• Skrutthumlan

    BT-Träff-Stockholm, Ny tråd!!

    Vår gamla tråd är tydligen avstängd, så jag startar väl en ny då

    Hoppas alla haft en jätte trevlig jul!

    Vi ses snart!
    /Skrutt

  • Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd!!
  • MalinF

    ...och den 30:e så kanske jag har med mig lite bilder...;)

  • lillsmurf

    Ja, jag kan det 30 också! Det funkar bra för mig!

    Popcorn - häng inte läpp nu , har själv suttit och grämt mig ibland över hur långt folk har kommit och hur mycket de har hunnit bocka av från "att göra listan" men det är bara att ta nya tag och sen när du väl bockar av så känns det så otroligt härligt, eller hur?!?!

  • Skrutthumlan

    Ja det där med budget är inte skoj...Vi har väl redan kommit upp i maxtaket på vår och då har vi knappt råd att åka på nån bröllopsresa...
    Jag hade väldigt gärna velat åka till Zakynthos i 2 veckor, men det verkar som att det bara blir pengar till en vecka.
    Vi ska ju önska oss presentkort på ticket, men det täcker ju inte alla fickpengar man behöver...

    Sen är det det där med ringen...vi har satt ett maxtak på 6000 kr, och det är vad min ring kostar med 12 små stenar, det konstiga är att om man bara vill ha 11 st stenar så blir det dyrare, för då är det helt plötsligt en special designad ring...
    Åh, vad trött jag blir....

    jag är lite nyfiken på vart alla som bokar värstingbröllopsresor och div andra dyra saker får alla sina pengar ifrån?
    Har ni sparat länge eller tar ni lån?

    Hoppas ingen tar illa upp att jag frågar.

    /Skrutt

  • Emilia

    Jag kan både 23/3 och 30/3 om det inte blir allt för sent... åker i så fall direkt från fikat till jobbet, så någon stanns runt T-centralen altr. St.Eriksplan vore toppen i så fall!

    Ska försöka släpa med mig min syster och se till att få hennes klänning fixat + ska försöka prata med blivande brudnäbben och hennes mamma också nu närmsta dagarna. Syster min får nog ta en sväng till frisören med mig också så vi får det bokat! ;)

    //Emilia

  • Emilia

    Såg inte din fråga Skrutthumlan innan jag han skicka mitt svar på tidigare funderingar...

    Ekonomi m.m. tycker jag alltid är intreankt och har inget emot att diskutera detta. :) Inte för att vi har någon super ekonomi, men ändå.
    Vi började försöka spara i december (lämplig månad, eller hur?! Inte.). Vi sparar varje månad, minst 6000kr måste vi spara för att ens kunna fundera på bröllop. Tänkandet är visst dyrt det med. ;) Sedan kommer förhoppningsvi våra föräldrapar "sponsra" oss, de båda är värdpar för festen och är inbjudande till bröllopet. Diskuterat det hela med dem, så vi får se hur det blir i slutendan. Om något blir över kostnadsmässigt så kommer vi låna ihop till sista slantarna för att få bröllopet precis som vi vill. Så gör vi, själva då?

    /Emilia

  • Skrutthumlan

    Emilia

    Vi började spara i aug, och har sparat 1000 kr/mån var, sedan dess.
    Sen har mamma betalat min klänning, min pappa kommer förhoppningsvis lägga 10.000 och sen m2b´s föräldrar kanske 15-20000kr.
    De gjorde det när hans syster gifte sig och de är väldigt noga med att det ska vara rättvist mellan barnen.

    Går budgeten över (vilket den inte får göra) så ber vi nog om ett litet lån från våra föräldrar.

    men men..man tänker budget och billiga lösningar hela tiden.

    /Skrutt

  • skratt-maja

    shalimar och karenina: det kommer post så småningom... jag ärinte kkompis med mitt program just nu.. ngn inställning strular men somsagt jag vet hur man gör har gjort det tidigare....

    Detta med budget har jag verkligen våndats över, känns svårt att dra på några korta rader men just nu känns det som vi kommer att fixa det hela, om det inte räcker det som finns på bröllopskontot så får det bli lite av den andra lilla buffert....
    trots att den ring som vi nu köpte blev dubbelt så dyr som vi först tänkt (efterom det belv en med sten nu)
    men vi har ju valt att inte vara på en retaurang utan att catera mat och det blir ju lite billigareoch fixa en del saker själva.

    Känns som ett stökigt inlägg men slutligen jag kan också den 30!!!!

  • MalinF

    Vad kul att vi blir några stycken den 30:e! :)

    Det där med budget var svårt alltså. Just den delen är jag glad att vara av med nu! Planering och fixande är buskul, men trixandet med pengar skulle jag gärna sluppit.

  • shalimar

    Ja, pengar är ett gissel, både om man har dem och om man inte har dem. I synnerhet om man inte har dem. Vår budget har vi slängt i soporna för länge sen... ingen idé att gräma sig över hur mycket extra allt kostar i slutändan. Men gruck ändå!

  • lillsmurf

    Hm det där med ekonomi är ju som det är, själv är jag inte så där jättepigg på att prata summor, pratar gärna om vad vi har för planer och hur vi tänkt oss. Om någon skulle fråga om summa så skulle jag väl kanske svara beroende på vad det handlade om!

    Vet inte riktigt hur vi gör, saker som kanske har en påverkan är att vi har en låg boendekostnad, snälla föräldrar (även om vi räknar med att betala allt själva), vi försöker lägga undan ett antal tusenlappar var i månaden, vilket går bra vissa månader, andra inte. Som Emilia säger, skulle vi märka i slutändan att budgeten spricker så får vi väl försöka låna av föräldrarna eller banken!

    Genom vänskapskretsen har man ju också mycket kontakter som gör att saker och ting underlättar.

Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd!!