• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    aurum skrev 2012-04-05 20:47:31 följande:
    Ehmn... råkade visst bli 6 olika versioner som jag måste välja mellan.. inte för att jag orkade vänta på tillgång till älskades dator, så klippte ihop det i ett gratisprogram jag hittade.. blev inte vackert, men ger i alla fall en ungefärlig bild av hur jag tänker mig! Flört


    Snyyyyggt! :D
  • daniiel
    aurum skrev 2012-04-05 22:33:50 följande:
    yeay Skrattande
    Är just nu mest inne på nr.1 eller nr.3 men det är ju ett tag kvar så jag har tid att vela lite mer. Tanken är i alla fall att den ska sys i silkes satin helt och hållet sen... Vill inte veta av någon polyester! Möjligen att det blir silkes taft, men jag vet inte skillnaden på taft och satin så jag vågar inte uttala mig om det förrän jag diskuterat med sömmerskan (aka min gudsons mor) min. Hon ska inte vara involverad i sömnad eller ändringar för det har hon inte tid med (jobbar heltid och har 2 små barn), men det är ändå henne jag just nu bollar idéer med mest eftersom hon har en hel del kunskap!

    Blir i alla fall med korsettsnörning i ryggen o den där lilla silver-glittriga grejen på höften ska inte vara med, den bara råkade finnas på den kjol jag gillade. Kommer ha ett mellanting mellan brush train och court train. Mer än så blir inte praktiskt eftersom det med största sannorlikhet blir ett strandbröllop utanför San Fransisco för vår del Glad
    Alla var fina, men nr.1  var min favorit :) Oavsett så kommer det nog bli en fin klänning :) Haha ptja, alla mina klänningar var i/är i polyestersatin, inget fel med det tycker jag. Jag hade absolut inte velat slösa pengar på något annat material, men smaken är som baken :) Kan tänka mig att ett längre släp än så förmodligen bara är ivägen om man ska gifta sig utomhus. Låter väldigt mysigt med strandbröllop :)
  • daniiel
    aurum skrev 2012-04-05 23:10:01 följande:
    Nr.1 var den jag snubblade över först. Eller ja, jag snubblade över den överdelen men avskydde kjolen som var på den.. så jag började leta efter en kjol o snubblade då över ytterligare 2 liv jag gillade, men får erkänna att det just nu lutar åt nr.1. Jag gillar rundningen över brösten som "går igen" i rundningen av linningen på kjolen. Tror det kan bli ganska stilrent och "enkelt" fast ändå imponerande, men vi får se.. Jag har i alla fall kommit fram till att det inte blir någon färdig modell för min del om jag inte råkar snubbla över "the one". Tror inte det finns en sån som passar min smak helt..
    Angående polyester, ptja.. vi har alla våra hang-ups :) Personligen avskyr jag polyester i allt, köper i regel inte ens vanliga tröjor om de innehåller polyester då jag får stötar så otroligt enkelt av det materialet o det vill jag inte behöva tänka på på min bröllopsdag! :)
    Släpet blir nog synnerligen opraktiskt om det blir längre, ja.. även om vi "bara" har cermonin på stranden och sedan åker till en restaurang. Har en liten tanke på att gå på opera på kvällen om det finns en bra uppsättning just då för att ytterligare få användning av klänningen - för går man på opera kan man göra det i balklänning eller liknande utan att känna sig överklädd :)
    Hihi ja, jag föll för överdelen för att jag är typ galen i Mori Lee och den är väldigt lik en av mina absoluta favoritklänningar - som är en Mori Lee www.morilee.com/bridals/julietta/3115 Jag kan dock hålla med om att kjolen till överdelen som du valt inte är supersnygg kanske.. Jag tror nog det ska bi bra, hur du än väljer :) Hehe ja, som sagt, smaken är som baken :) Jag har dock aldrig upplevt att jag fått stötar av klänningarna? Hm.. låter ju verkligen inte trevligt iaf.

    Ska ni bara vara du och din blivande på bröllopet? Eller ska ni ha en massa gäster också? Om inte, så låter det ju väldigt roligt och romantiskt att gå på opera :D Ja, kan man väl iofs göra med gäster också..
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-04-06 06:59:35 följande:
    DD & Pinkis   -   Ni har helt rätt! Allt med ett lila band i midjan faller jag pladask för, klänningen var jättefin men inte tillräckligt fluffig..... *S*
    Haha precis som jag skrev då, att kjolen inte var riktigt rätt ;P
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-04-06 09:06:13 följande:

    Ja, nu menade jag ju inte att inlägget om tyg var riktat till mig på nåt vis eller att jag förväntas svara mer än nån annan. Utan mer att du är så bra på att fiska upp gamla inlägg (som det jag skrev om tyg) och observerar alla frågor folk ställer. Tur att du finns här i tråden!


     


    Nja, vet inte hur det går med allt. Bröllopsplanerna är inte det minsta roliga längre, inbjudningarna måste ju ut snart och vi måste bestämma oss för om vi ska ha själva vigseln med bara närmaste familjen eller med allihop. Och det känns mest ångestladdat just nu..


    Hehe nej, jag menade det om en tråd med bara bilder på kinaklänningar. Såg inte att du hade svarat på det inlägget också innan jag skrev :P Tack, bra att jag inte bara är ivägen iaf, för det är en aaaning svårt att slita sig härifrån... det är ju så många fina klänningar här :D Jag som inte ens tycker om klänningar haha

    Men usch, vad tråkigt att det ska kännas så :( Kan ingen av er bestämma er, eller är det så att ni inte är överens? Ni får göra en sån klassisk "plus" och "minus" lista och helt enkelt lista för- och nackdelar med alternativen ;P
  • daniiel
    FruHassel skrev 2012-04-06 08:55:57 följande:
    Har fått bilder på olika klänningar som är Vera Wang kopior. Ska jag lägga upp dem i tråden tro.
    Anny skrev 2012-04-06 09:22:55 följande:
    Man ska aaaaaalltid posta bilder! =)
    Haha ja, bilder, bilder, bilder... vi vill se allt i bildväg! :D
  • daniiel
    Tinzi skrev 2012-04-06 10:07:40 följande:
    Jo får dock hitta en tjej på 2 m först som kan ha den :) haha
    Haha men pröva lägga ut den? Man vet ju aldrig och får du napp, men inte känner dig säker, så kan du ju bara skriva att det är ett par andra som ska kika på den först och att du hör av dig när de har varit förbi :P
  • daniiel
    Beccastina skrev 2012-04-06 09:57:25 följande:
    Hej tjejer! har en tll fråga, ska man beställa klänningen i vit eller ivory??
    Jag har mörkbrunt hår, blåa ögon, ljus hy som är fräknig på sommaren..

    har verkligen ingen aning om vilken färg man bör ha...
    Jag är själv förtjust i ivory, tycker det är ett säkrare kort, för det är större chans att man passar i den färgen tycker jag, mer smickrande för fler. Det är ju dock en smaksak. Jag tycker ju ivory är vitt, alla mina klänningar har varit ivory och alla tycker de sett väldigt vita ut, men en varm vitfärg.

    Du har inte möjlighet att pröva klänningar? Spelar ingen roll vilken modell, men bara så du får se färgerna på och se vad du själv föredrar. Om du inte har en butik i närheten, så kolla blocket om det är ute en vit och en ivory klänning i närheten och åk och pröva. Man måste ju inte köpa.
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-04-06 10:31:31 följande:

    Haha, jahaaa... Och jag såg inte att du svarade ang bildtråd heller förrän nu! Men nu hänger jag med. Ja, tror både denna tråd och brudklänningar är liiite beroendeframkallande.. För mig blev det ju lite tvärtom dock, jag som ääälskar klänningar av alla slag är dötrist på dem numera..


     


    Ja, det är väldigt ångestladdad just nu. Förbannar mest mig själv för att jag dragit igång hela den här stora processen överhuvudtaget. Och jag blir så jäkla förbannad på mitt problem trots att jag inte kan styra det. Jag har ju min panikångest som är som den är. Har skjutit problematiken framför mig, för i grunden VILL jag ju ha det här bröllopet precis som det är planerat. Blivanden har varit ganska obeveklig, han har alltid tyckt att vigseln firas med hela släkten. Punkt. Jag har ju tagit upp det här med en liten vigsel många ggr (även här i tråden) med sambon och det slutar alltid med att jag tappar kontrollen och blir jätteupprörd, han byter då samtalsämne och har sopat problemet under mattan/skjuter det framåt. Men nu när inbjudningarna ska ut snart så har det kommit krypande mer och mer. Och så i förrgår (när jag återigen tog upp vigseln) fick jag den värsta attacken jag haft på flera år. Mamma fick rycka in och hon blev jättearg på blivanden över de här "dumheterna" och tyckte vi skulle avboka alltihop och istället åka iväg själva och gifta oss. Hursom, så tror jag sambon fick en smärre chock av att inse hur mkt det här faktiskt kan påverka vigseln. Om förrgårdagens scenario skulle upprepa sig på bröllopsdagen, det skulle va 7 helsike mkt "konstigare" för gästerna än att bara bli inbjuden till en stor bröllopsfest!


    Haha ja, en aning beroendeframkallande ja.. Sedan tycker jag överlag det är trevligt här på BT, i jämförelse med många andra forum. Är man då som jag, har svårt för att hålla snattran, men inte har något att göra om dagarna (sjukskriven), så är det skönt att kunna babbla av sig lite någonstans.. och ja, bröllop är ju väldigt roligt :D Jag vill göra om vårat tio gånger till, minst!

    Det låter väldigt jobbigt för dig, även för honom eftersom han ju (som du skriver) nog inte har förstått riktigt vidden av det hela. Panikångest är något jag kan relatera till, eftersom jag själv har det till och från, och det har tagit lång tid för min omgivning (maken & familjen) att förstå. Jag börjar med en ny medicin idag dock, så hoppas att det ska bli bättre nu, igen, så jag slipper panikångest och depressioner.

    På sätt och vis, även om det var jobbigt för dig, så kanske det förde något gott med sig då, nu senast, genom att han kanske fick upp ögonen på ett helt nytt sätt. Väldigt tråkigt dock att något som ett bröllop, en vigsel, ska behöva vara så jobbigt.

    Kan han inte gå med på kompromissen med en liten vigsel och större bröllopsfest alls? För det känns ju som att det kanske skulle vara bästa alternativet?, för att ni båda ska få lite som ni vill. Det skulle ju vara fruktansvärt för dig om du skulle behöva må dåligt på er bröllopsdag.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!