Inlägg från: Milli |Visa alla inlägg
  • Milli

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Vad mycket ni skriver :) Vi ska träffa prästen på torsdag (3 veckor före). Här blir de också som någon skrev ovan blomstertid och en vänlig grönskas dräkt eller vad de heter :) 

  • Milli
    LinaNordstrom skrev 2014-05-15 21:14:28 följande:
    Kanske du kan ringa butiken och höra vad dom har inne som går att få på en gång. Sen kolla Blocket där verkar det finnas mkt och till bra priser. Lider med dig!
    Jag mailade butiken och de sa de hade en del på rea och massa innanför min budget så de lät ju lovande. Kollade massa på blocket och även tradera före men hitta inget wow.. Så åkte jag till degefors (34 mil tur och retur) och besökte en av sveriges största brudklänningsbutiker fest och brudpalatset på 800m2. Trodde verkligen jag skulle hitta något där men blev väldigt besviken. Först över servicen då vi nog vänta en halvtimma innan någon ens fråga om vi ville ha hjälp (såg ingen personal tidigare heller) och så skicka hon in oss i ett rum där hennes kollega skulle hjälpa oss men vi vänta nog en halvtimma-fyrtio minuter där med innan vi tillslut fick hjälp. Hitta inga klänningar som verkligen ropa på mig men var tvungen att prova några bara för att men jag tänkte bara på min klänning jag redan har och dom såg nog att jag var depp och att inget passa.. Så fråga dom varför de inte skulel kunna gått å sytt in min klänning och undra om jag hade bild på den och när dom såg den så sa dom wooow ja då förstår jag att du tycker dessa klänningar är enkla.. Så gick hon iväg och prata med kollegan och visa bild och kom ut med ett namn och telefonnummer till hon som ägt buttiken från början men som nu är pensionerad. Hon skulel tydligen vara sveriges bästa sömerska så dom tyckte de var synd jag inte hade med mig klänningen men jag åkte dit och prata med henne och fråga vad hon trodde utifrån bilden då.. Så på onsdag ska vi åka tillbaks 34 mil (jag som har så himla mycket fritid menar ja) med klänningen så ska hon försöka sy in den. Men hon har lite problem med ena handen så eventuellt var vi tvugna att sy lite för hand. Så jag hoppas verkligen att de löser sig för annars vet jag inte vad jag gör...
  • Milli

    Har blivit bombarderad med vykort från okända avsändare senaste veckan..! Hmm... ;)


  • Milli

    Jag blev också möhippad i lördags :) Precis den dagen jag hade gissat på sedan någon månad tillbaks men visste såklart inte..
    Jag satt och åt frukost med barnen när jag såg två ljusen komma på våran väg och då de bara bor en innanför så är de inte så vanligt med bilar och speciellt inte 08.00 så säger jag till gubben, hmm vem är de som åker här nu då (brukar säga så då de komemr bilar, är så mycket träd och buskar så man ser aldrig förens dom passerat vårat uthus). Så börja de TUTA för fullt och en buss (en kompis föräldrars) parkerar och jag fattar direkt! Skyndar mig till spegeln och får på mig lite mascara iaf innan de kommer instormandes. De hade med sig frukost så vi åt allihopa, vi var då 6 stycken (+ sambon och våra barn men dom stanna ju hemma). Sen fick jag en lista med grejer jag skulel packa snabbt, så som kalsonger, bikini, lakan oömma kläder, fina kläder, smycken, smink osv.
    Sen sätter dom på mig en slöja och tiara och ett band de pysslat med bride to be och vi åker iväg. På vägen öpnnas de bubbel och jag får en lång lista med grejer som jag ska fotograferas med såsom med en polis, en lastbilschauför, gb glass gubbe, en gran, en stoppskylt, kossa, häst, lykta, stor sten, fontän, vattendrag, staty, raggarbil, mc osv. Sen åker vi i 2 timmar tills ci kommer till karlskoga och då hade jag såklart redan fattat att vi nog skulle till Boda borg :) Vi började med tacobuffe där och sen var vi igång och svettades. Men bara i 2 timmar för de hade annat planerat.. Vi åkte vidare till hemstaden med massa stop på vägen för fotograferingar ;) Sen ska vi in till en kompis lägenhet och de ville jag skulle gå in först och den var överfull med MASSA ballonger i vårat färgtema, vit, silver och rosa och de fanns två bord med frukt bålar och massa levande blommor, blad och ljus och de var verkligen vackert. Så gick jag in i rummet och ett gäng hoppa fram och skrek SURPRISE! Då var de 4 kompisar till som inte kunnat vara med under dagen men som nu kunde vara med så sammanlagt var vi 10st. Jag skvatt verkligen till och blev minst sagt överraskad. Och där inne hade de ett dessertbord med massa bakverk, snittar, chips mm. Sen duschade vi som varit på boda borg och vi gjorde oss i ordning och sen körde dom oss allihopa till Olssons brygga och vi åt jättegod mat och efter de var de konsert! Hade verkligen en skitkul kväll!! :) Dom hade inte kunnat gjort de bättre. På bryggan träffa vi även en som hade svensexa (de dåliga kortet, har tyvärr inga själv men denna blev jag taggad på så får ni iaf en liten hint om hur jag ser ut). Och även en annan som hade möhippa som också hade slöja och tiara kom fram och ville ta kort på oss ihop så tittar hon på mig och kramar mig och säger men de är ju du.....! Jag kände inte igen henne och såg nog ut som ett frågetecke men då var de en som jag gjort tårta till hennes dotter två gånger :) Verkligen kul =)



  • Milli
    Kittwn skrev 2014-05-26 00:18:40 följande:
    Nu har mamma kommit med klänningarna! 

    Min och dotterns :)

    Hihi vad kul att se storleksskillnaden :)
  • Milli
    LinaNordstrom skrev 2014-05-28 12:31:32 följande:
    Va roligt ni verkar ha haft det!
    Ja de var de verkligen? Vet du något om när du får möhippa? :)
  • Milli

    Jag har pysslat massvis de sista och nu är bland annat alla festhäften helt och hållet klara, alla 100 gåvoaskar är fyllda (vilket var ett jävla pyssel att få till då vi hade så mycket grejer som skulel få plats i de små askarna), har packat gåvopåsar till tärnor och toastmadame, och sågat, målat  och skruvat klart vägskyltarna! Har dessutom skrivit What to to lista till serveringspersonalen så nu ligger jag ganska bra med i tiden. Ska bestämam hur vi ska vika servetterna också och förhoppningsvis kunan vika dom redan nu.. Just de vi håller på med förätten nu också, 16kg kyckling ligger och badar i marinad för att sen träs på spett och grillas och frysas ner! På lördag är de 2 veckor kvar. Kan inte fatta att tiden gått så galet fort, var ju nyss de var 13 månader kvar. Är glad jag börja planera och sy stolsöverdrag redan då för annars hade jag aldrig hunnit med allt detta! :) Här kommer massa pysselbilder (förlåt ifall de är någon som inte vill se så hoppas jag ni kommer över den biten fort) ;)






  • Milli
    LinaNordstrom skrev 2014-05-29 22:14:54 följande:
    Idag blev jag möhippad! Dagen började med att jag klev upp och så ringde det på dörren och där stod mina kompisar och tärnan. Jag fick ta på mig en rosa fluffig kjol, en rosa topp, guldkrona och så fick jag rosa spray och glitter i håret. Sedan bar det av till första aktiviteten som var att köra travhäst, jäklarns va snabbt det gick och gruset sprutade men kul var det. Sedan for vi iväg till ett annat stall där det blev en skogstur på westernhästar, så himla kul och mysigt (älskar hästar). Efter det blev det picknick och sedan for vi till grannstaden och gick till ett underbart spa och badade, bastade mm grymt härligt! Så bra dag!
    Åh vad mysigt ni verkar ha haft det :)
  • Milli

    Hej alihopa! Var länge sen jag skrev här nu men hade fullt up inför bröllopet och sen åkte vi ju till Thailand på smekmånaad 1,5 dygn efter bröllopet och de gick i ett konstant ska jag säga. Nu har vi hunnit vara hemma 1,5 dygn och jag har allt kikat i tråden här även på resan men hade inga bilder på telefonen. Men de har varit jättekul att läsa om era bröllopsdagar och se alla fina bilder. 

    En vän till mig tog 3400 kort med min systemkamera + en annan vän tog ytterligare 1000 kort, sen tog jag 1400 kort i Thailand så jag har lite att gå igenom om man säger så...! Har inte hunnit gå igenom alla kort men här kommer iaf några.

    ÄNNU MER bilder från våran dag + på tårtan som ja gjorde själv och som tog 33 timmar att göra finns att se i min blogg, direktlänk: millistartorochannat.blogspot.se/2014/06/varan-brollopstarta-som-tog-33h-att.html



    Finns mer info om bröllopet i bloggen :)




    Finns även mer info om tårtan jag gjorde själv i bloggen. De som syns lite dåligt här är att de är ett ljusnät runt om bordet, bakom duken, plus att de även är ljus i tornet upp till slottet. Den var verkligen fin i mörkret, ja på dagen också men de blev helt magiskt när de lös upp i mörkret =)


    För de som inte är så insatta i tårtor så måste jag ju nämna att jag gjort även buketterna i sugarpaste så om man bortser från ståltråden så är den alltså ätbar. Bara de 2 buketterna tog 14 timmar att göra och var ett jäkla pyssel att få ihop :) 

    Den bestod utav både vaniljbotten och browniebotten med nötter (varannat lager i varje tårta), citronmousse + jordgubbsmousse, spacklad med smultronsmörkräm. Räckte till alla 100 gäster och blev lite över :) 
  • Milli
    LinaNordstrom skrev 2014-06-26 15:32:04 följande:
    Åh vilken tårta, kändes det inte synd att skära i nåt så fint? Ni ser ut att ha haft en toppendag, alla pynten och borden blev ju superfint! Jag är så nyfiken på hur det gick med klänningen, den ser ju jättefin ut på bilderna
    Tack :) Hehe nej jag är van att göra fina tårtor så jag tänker inte så längre. Brukar ställa ut med tårtor på utställningar och vunnit första pris så jag har ofta fått hört att den är för fin att ätas men de är ju de som är meningen =)

    Ja de löste sig någorlunda med klänningen, den blev ju mycket bättre än vad den var men jag var ändå inte helt nöjd men hittade ju ingen annan trots att jag var i europas största brudbutik på 800m2..
    Caisa skrev 2014-06-27 09:06:27 följande:
    Åh vad fint! Det löste sig med klänningen ser jag, vad härligt! :D
    7 juni 2014
  • Milli

    Ni är så fina allihopa så :)))

    Lina nordström: Kul att se att våra buketter blev så olika fast vi utgick från samma bild :) Vet du vad du fick betala för den nu?

  • Milli
    LinaNordstrom skrev 2014-07-02 15:41:14 följande:
    Ja min ser ju egentligen inte ut så mkt som bilden jag visade men jag är jättenöjd ändå, valde bort pärlorna i buketten eftersom jag redan hade så mkt pärlor på min klänning. Buketten kostade 1800:- på Interflora.
    Ja min ser heller inte så mycket ut som på bilden eftersom jag inte ville ha pärlor utan istället diamantstenar och de sista jag sa när jag prata med henne 3 dagar innan var att jag inte ville ha pärlor och absolut inte någon synlig tråd så blev jag väldigt snopen och sur när mannen hämta dom och de var värsta silvertråden virad runt hela med massa stora pärlor och inga diamanter. Var precis så jag inte ville ha så jag ringde floristen direkt och som tur var fixa hon de innan bröllopet men de gjorde ju att vi blev 2h sena till vårna fotografering.. :(
Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet