• smint

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    vi fryser också in det som blir kvar av såser osv, oftast blir det små portioner till dottern som är bra att ta fram.  Vi har en extra frys i källaren som är guld värd.

    hade planer på att göra lite storkok tills tiden efter förlossningen, men har inte kommit mig för det än. Men något skall jag nog hinna med..

    om jag lagat maten så tar jag gärna disken så får sambon leka med dottern just för att jag inte orkar det just nu och hon längtat efter honom. Men det ändras senare Men just disk tycker jag är ganska harmoniskt, om man fått undan lite under tiden man lagat maten., samma med tvätt, där är det jag som tvättar.  

  • smint

    pb: Vad härligt med nya glasögon.. behöver också det eller linser.. hade glasögon under gymnasiet, men ser ju inte bra så skall ju använda det hela tiden.. vr på synkoll under förra grav men inte gjorde jag någon beställning då inte... nej får ta tag i det i vår.. men linser känns som det enda rätta just nu..   och avd härligt att du får luft igenom näsan igen, det är ju som att komma till himmelen eller något

    Mugglan: Då håller vi alla tummar för de kommande minst 10 veckorna då och gärna lite till. Kram  och fy för det där skriket    det måste vara det hemskaste ljud....

    gud vad jag känner mig som en kass mamma, men idag har vi sett mkt film och det gillar jag inte egentligen, men jag orkar inte gå ut längre och leka med henne, vi har iofs målat, byggt klossar, bytt lakan i hennes säng och lite annat men det har varit en del tv... men men så fort bebbo är ute kan jag iaf röra mig normalt och gå ut och leka lite när hon är hemma

    sambon är och storhandlar med sin mamma och syster, har skickat en lång lista. får se om han överaskar och kommer hem med något som inte står på listan

     

  • smint

    tjohej, glider in lite sent

    Izzie: Stort Grattis till plusset, håller alla tummar för att det skall gå bra nu.

    Vänner: haha vad rolig historia om mannen och prinsen  Något att berätta om några år.

    Här tar vi det lugnt idag, egentligen skulle sambon och T gå till den stora pulkabacken i fm, men sambon kände sig sjuk, febrig osv så han fick gå och vila lite till så där gick den fm.. men men.. nu har jag dom fått i uppdrag att sätta i hop spjälsängen. T går runt och säger att lill--- får sova i en bur    

    blir annars en lugn kväll. Lite god gryta senare och sedan är det mamma mu och pettson i kväll så då får det bli lördagsmys med dottern.

     

  • smint

    Snorkis: Usch för att råka ut för din kusinfru igen.. hon är ju helt galen .... 

    usch är helt nervös inför den fruktade kräksjukan.. vill inte ha den nu så här nära inpå, och vill inte att dottern skal vara sjuk när vi är borta, då är det ju vi som skall klappa om och trösta.... både jag och sambon har varit lite bubbliga i magen idag men dottern verkar må bra... bacillerna kan ju komma från vart som helst.. men kan inte hålla dottern hemma i 2 veckor nu.. jaja kommer det några fall på fsk får vi diskutera det då...

     

  • smint

    rapporterar in lite sent idag. Inget som hänt här med bebis full fart hela dagen och ikväll middag hos svärföräldrarna. 

    återkommer i morgon

    Kram till alla 

  • smint

    tjohej alla fina här inne.  

    Liten: Jag gör egen deg att leka med hemma, och den smular inte alls så som den man köper.. T fick play dough lera i julklapp men den smular kopiöst... Men den jag gör är bara mjöl, salt, vatten, olja, citronsyra och karamellfärg i..

    September: Åh så härligt med ett pickande hjärta..

    Muggels: Skönt att vara tillbaka på jobbet och få sånt mottagande av chefen också..

    tupperware har jag fortfarande aldrig varit på, men ibland står dom på hötorget och säljer burkar och sådant också vet jag.

    Liten igen: är det en baby björn bärsele du vill bli av med?  är det den vanliga modellen?  har funderat på en baby björn denna gång också men har inte bestämt mig ännu..

    skall läsa ikapp lite till och skriva mera sedan 

  • smint

    liten igen: fy bövelen vad jobbigt med magsjuka.. och kan verkligen hålla med om att undvika spagetti när man skall bli magsjuk... inte alls trevligt..

    min dag har varit trevlig, bm besök förhoppningsvis det sista men har ett inbokat på bf dagen också.. magen har legat spikrakt på kurvan denna gång förutom e liten höjning i mitten, så magen är mindre denna gång. har gått upp c.a 11 kg och hade ett superfint järnvärde.. trots mitt fuskande med järntabletterna.. Så nu har vi sammanfattat grav och hon skrev in lite i journalen inför förlossning..

    Sedan gick jag till jobbet och hade med mig lite fika till alla goa kollegor, bakade en kanongod kaka igår Apelsinkladdkaka med amerikanska blåbär. 


    Satt och fikade i 2 timmar och hämtade sedan dottern tidigare från fsk. Sedan har vi målat vattenfärger och gjort halsband i alla dess färger. Nu sover hon sedan en timme tillbaka och jag skall no lägga mig snart också och läsa..

  • smint

    AM: Här kommer receptet  


    Apelsinkladdkaka med amerikanska blåbär


     3 dl Strösocker


    2 tsk Vaniljsocker


    1 krm Salt 


    0,5 dl Kakao


    1,5 dl Vetemjöl


    150g smält Smör 


     Apelsinchokladtryffel


    1 dl Vispgrädde


    finrivet skal från en stor, halv Apelsin


    200g finhackad Mjölkchoklad 


     


    Gör så här


    Rör ihop ägg med socker. Sikta ned vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Koka upp grädden till tryffeln tillsammans med apelsinskalet. Rör ned mjölkchokladen och rör tryffeln slät. Häll ut apelsinchokladtryffeln över kladdkakan och låt kakan stelna i kylen över natten. 


     


    Strö en ask blåbär över kakan innan servering. Grädde eller vaniljglass är otroligt smarrigt att ha till!


     
  • smint

    fast det där med grädde eller glass till vet jag inte om det behövs.. den var rätt mäktig tyckte jag.. strödde både färska vinbär och blåbär över..

  • smint

    parnassia:: Skicka ett litet sms till oupsie tycker jag, man blir ju lite nervös...eller så är hon bara sjukt trött och sover massor

    Piggelin: Vilken härlig helg du/ni hade i helgen, vad roligt med möhippe/svensexadagen. Sådant lever man länge på.

    Håller mig utanför skidskolediskussionen men lägger på minnet tills dottern är tillräckligt stor för att börja med det  Vi funderar på att låta henne åka lite med oss i en liten backe nästa vinter, typ här utanför bara för att leka lite..

    Liten: Härligt med lite träning på kvällskvisten Intressant bibliotek

    Har precis avnjutit frukost i lugn och ro och skall nu lägga mig och läsa en timme innan jag sätter fart med resten av dagen..

     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!