Inlägg från: MrsNyberg2B |Visa alla inlägg
  • MrsNyberg2B

    2008 Sommarbröllop - Originalen tuffar vidare i tråd 6

    madlin: Tro mig, jag försöker att inte tänka så, men ibland gör man ju det ändå. Försöker koncentrera mig på att räkna ut hur mkt gips och vatten som behövs när man inte ska använda hela gipspaketet på en gång.. Någon av er som har koll?? Ska gipset var tjockt eller? Hur ska det egentligen vara?

  • MrsNyberg2B

    1,5 kg gips ska blandas med antingen 0,8 liter (modelling) vatten eller 1 liter (pouring). Och jag gissar att det är modelling jag ska göra.. Men inte med 1,5 kg!!

  • MrsNyberg2B

    tjaaaa....ungefär lagom??

  • MrsNyberg2B

    madlin - men om man tänker typ, 0,5 dl vatten till 1 dl gips, kanske lite mer..

  • MrsNyberg2B

    Norrsken - Nej, jag ska ha en sån iskubsform..

    Fast nu pratar jag med toastmadame på msn, och det är mkt roligare.. Vi får se när de blir gjorda.

  • MrsNyberg2B

    madlin - Nu har jag gipsat lite, får se hur det blir när det stelnar... Jag körde på 1 dl vatten och 2dl gips. Det blev rätt bra. Det går ju att blanda ut med mer vatten eller gips om det blir lite hårt. Det går åt ganska mycket, upptäckte jag. Får bli en testrunda, det här, så man kan arbeta upp sin teknik! Formarna köpte jag på Åhléns, men det är ju samma typ som de Ikea, alltså i gummi.

    Annars är det rätt dåligt - igen - här. Det var trevligt igår och vi fick lite spånat jag och toastmadame.. (mest om midsommare iofs, men iaf). Idag på morgonen har jag bara känt massa ångest och usch för att jag ska till jobbet. Frågan är om det är ett bra tecken att man måste ta lugnande tabletter för att kunna ens tänka på att man ska jobba.. Men jag trivs ju, så jag fattar inte vad det handlar om????

  • MrsNyberg2B

    Norrsken - Det är snart över!!!

  • MrsNyberg2B

    Rheannon - Äh! Du är inte efter ett dugg! Vi har ju iofs bokat lokal och förättare, men vi gifter oss ju på nyårsafton. Snart är det bara ett halvår kvar. Eller, snart är det bara en månad kvar tills det är ett halvår kvar. Det är, ärligt talat, inte mycket man kan göra så långt som ett år innan. Visst kan man göra inbjudningar och sånt, men mycket hinner hända på ett år och mycket hinner ändras.. Nu när det börjar närma sig halvåret, tycker jag det känns lite mer verkligt. Fast jag tror inte man fattar förrän det är över...

    Norrsken - Blir det Proffice sen eller? Jag har funderat över det..

  • MrsNyberg2B

    Rheannon - Fullt upp vet jag inte, men iaf blir det lite mer att göra nu.. Prova klänning, välja ett av alla sjutusen provinbjudningar (det blir nog det svåraste...). I sommar tänkte vi fösa ihop gänget som ska hjälpa till lite mer, typ toastmaster och tärnor och sån - bara det kräver ju en hel del energi, sommaren är mycket kortare än vad man tror! Jobb, semester och allt ska passas ihop. Sen är det klart fler fördelar med att ha lång tid på sig - man kan ju fundera mycket och överväga allt, precis som du skriver. Om man t.ex bara har två månader på sig blir det genast lite mer..

  • MrsNyberg2B

    Gaaah - Besiktning av bilen. Kan bli dyrt att åtgärda det.. Avgassystemet är helt kass. Måste ringa pappan och höra om han kan hjälpa till.. Roligt, roligt!

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop - Originalen tuffar vidare i tråd 6