• Svar på tråden JULI - 2010 del2
  • Everton

    Hade ni tänkt att åka på resa precis efter bröllopet? För på de flesta bröllop så får man en slant av gästerna och då kanske man inte behöver spara lika mycket till resan innan själva bröllopet! Var bara en tanke. Men visst springer pengarna iväg....tur att det är över 1 år kvar...hahahahaha


    sarahkka76 skrev 2009-06-02 09:30:32 följande:
    Everton: ja, jag blir visst klokare Det är så jag tänker också, det är min sambo jag måste övertyga. Och egentligen vet jag inte varför för när vi bestämde oss för att gifta oss så sa han att det han ville lägga pengar på vad klänning (till mig förstås), ring, tårta och resa. Han blir kanske stressad över att se hur alla pengar bara rusar iväg.fenixx: vad nice! Jag längtar till den 31 juli i år, då kan jag börja räkna ner Clea: välkommen! Vilket bra datum du valde
  • Fenixx

    ja med allt som kommer till så tickar det på med kostnader. är ju inte svårt att göra av med pengar direkt.
    vi kommer önska oss bidrag till bröllopsresan istället för presenter.

  • Clea

    Tack för välkomnandet!! =) Vi kommer oxå att önska oss bidrag till bröllopsresa istället för presenter. O eftersom vi älskaaar Thailand så kommer vi att åka dit. Men vi tycker att bästa perioden att åka är dec-mars så eftersom vi gifter oss 31 juli så blir bröllopsresan senare.

  • Nyen80

    Vi kommer också att önska oss rese pengar men kommer att boka vår resa i förväg =) Vi kommer nämligen att åka två dagar efter bröllopet så därför blir det så. Pengarna vi får kommer vi att ha som fickpengar och det som blir över "betalar" vi tillbaka till oss själva kan man säga =)

  • Tokisen

    Om ett år idag då kommer jag nog va duktigt nervös gissar jag, förhoppningsvis kommer det mesta vara klart och man kommer veta hur många gäster det kommer.
    Vill nästan att det ska vara iår vi ska gifta oss, men då hade d blivit duktigt brådis

  • sarahkka76

    Everton, nä vi ska åka i jan 2011 men resan måste bokas i jan nästa år och en del ska ut. Det handlar om så mkt pengar att vi kommer att önska oss pengar till dykning och snorkling och vi får betala resa, bostad och mat själva. Vi har redan fått bidrag till bröllopet av våra föräldrar som bröllopspresent så det skulle vara våra vänner i såna fall som skulle ge oss en slant.

  • Everton

    Jaaa, det är jättesvårt att ge råd gällande andras ekonomi och prioteringar.
    Om du verkligen vill ha ringen tycker jag att du ska "tjata" fint och att det vore en BRA idé att köpa den. Annars försök att hitta nåt liknande och under åren kanske bygga på den.
    Då blir det inte lika mycket pengar just nu.
    Se till bara att det inte går FÖR långt så ni börjar bråka eller att han känner att han inte får nåt utav det. Då kanske han kan få en finare kostym/frack eller manschettknappar etc.
    Ni kanske kan göra nån sorts överenskommelse....!?!?!

  • Emmis28

    Hej igen!

    Såg att ni diskuterat resa lite... blev lite nyfiken om det är någon som har tänkt åka direkt efter bröllopet och i så fall vart? Vi skulle vilja åka direkt (vi gifter oss den 3/7), men har inte riktigt koll på var det är säsong då. Vi funderade på Mexiko, men då sa nån att det är regn och storm där då...låter ju inte så romantiskt! Har ni några andra heta (hihi) tips? :)

  • sarahkka76

    everton: tack för dina råd! Ja, vi pratade lite igår och han verkar ge sig, han kom på själv vad att han hade sagt från första början att ring är ngt han vill lägga pengar på. Sen kommer vi att få bidrag från hans far så det kommer inte att kännas lika mkt. Den här ringen är en ring som jag kommer att beställa halvfärdig, bara med mittenstenen och sen lägga till sidostenarna. Annars skulle vi aldrig ha råd.
    Nä, bråka för en sån sak skulle vi aldrig göra, det skulle bara förstöra. Det går alltid att komma överens om ngt.

    Emmis28: kolla ordentligt vad det är för säsong först, för annars rekommenderar jag Mexiko varmt!

  • Fenixx

    sarahkka>> ja för ringen och alla kort är ju det som man har kvar sen efteråt så att säga. (och minnen såklart)

    själv har jag en bild i huvudet hur jag vill ha ringen, får se vad det skulle kosta bara för jag kommer själv inte lägga för mycket pengar på ringen. min MSB vill inte ha en ny ring så vi putsar bara hans och min förlovningsring.

Svar på tråden JULI - 2010 del2