• grabbarna

    ny tråd för budget runt 15-20 000:-

    jag har förstått att jag inte är ensam om att vilja hålla den budgeten och nu när det börjar närma sig tänkte jag att vi skulle hjälpa varandra framöver...ska kolla genom nån gammal tråd och lägga ut lite av dom tipsen här senare också

  • Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-
  • 2008-08-09

    Vi blir ca 60 st med oss, om alla kommer.
    Drar upp lite olika grejer i kostnad:

    -Mat = ca 5000 kr
    -Dryck = ca 4000 kr (kommer att ha betalbar efter middagen)
    -Hotellrum = 1500 kr
    -Hyra lokal= 2400 kr (för 2 dygn inkl städning)
    -M2b:s kläder= 1400 kr (hyr frockcoat + väst)
    -Klänningen= 800 kr (+ ev 200 kr) (Mamma syr den)
    -Tårta= 500 kr (gör den själv och lånar ställning)
    -Fotograf= 1000 kr (2 vänner, med oss från morgon till natt.
    -Mina underkläder (för natten + för dagen) = ca 1000 kr
    - Buketten= ca 500 kr (vita kallor som jag binder själv)

    Ja, det var väl i stora drag

  • lillamaa

    2008-08-09: gör ni maten själv då de är så billigt? vad ska ni göra iaf?

  • 2008-08-09

    Maten=Buffé

    -Egengjord potatissallad (klyftor,grönsallad,lite andra grönsaker. Vi inhandlar, mina systrar gör den.) KALL

    -Kallskuret (älgkött gratis hemifrån, vi köper kalkon) KALLA

    -Fläskfilé (Köper vi) VARM

    -Sallader (köper ingredienser till lite olika sorters sallad, kyckling, tonfisk m.fl) KALLA

    -Bröd (Min svärmor bakar)

    -Små-pajer med olika ingredienser alt. en stor paj. VARM

    Så det mesta kommer att göras av oss eller familjemedlemmar, allt för att få det lite billigare!

  • lillamaa

    2008-08-09: ja det är ju väldigt smart egentligen. måste försöka övertala sambon där ;)

  • 2008-08-09

    Ja vi valde buffé dels för att det blir billigare, men också för andra anledningar.
    -Middagen blir mindre "stel och fin" (hatar att sitta på sådana middagar själv)
    -Det behövs mindre folk att hjälpa till, när det bara ska ut mat på ett bord.
    -Blir lite vimmelkänsla när alla ska ta mat (vilket vi gillar)!

    Blir kort och gott som ett julbord mitt i sommaren!

  • lillamaa

    jag vill ha buffe hur vi än gör. tänker mkt på att då finns det något alla gillar och så har vi vänner som är vegetarianer och andra som ´har allergier. så då slipper man börja göra något enskillt till alla

  • 2008-08-09

    Där har du ännu en bra poäng! Vi vet inte än om någon är vegeterian eller allergisk, det får dom anmäla vid o.s.a:t. Så OM det skulle vara så, är det ju bara att lägga till någon rätt för dem! Mycket lättare än att behöva sätta sig och göra om hela menyn!

  • malous

    Ah, fast man behöver ju inte byta ut så mkt iofs. Och det är ju bara för ett par personer oftast. Har man däremot buffé så kanske de som inte är allergiska/veg. tar av den maten också vilket gör att man måste ändra på hela upplägget, eller?

    2008-08-09 skrev 2008-01-26 17:32:06 följande:


    Där har du ännu en bra poäng! Vi vet inte än om någon är vegeterian eller allergisk, det får dom anmäla vid o.s.a:t. Så OM det skulle vara så, är det ju bara att lägga till någon rätt för dem! Mycket lättare än att behöva sätta sig och göra om hela menyn!
  • 2008-08-09

    Fast jag har tänkt skriva små lappar vad allt är och vad det innehåller. Så på det som då kanske är nötfritt, skriver jag "Innehåller ej nötter-för allergiker"
    Också får väl vårt toastmasterpar klargöra detta också när de ber gästerna ta av maten.

  • malous

    Ok, hoppas att de följer det då för ibland ser det vegetariska så mkt godare ut att gästerna inte "hinner" läsa på lappen kanske ;).

    2008-08-09 skrev 2008-01-26 17:59:28 följande:


    Fast jag har tänkt skriva små lappar vad allt är och vad det innehåller. Så på det som då kanske är nötfritt, skriver jag "Innehåller ej nötter-för allergiker"Också får väl vårt toastmasterpar klargöra detta också när de ber gästerna ta av maten.
Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-