• Skrutthumlan

    BT-Träff-Stockholm, Ny tråd!!

    Vår gamla tråd är tydligen avstängd, så jag startar väl en ny då

    Hoppas alla haft en jätte trevlig jul!

    Vi ses snart!
    /Skrutt

  • Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd!!
  • Popcorn

    Pengar och budget ja - ja, det är väl lite sådant som snurrar i huvudet på mig ibland när jag sitter och jämför vår planering med andras. Jag kan dock inte säga att vi kommer att ha något budgetbröllop direkt, men det finns ändå poster jag skulle vilja prioritera lite mer. Å andra sidan är det inget jag/vi vill dra ned på av det andra... hmm.. en omöjlig ekvation med andra ord.

    Vi kommer att betala allt själva. Min blivandes föräldrar har sagt flera gånger att de skulle vilja hjälpa till på något sätt, men eftersom vi vet att de definitivt inte har mer pengar än vad vi har så känns det lite kymigt. De har inte sagt någon summa eller så utan de menar nog hjälp med något praktiskt skulle jag tro. Mina föräldrar då? Tja, de har inte ens frågat något om bröllopet och eftersom de inte visar något som helst intresse för det så får det lika gärna vara. Jag förväntar mig definitivt inget från dom och jag/vi kommer absolut inte att be om hjälp, vare sig rent praktiskt eller ekonomiskt.

    Ett orosmoment för mig är att min blivande ju är frilans och att inkomsterna kan skifta väldigt mycket månad från månad och det inte finns någon egentlig säkerhet för kommande månader. Som det ser ut nu vet vi t.ex. inte alls när han får något mer och eftersom vi har ett rätt kostsamt bröllop framför oss så kan jag bli lite nojig. Den ekonomiska sidan av mig vill dra ned på så mycket som möjligt, samtidigt som den fåfänga och glitterälskande delen av mig vill kosta på oss både det ena och det andra i samband med bröllopet.

    Hur som helst ska det bli kul att ses den 30:e!

  • lillsmurf

    fika den 30

    skratt-maja
    Emilia
    MalinF
    Popcorn
    lillsmurf

  • Emilia

    skratt-maja
    Skulle kunna ta med våra semester grejer till fikat då om du ville kolla/låna...?

    /Emilia

  • skratt-maja

    emilia, snällt men jag tror att vi ska åka utan att veta så mkt... mer spännande så.... men några småtips tar vi gärna emot!!!!

  • shalimar

    FÖRRESTEN, hur gick det för dig på castingen idag, Antonia???? Jag är nyfiken så det förslår!

  • karenina72

    Jag och Johan har sparat till bröllopet i mer än ett år. Det var egentligen meningen att vi skulle ha gift oss tidigare men då var vi tvungna att skjuta upp det.

    Sedan är jag ganska kostnadsmedveten, jämför priser på flera olika ställen och föröker hålla nere kostnaderna. Men visst skenar det iväg!

    Det är lustigt - jag trodde verkligen inte att jag skulle vara intresserad av att ha bröllopet på ett visst sätt. Trodde förut att jag lika gärna kunde tänka mig ett familjebröllop. Men sedan har det visat sig att jag nog trots allt är romantiker och vill ha saker på ett visst sätt. Kul att man kan bli överraskad av sig själv!

    Sedan har vi fått en slant från mina föräldrar och från Johans, men det var inget som vi hade räknat med. Majoriteten av pengarna står dock vi för.

  • karenina72

    Hetta och Skrutthumlan - Vi är visst fler här inne som planerar för familj snart. Vi har försökt i ett halvår men än har det inte blivit något. Och nu har vi gjort uppehåll i försöken med tanke på bröllopet.
    Det slog mig förut att det nog inte är någon höjdare att vara nygravid på sitt eget bröllop. Tänk om man mår pyton? Det är ju många som dessutom är x-tremt trötta första månaderna.

  • Veronika

    Jag skriver upp mig på den 30:e!

    skratt-maja
    Emilia
    MalinF
    Popcorn
    lillsmurf
    Veronika

    Ekonomi:
    Vi har sparat i typ 3 eller 4 år tror jag. Minns inte rikigt... Just nu sparar vi 4000:-/månad och har precis upptäckt att det kommer fattas 10.000!!! Men jag tror att det löser sig med lite skatteåterbäring och sånt som vi väntar på Christoffer sitter i styrelsen i vår BRF oxå så han hinner få sitt arvode därifrån, samt att vi önskar oss bidrag till resan. Alltid löser det sig på något sätt!
    Vi har ju liksom satsat på en ganska dyr resa! Festen får vi lite hjälp med, men i det stora hela betalar vi för det mesta själva!

  • Emilia

    Större familj vill vi också ha... men barn har ej hunnit in i "planeringen" då jag pluggat till för ett halvår sedan, sedan vill man ju giftas sig, skaffa större bostad och fixa till mammapenningen (viktigt!). :D

    Spännande att så många är på barn-planeringsstadium ändå... Skulle inte våga försöka nu så här inför bröllop m.m. då klänning och ideer redan är klart. ;) Lycka till alla som försöker.

    /Emilia

  • Antonia

    Shalimar, jo då, det känndes som jag gjorde rätt bra ifrån mig men sen dök det upp en massa nyheter om att programmet spelas in utomlands mm. Det betyder att om jag skulle få det så måste jag flytta utomlands. Min m2b säger att om jag får det ska jag självklart ta det, jag är lite mer tveksamt. Men de betalar bra och man är projektanställd ett halvår i taget, samt att det innebär ofta att man får avancera sig.

    Jag ska få samtal ikväll om jag går vidare till andra uttagningen. Det var ca 400 sökanden och till första uttagningen tog de ut 25-30 pers, de söker en tjej och en kille. Så jag vet inte om jag ska hålla tummarna eller inte. Vi får väl se, är det meningen så är det, annars inte.

Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd!!