• daniiel
    GuteCarra skrev 2012-04-05 07:36:37 följande:
    Shit vad snygg!
    Darling Daisy skrev 2012-04-05 07:45:21 följande:
    Snygg klänning, Pinki!

    Lila band i midjan, ser jag. Kanske något för Minuz?  
    FruHassel skrev 2012-04-05 08:32:20 följande:
    Väldigt väldigt söt!! Gillar jätte mycket band i midjan. Ska du ha lila skor med tro? 
    Hihi taaack ;D Haha ja, den bör ju falla henne i smaken, kanske att kjolen inte är tillräckligt fluffig och puffig för henne dock? :P

    Njää, jag är en såndär som redan är gift, men inte kan slita mig från bröllopens underbara värld ;P
  • daniiel
    FruHassel skrev 2012-04-05 08:48:19 följande:
    Då är det inga hiskeliga priser att betala ... max 1000kr kanske man kan säga? Känns ju helt ok att lägga totalt ca 3500-4000 kr på sin drömklänning...

    landybridals hemsida, är det exakt den klänningen som finns på bild i modellen man får eller är det en kopia av den?! 
    Här har jag skrivit ett inlägg om detta med tull och moms, ifall du skulle vilja läsa lite mer om det :)
    augustibrud.bloggplatsen.se/2012/02/28/7432795-det-har-med-tullavgift-och-moms/

    Som alla kinasidor, så har även Landy "lånade" bilder på klänningar och det är alltså en kopia på de klänningarna som man får hem. Av vad jag har hört, så ska Landy dock ha väldigt många bilder på klänningar de sytt upp, så om du hittar en klänning du gillar, så kan du mejla och fråga om de redan sytt den klänningen tidigare och be att få bilder på den de sytt.
  • daniiel
    FruHassel skrev 2012-04-05 09:42:13 följande:
    finns det nån kinaklänning bildtråd?
    Läs TS, där finns en länk till en tråd där det mestadels ska vara bilder och recensioner. Det är lite annat prat emellan också, främst i slutet på tråden, men om du börjar från början och bläddrar bakåt.
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-02-15 17:39:54 följande:

    Hm, känner att jag måste reda ut lite i tygdjungeln! Har skrivit enormt mkt om detta men eftersom det är så många nya i tråden är det nog läge med en liten repetition.


    Först och främst finns olika "strukturer" på tyget, dvs hur det är vävt. De man oftast använder i brudklänningar är satin, taft (taffeta på eng), chiffong, organza, tyll samt fodertyg. Chiffong, organza och tyll vet ni säkert hur det ser ut. Men satin och taft:


    Satinet... är glansigt, tungt (väger massor), mjukt, följsamt och tjockt. Uppfattas som lyxigt och "dyrt" (förmodligen för att det är så otroligt tjockt). Är ganska svårt att draperas mkt, kan se bubbligt och "bulligt" ut. (pga tjockleken) Ser ut så här:



    Taften... är matt, lätt, lite stelare och ganska prassligt. Uppfattas mer som lätt och luftigt, ibland dock lite "plastigt". Om man tar foto med blixt kan det se jätteblankt ut av reflektionerna (har skett många ggr här i tråden när vi tar bilder på våra taftklänningar) men IRL är det matt. Det är lätt att drapera utan att det blir "bulligt". Ser ut så här:



    Sen var det det här med silk...


    Men det är en helt annan sak, för då börjar vi prata om material. Dvs vad tyget är gjort av.


    Då är det så att ALLA ovanstående sorters tyg finns i både silk och icke-silk! Silket (eller sidenet, det är samma sak) är betydligt dyrare. Men eftersom silkesproduktionen sker i Asien så är det fördelaktigt att beställa en sidenklänning från just Kina, om man nu vill ha en sån. (jag har en klänning i sidentaft...)


    Sidentygerna heter då följande: silk satin, silk taffeta, silk chiffong, silk organza och silk lining (fodertyg). Sidentyll (googla på mette marits eller monacos kronprinsbröllop, deras slöjor är i silke. Även pronovias har silkesslöjor har jag sett. De brukar man inte sätta spets eller applikationer på eftersom silkestyllen är så spröd) finns men jag har inte sett det hos kinaföretag av nån anledning. Milly har det inte.


    Icke-sidenversionerna av samma tyger är av polyester och det är de som finns i vanligt svenska brudklänningsbutiker. Tro inte att brudklänningar (här) under 25-30 000 kr är gjorda av nåt annat än polyester, det är inte ekonomiskt möjligt att sälja dem för mindre. Min La sposa tex (med en prislapp på 15 000 kr) är i polyester.


    Hursom, motsvarigheterna är polyester är de som bara kallas taft/taffeta, chiffong, organza osv. Satinet däremot brukar finnas i olika tjocklekar och man använder ett tjockare till brudklänningarna och ett tunnare (och billigare) till tärnklänningarna. Det traditionella tjocka till brudklänningar kallas oftast "bridal satin 395". Vissa mindre nogräknade tillverkare och försäljare kallar tyget för "silk" men tro inte på det om inte priset är minst det dubbla mot vad det "borde" va. Fråga då om det är 100% silk och om det står i klänningen.


    Jag har tygprover på ALLA ovanstående tyger hemma, i både silkesversionen (eller siden som det heter på svenska) och polyesterversionen. Så om ni vill veta mer eller undar om nåt, säg till. Vissa är det större skillnad mellan silk och polyester än andra (chiffongen tex känns nästan likadana i silk och polyester). Däremot kan man inte prata om skillnaden mellan silk och satin, för det är två olika saker. Men man kan prata om skillnaden mellan silk satin och polyster satin. Och man kan prata om skillnaden mellan silk och polyester.


    Sen kanske man kan tillägga att siden är ett naturligt material från silkesmaskar och det blir inte statiskt. Alla polyester är "onaturligt"/kemiskt framställt och är statiskt.


    Ytterligare får tilläggas att en sidenklänning från Kina för 7000 kr INTE kan jämföras med en polyesterklänning som säljs här i Sverige för 10 000 kr! Då får man kliva upp i mångdubbla prisklasser för att hitta motsvarande kvalité.


    Nu blev det ett långt inlägg men det kan va bra att ha lite kunskap på benen när man pratar med Kina och överväger alternativen.


    Jag såg att det var någon som frågade om tyger, så tänkte att jag puffar upp detta inlägget :)
  • daniiel
    Lisapi skrev 2012-04-05 10:58:02 följande:
    Det vore jätteroligt om vi klan skapa en tråd där enbart bilder av orginalet och kinaklänningen får vara samt recentionen av köpet/leverans/kvalitén osv. Jag har försökt läsa den andra tråden men det är mycket "mellanprat" och en del bilder är borttagna tyvärr. Och sen är det ju faktiskt ett nytt år nu ;) 
    Mmm det är flera som gjort sådana försök, men tyvärr brukar det inte gå så bra. Skulle vara roligt med en sådan tråd dock, så om du känner för att starta en, så länka gärna här :)
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-04-05 16:29:27 följande:

    Vad bra att du är så observant. Är knappt inne på BT i dessa veckor, har galet mkt att göra.


    Och som Lisapi skrev, en ny (och strängare) bildtråd med hemkomna kinaklänningsbilder kanske kunde vara på sin plats... Ska fundera på upplägget så kan jag starta en och länka den i TS. Bra idé! Och så får vi alla hjälpas åt att hålla folk på mattan så man inte börjar prata om annat för då spårar den oxå ut. Till skillnad från här, här får man babbla hur mkt man vill om vad man vill!


    Haha pffft.. jag läser inte ens ditt svar innan jag skriver. Ja, det skulle som sagt vara kul med en sådan tråd och det är ju några som gjort försök, men antingen dör tråden ut eller så spårar den ur. Om ni gör ett försök till, så hoppas jag att det ska gå bättre :)

    Ja, det var ett tag sedan man såg till dig nu. Hur går det med allt? :)
  • daniiel
    aurum skrev 2012-04-05 19:03:53 följande:
    Score, det var just det jag menade! Skrattande Tack! Måste komma ihåg att skriva ner vad släpet jag vill ha kallas så jag vet det när jag ska lägga min beställning.. sitter o leker klipp o klistra med bilder för att få till drömklänningen!
    Haha jamen där ser man, sikken tur då :) Vad spännande, du får visa bild här sen när du klippt och klistrat klart! :)
  • daniiel
    Tinzi skrev 2012-04-05 22:11:40 följande:
    Hej hej! Idag kom jag hem med min klänning, och inte nöjd alls...har bett väninnan maila bild när hon hinner så ska ni få se :(

    gick inte att få upp den (va ju för lång) på ngt bra sätt, vi höll på i flera timmar, utan hon tog upp den mot midjan, blev det bästa, men inte alls så jag ville ha det.

    Känns skit....

    jajaj...
    Nej, men fy vad tråkigt att höra att du inte blev nöjd :( Ska bli spännande att få se bild. Den är så du kan tänka dig att bära den på bröllopet nu iaf, eller?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!