• Telis

    Livets toppar och dalar

    Lappis, klart bättre nu än på Rivieran!


    Nu när vi ändå pratar mat. Jag ska göra tre pajer, jag tror att det blir en tacopaj och en västerbottenost- och kantarellpaj, men vad ska den tredje bli? Har någon något gott recept?

  • Telis

    Lappis, nja, jag äter chevre men jag är inte så jätteförtjust i det.


    Fetaost och tomater lät gott - ingen måltid är komplett utan fetaost.

  • Telis

    Vad menar ni med fuskfetaost? Jag köper alltid grekisk fetaost på affären och den är då pastöriserad. Dessutom kan man ju använda vilken fetaost som helst i biffar eftersom osten då blir kokt.


    Jag tror inte att Televinken hade blivit till om jag inte hade fått äta fetaost under graviditeten.

  • Telis

    Lunagarden, ja jag vet fortfarande inte vad "äkta" fetaost är men du får åka till Stockholm om du blir sugen för här är iallafall den grekiska fetaosten (Fontanas, Zetas mm) pastöriserad.

  • Telis

    Hattis, jag var gravid på fel årstid för att kunna åka skidor (Televinken är född i januari) men jag vet att jag tänkte fram till kanske vecka 20 att det inte hade varit några problem alls att åka skidor. Men bara någon vecka senare kändes det som om det hade varit för tungt, jag hade för dåligt flås och hade inte orkat tror jag.


    Det måste ju vara väldigt olika från person till person men jag tror att det är tufft att åka skidor i vecka 25 (och har man tex foglossning så måste det ju vara omöjligt). Men å andra sidan hade jag en telislärare en gång som var i sjätte månaden och hon drog ut oss i skogen utan pardon.


    Hur skulle det kännas att följa med på resan utan att kunna åka skidor? Jag hade nog gärna bokat resan och om jag sen inte hade kunnat åka skidor pga graviditet så hade jag stannat på hotellet och läst böcker, promenerat, tagit sovmorgnar osv och njutit av semestern (och av anledningen till att inte kunna åka skidor ). Fast det är klart - åker man bara två personer är det ju inte så kul för den andra att åka skidor ensam hela veckan. Men då kanske man har en fullt legitim anledning att boka av och få pengarna tillbaka? Det är som sagt jättetråkigt att inte planera roliga saker utifall att man skulle vara gravid.

  • Telis

    Hattis, ja precis. Det är ju hälsosamt med lite fjälluft och så skönt för själen att få umgås med vänner, äta goda middagar (utan vin dock ) och bara få koppla av. Visst, det är jättetrist att inte få åka skidor i så fall men anledningen är god och resan kan säkert bli jättetrevlig ändå.

  • Telis
    Hattis skrev 2010-08-29 20:59:16 följande:
    ... och ogravid så blir det kall öl i backen och irish coffee på kvällen...Jag vet att det är lite knasigt, men jag längtar faktiskt efter vintern *nej snälla slå mig inte*
    Kära nån, vem gör inte det?!
  • Telis

    september, haha, jag är verkligen ingen proffsåkare men jag tycker att det är väldigt kul.

  • Telis

    Om ni vill se hur det ser ut i casa Telis så kan ni titta här, det är rätt likt faktiskt :

  • Telis

    Ja, just det ja, september, var det du som frågade om Linas?


    Vi har prenumererat på den sen i januari/februari någonting och det har bara varit en hel kyckling en gång. För inte så länge sen var det en hel rökt fisk också, men den var lätt att filea. Någon gång har det varit kycklingklubbor vilket jag tycker är lite sisådär men i övrigt har det inte varit några besvärligheter.


    Ibland kan jag känna att det är rätt många ingredienser och att det blir lite väl mycket hackande och fixande för vanlig vardagsmat men det brukar vara jättegod mat, inget svårt, och roligt att få prova nya saker. Prova en kasse och se vad ni tycker, man måste inte binda upp sig på flera.

Svar på tråden Livets toppar och dalar