man göra. Det är ju bara jag och maken och Yngla här, skippat alla julklappar, tanken på julmat får mig att kräkas och orkar inte uppbåda någon julstämning i övrigt heller. Det får väl bli nästa år! Men trist är det, jag gillar ju att fira jul med familjen i vanliga fall!

    Undrar hur länge man ska låta den där bebisen sova egentligen, hon är så trött så här på kvällen, och så pigg på natten... Kanske blev hon trött av att vara på hälsocentralen flera timmar, även fast hon bara sov när vi var där.

    BVC-besöket gick bra,  längd och vikt normalt. Sen fick jag träffa doktorn jag fasade för, men se hon hade en riktigt bra dag och var riktigt trevlig och lyssnade! Fick lämna en himla massa blodprover för att utesluta diverse sjukdomar, och så skulle hon fixa remiss till en psykiatrisjuksköterska som förhoppningsvis kan kontakta oss nästa vecka. Känns lite bättre att ha tagit tag i det hela nu.

  • snaily

    Snorkis
    Många julkramar till dig! Vad jobbigt med makens migrän! Å vad tårarna trillar här när jag läser ditt inlägg om blommorna och flygplanen och din pappa och allt.

    Tårar för typ hundrade gången idag förresten - jag känner mig också ensam idag, väldigt ensam. Har nyss pratat på skype med familjen, saknar dem! Jul med bara mig och maken känns fattigt på något vis, även om vi är en egen familj nu, jag vet, men vi har ju inte landat i den känslan riktigt. Maken ansträngde sig och fixade julmat så fint, och när vi äntligen skulle äta i lugn och ro med lite tända ljus så vaknade Yngla och var skrikig och otröstlig. Så det blev mat i skift, kall mat för mig. Antar att det bara är att vänja sig!

    Nu ska vi öppna våra enda julklappar (varsin). Lite glass får duga till efterrätt, kanske med lite maränger och grädde också.

    Klockarbol
    Grattis till bilen (!?), låter ju superbra!

    Hå hå ja ja, skönt att den här julen snart är slut.
    Men får ändå hoppas att ni andra haft en skön och trevlig julafton med nära och kära! Vi siktar på det nästa år!!

    Puss o kram Hjärta

  • snaily

    Här var det lugnt! Inte helt oväntat kanske.

    Tillvaron blir verkligen bara bättre och bättre... *ironi*
    När jag äntligen börjat känna mig lite bättre till mods, så krånglar det med Yngla - 4 kvällar i rad har hon skrikit nästan konstant mellan kl 21 och midnatt, och idag har hon även skrikit sig genom större delen av dagen när hon inte sovit. Börjar ganska direkt efter att hon ätit en liten stund. Kolikmisstänkt! Läst att den "diagnosen" eg inte ställs förrän det pågått lite längre tid, men det lutar ju verkligen åt det... Jag blir SÅ ledsen när hon skriker så och det finns inget jag kan göra för att trösta. Helt fruktansvärt. Och i värsta fall kan det pågå tills de är fyra månader gamla. Vid det laget tror jag jag sitter i det där vadderade rummet i en vit konstig tröja, sedan länge.

  • snaily
    passionsblomman skrev 2010-12-26 20:09:43 följande:
    Åh men gumman! Fy fan vad skitjobbigt! Det är bara helt outhärdligt när man inte kan göra något. Har du provat att massera magen? Rapar hon? Jag hoppas verkligen att hon inte har kolik. *kramar om*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Försöker rapa så ofta som möjligt, lyckas ibland men ibland inte. Magmassage har vi börjat med idag. Nyss provat evakuera eventuella gaser med febertermometer men det kom inget.
    Laddar nu för en jobbig natt, känner mig helt gråtfärdig redan innan det värsta börjat. Just nu bär maken omkring henne, hon borde äta mycket mer nu men hon börjar skrika redan efter någon klunk. Fy fan, rent ut sagt.
  • snaily

    Hej tråden!

    Vill mest lämna ett livstecken, jag hinner inte riktigt med, varken att läsa ikapp eller skriva och kommentera. Det är ett krävande litet yngel vi har fått! Nu hoppas jag hon går med på att sova en liiiiten stund i alla fall så jag hinner skriva. (De senaste dagarna har hon mest sovit PÅ mig som en igel, allt för att undvika de värsta skrikperioderna.)

    September
    Stort grattis!! Hoppas det nya året som kommer innebär en positiv förändring och ett plus som får stanna den här gången! Håller alla lediga tummar för dig!

    Snorkis
    Tack för din fina, och oändligt sorgliga, förlossningsberättelse! Jag har undrat mycket över hur det var. Sen tycker jag det är klart som korvspad att du ska få ett snitt om du vill det den här gången, den där jäkla statistiken kan de stoppa upp nånstans, rent ut sagt! I ert speciella fall tycker jag sjukhuset bara ska ge er allt ni önskar och pekar på! Det är inte läge att snåla här liksom.

    Kramar till PB och Klockarbol och alla andra som behöver!

    Och förlåt allt annat viktigt som jag missat...

  • snaily

    Tack alla hjälpsamma för tips om skrik och kolik!
    Nördiga snigeln hade förstås redan läst på om det mesta. Men bra att höra vad som funkat för er och inte!

    Nu kör vi Minifom (som jag egentligen inte tror så mycket på), Sempers magdroppar (kan inte skada iaf), förebyggande magmassage minst 2 ggr dagligen, helt mjölkfri kost till mamma - vi har gjort som man INTE ska, infört alla förändringar på en gång, men vad gör man inte när man är desperat?
    Upplever inte som om hon har så mycket gaser. Men hon får ont i magen en liten stund efter varje amning, och tydligast på eftermiddag, kväll och ibland även på natten (vilket är det jobbigaste! skrik på dagen går att vänja sig vid men inte riktigt på natten känner jag...). Verkar inte spela någon roll vilken amningsställning vi har, eller om hon rapar eller inte efteråt. Jag tycker jag verkar ha lagom mycket mjölk. Napp tar hon INTE!
    Så - jag tror vi gjort vad vi kan för att förebygga, sen är det bara att hantera skriken när de kommer, det håller vi väl långsamt på att vänja oss vid, och provar olika sätt att bära och trösta.

    Pratade med BVC-sköterskan om det här häromdagen, blev återigen besviken på vår hälsocentral, undrar hur det kommer sig att jag alltid är mer påläst än personalen som borde vara utbildad inom ämnet, oavsett vad jag söker för på det där bygget?? Visade sig att BVC-sköterskan inte visste något om komjölkproteinallergi hos spädisar - hon trodde jag menade laktosintolerans (fast jag förtydligade och förklarade) och tyckte till slut bara att jag kunde ju prova dricka lite mindre mjölk och det finns ju så många bra laktosfria produkter nu för tiden... !! Trodde knappt mina öron... Men nu provar jag mjölkfritt ändå i några veckor, bara för att ha testat det.

    Så, nu har jag uppdaterat er om det var någon som undrade!
    Hatar egentligen att gnälla över vår situation just nu, vi är ju så lyckligt lottade! Läste om lilla Elises diagnos.

    Med min lilla depression är det lite upp och ner, allt känns tungt på eftermiddagen när man är trött och det är mörkt ute, känns lite bättre när man fått gå en långpromenad i solen som idag. Men är rätt stressad över att maken ska börja jobba på måndag... hjäälp!!

  • snaily

    MrsB
    Tack för grattis!
    Akupunktur låter bra men jag kan inte hitta (efter efterforskningar på nätet) att det görs häromkring.

    Lunagarden
    Grattis till dottern! Fint namn!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!