• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fint halsband AM!

    Klockarbol
    Klart du ska måla köket!

    Har jag sagt grattis September? Annars säger jag det nu!

    I övrigt - skäms för att jag inte hinner läsa ikapp och kommentera.
    Idag jobbar maken första dagen efter Ynglas ankomst - hade svår söndagsångest över det igår. Vi får se hur vi klarar oss alldeles själva hemma... Idag blir det i och för sig inte så många timmar för vi ska iväg till BVC mitt på dagen.

    En nackdel jag upptäckt hittills med att maken inte är hemma - bebisen blir så smulig i håret när mamman är tvungen att äta frukost med henne i bärsele.

    Vågar annars inte skriva hur det gått med hennes magont/skrikighet för gör jag det blir det väl värre igen... Men ok, peppar peppar, senaste kvällarna har varit LITE lugnare, eller så är det jag som kommit på bra strategier för att lugna henne. Hon har varit mer jämngrinig hela dagarna istället. Så, om det är en tillfällig förbättring eller har med en veckas mjölkfrihet, eller Sempers magdroppar att göra, låter jag vara osagt.

    Vinkar till alla och tänker på er även om jag inte hinner skriva!

  • snaily
    fru AM skrev 2011-01-03 11:18:35 följande:
    Snaily! Hej! Oj vad jag har tänkt på dig i jul och undrat hur det gått med Yngla! Jag funderade på om hon kanske skulle gilla att ligga på mage och sova? Vissa barn föredrar ju den positionen så pass att de har svårt att komma till ro på annat sätt. Man kan testa under en kortare daglur och sedan om hon gillar det hyra ett andningslarm och låta henne sova så även nattetid? Hoppas du ursäktar ytterligare ett råd - jag vill bara väl och är nog lösningsorienterad också ... Jag hade en mycket kinkig storson (de första fyra månaderna - det började när han var tio dagar gammal) och hade välkomnat ALLA råd. KRAM
    Råd är alltid välkomna!, även om jag nog faktiskt oftare är sån att jag mest vill älta mina problem och få sympatier. Antagligen är jag inte en särskilt lösningsorienterad person. Men det är alltid nyttigt att få läsa andras synpunkter!

    Sömnen är egentligen inget problem, sover gör hon, ibland lite väl länge på dagen så jag funderar på om jag borde väcka henne eller inte. När hon väl blir sömnig det vill säga. Det är det som är problemet vissa kvällar, när hon har sin skrikperiod har hon haft svårt att komma till ro och faktiskt bli sömnig. Bärsele kan fungera, fast då vaknar hon alltid till rätt rejält när man ska böka ur henne ur selen, och man kan ju inte sova själv med selen på sig. Fast som sagt, peppar peppar, det har varit rätt ok de senaste kvällarna, tror jag hittat en metod som funkar, för tillfället i alla fall! Just nu är jag väldigt nöjd så länge vi slipper längre skrikstunder på nätterna, och det har hon inte haft på ett tag.
    Jag är lite feg och vågar inte riktigt lägga henne på mage (inte med larm heller, har en länk till varför om någon är nyfiken i en strut) men på sidan sover hon gott - hon sover så tätt intill mig på nätterna. Jag har lärt mig sova hyfsat fast hon ligger intill mig, och jag inbillar mig att det är bra för hela henne att tanka mycket närhet, och dessutom är det väldigt praktiskt eftersom hon vill äta ungefär varannan-var tredje timme hela nätterna - jag behöver knappt vakna till!

    Drygt 3900 gram och 54 cm vid dagens BVC-besök, helt enligt tillväxtkurvan.

    Oj, det där blev rätt långt och ointressant...
  • snaily

    Lappis
    Jag är nog inne på din linje, att ett barn verkar lagom. Fast så kanske alla säger som har en treveckorsbebis? Tre är nog en för mycket i alla fall, om man ska döma av hur syrran har det. Beror förstås på hur tätt det är mellan barnen också.

    Kanske lite synd att jag tycker så, med tanke på att jag tyckte det var rätt "kul" både att vara gravid och att föda barn!

    Koko
    Vad besvärligt med dina piller och blödningar! Ska det VA på det här viset? Ska det det? Va? Va? Va? *leker Sverker*

  • snaily

    Oj, om en halvtimme slutar maken jobbet, tror minsann jag och Yngla överlever första dagen ensamma hemma. Fast så har vi ju knappt varit hemma heller...

    Oupsie
    Hur mår du nu? Kan du inte övertala Daisy att komma ut snart?

    Fick just nyheter om att en tjej i vår föräldragrupp fått barn nu - det blev lite dramatiskt för de upptäckte bara häromdagen att bebisen låg i säte, och säkert legat så ett bra tag men ingen hade upptäckt det, varken ordinarie barnmorskan eller när de var på kontroll på förlossningen pga värkar förra veckan! Och nu var det ju för sent att göra vändningsförsök, så det blev snitt.

  • snaily

    Klockarbol
    Skönt att det gick lite bättre än vanligt med hunden på nyårsafton!
    Jag var lite orolig för hur vår skulle reagera (hans andra nyår), spetsar som han kan ofta vara lite ljudkänsliga, men det gick superbra. Hjälpte nog till att han inte såg en enda raket, han låg i vår säng eftersom vi redan gått och lagt oss vid tolvslaget.

    AM
    Bra att Livia tror på tomten trots avslöjandet, får väl se om det blir den riktiga tomten nästa år då!
    Jag avslöjade tydligen tomten redan när jag var drygt två år (det är Siv! säger mamma att jag sa, jag minns inte av förklarliga skäl) och sen var det slut på det tomte-roliga för min del.

    Märks det att Yngla sover?

  • snaily

    Hej Nenne!
    Vad är det för fjällresa som står på agendan? *nyfiken*

  • snaily

    Nenne
    Tjejvasan förresten, du menar i år va? Duktigt! Blir lite avundsjuk, jag känner mig i form för att börja röra på fläsket lite mer än stillsamma barnvagnspromenader, men det funkar ju inte med Sugfisken fastklistrad till bröstet hela dagarna.

  • snaily

    Nenne
    Korven tycker att jag är ogin som inte låter honom slicka sönder Yngla. Men han är rätt lugn ändå, det går bra.

  • snaily

    Nenne
    Sälen låter väl alldeles utmärkt!

    Åå vad sugen jag blev på att åka skidor nu då! Undrar om man inte kan styra upp en liten barnvagnspromenad för bara maken och Yngla medan jag tar ett varv i spåret, redan nu i helgen... *drömmer*

  • snaily

    Mugglan - inboxad!

    Nenne
    Fy vilket besvärligt knä!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!