• smint

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    porchez: Åh vad glad jag blir att läsa att du fick en fin nyårsafton. Och skönt att du berättade för en av vännerna. Kram

    Gårdagen blev bra tillslut,  dottern somnade enligt plan vid 20 och så gjorde resten av barnen också så alla vuxna fick äta i fred. God mat, men saknade de goda vinerna tlll, men julmust är ju aldrig fel  vid straxt före ett så tog vi oss hemåt, men hade nog helt missat hur mkt det snöat, vi skulle gå till tåget och det tar normalt c.a 15 minuter kanske, men i denna 10 cm snö som kom... jisses, nu drog inte jag barnvagnen men lunde knappt lyfta fötterna så har så ont i höfterna idag av den belastningen.. 

    Men dottern somnade om vid halv 3 och sov sedan till halv 9 så fick en hel del sömn i natt ändå.

    PB: men vilket jäkla skit med båt-intervjun..  

  • smint
    porchez skrev 2011-01-02 09:59:59 följande:
    God morgon på er alla, gårdagens energi och lycka har nu förvandlats till en förkylning igen Blir så trött när ska man få vara frisk egentligen? Saknar träningen efter alla helger som varit nu. --------------------- Hotellnyår låter helt klart spännande och mysigt! och även era andras nyårsaftonar med goda menyer osv. Mugglan eran dessert blev jag otroligt nyfiken på! Yiummie --------------------- Ang. den andra tråden. Jag har fullt upp med att bara läsa i en tråd och hinna kommentera osv. Vet inte vad som skrivs där, men hoppas för allt i mitt liv att någon inte skvallrar om oss (eller mig) i den tråden. Att ni nämner Elise förstår jag efter det felinlägg som kom för en tid sen, absolut inget illa menat om det.
    usch så tråkigt med ny förkylning.. Hoppas det försvinner snabbt som sjutton. 

    Ang andra tråden så skrivs inget om någon här, brukar kika in där ibland  
  • smint

    ja det finns en gravidjacka på hm som är lite tjockare och även vero moda har ett eget gravid märke och där finns det en jacka. Men det verkar bara finnas i vissa butiker. En kompis köpte en jacka på lindex nu och hon har 3 månader kvar av grav. Men vet inte om det var gravid jacka men den funkade på en gravid.

  • smint

    Tjohej. Skall försöka sätta mig och skriva ltie senare idag, hinner inte nu. 

    Kram till alla 

  • smint

    Så nu kanske jag hinner sitta en stund. Dottern tar en liten tupplur i soffan. Lite upp och ned med sovtiderna nu men det reder sig nog tills på måndag

    Har läst allt ni skrivit men glömt hälften.

    Skidor: Jag har aldrig åkt annat än längdskidor och sambon tvärtom. Har tänkt ta tag i det flera år, men nästa vinter när dottern är 3,5 så kan vi kanske prova i backen vi har väldigt nära oss. Skulle vara jättekul att lära sig helt enkelt

    på frågan om fler än 2 barn är jag just nu tveksam. Känns lagom med 2 barn just nu, i annat fall kanske det får gå ett tag emellan först..

    Mugglan: Hoppas du hittar någon gravidjacka.. Trodde jag skulle få köpa en ny jacka, men det verkar som den kommer räcka.. förra vintern sa jag att det var sista vintern jag hade den, sedan skulle den ut. Men nu med flytten så fick vi mer förvaring så den åkte ned i källaren. Och glad är jag för det, även om den är i xxxs så är den som en riktig expeditionsjacka.. Men nästa vinter skall jag ha en boomerang jacka eller ngt liknande iaf.

    PB: Hoppas att du mår bra, och att det går  bra på besöket idag, för det var väl idag?  Och jag vill absolut inte att du försvinner härifrån

    Lappis: Spännande med lite utbildning, hoppas du hittar något intressant. Du är inte intresserad av fotografering?  Det är ju en kul kurs säkert annars.

     Snorkis: Tycker inte dit psykbryt är konstigt alls. Så mkt ni gått igenom nu så rinner det ju över någongång. 

    Snaily: Vad härligt att det gick bra själv med ynglet igår, och att det verkar ha lättat lite på kvällarna iaf.. Kram till dig. Och ta det lugnt om du skall ut och åka skidor så du inte sträcker dig eller så.

    fortsätter snart 

  • smint

    allas nyårsmenyer lät supergoda. Och det verkar som alla haft det bra över nyår också.  

    Vi firade med samma gäng som de senaste åren. Sambon och dom har firat tillsammans i 11 år nu, några har försvunnit några kommit till men de flesta är med fortfarande, roligt.   Nu äter vi fler rätter fast mindre portioner. i år åt vi till fördrink: löjrom, bröd och creme fraiche, och så en liten kopp med fransk fisksoppa med ost och krutonger i. vid bordet åt vi en liten brödbit med gåslever på och en tunn bit oxfilé ovanpå och lite tryffel, rätten efter var en hemgjord svampsoppa, sedan var det hemgjord pasta med tryffel i, efter det en liten portion med risotto och en variant på osou bocku(stava)  och efterätt var mjölkcholadpannacotta med hallonsås.   Gott var det och man blev lagom mätt.

     Ego: Var hos BM på extra koll i morse då hon verkligen ville vara säker på att bebisen låg åt rätt håll. och det har jag verkligen känt att den gjort de sista dagarna.. Sedan sa hon att ni kan den ju komma närsomhelst.. fick lite panik så nu när jag kom hem har jag skrivit barnvaktslistor med rutiner och telefonnummer och tvättat en massa och fixat med dotterns kläder så att dom hittar vart allt finns. Sambon sa att nu måste vi hålla ordning här hemma för annars blir det inte roligt att komma hem och inte för dom som skall hämta grejer till T heller om det är superstökigt.. så jag går och plockar och fixar.. 

    Men nu skall jag sätta fart med en bouef bourginon så den är klar i tid.  

    Kikar in sen 

  • smint

    jaaa såg att Solsidan skulle börja snart igen, längtar så, tyckte det var sjukt roligt.. vi hamnade i 2 inspelningar när vi var och handlade på det lokala centrumet, så nu vet ni vart vi bor Sedan vet jag att dom var och filmade vid lägenheterna som ligger mittemmellan radhusen där vi bor och skulle ev använda det, skall bli roligt att se :)

    helt slut, har varit i stan och träffat en kompis med jämngammal son som min dotter. Vi åt lunch och sedan var vi på barn bio och såg- vem filmerna av stina wirsen. Så mysigt, dottern var helt hänförd av den stora skärmen och att hon sedan fick popcorn var ju en höjdare  Sedan var jag och handlade små byxor till lille bebisen och 2 pyjamasar och strumpor..  och ett nytt tvättmedel så jag kan ha gott samvete i början iaf  

    Skall läsa i kapp och kommentera straxt. Men sommarsemester har vi inte planerat något ännu, men det blir förmodligen en sväng till Gotland och hälsa på mina föräldrar och sedan ev en tur till skåne. Sedan har vi pratat lite löst om att hyra ett hus med några kompisar i september men vi får se..

     

  • smint

    hihi trådträff på Gotland ja det verkar ju vara många som skall dit. Vi befinner oss på den norra delen, innan fårö.

    Sambon har ägnat hela tiden efter middagen med dottern, han har jobbat en del på kvällarna nu så nu var det hans lekkväll.. så jag har typ bara suttit ned, mkt skönt. Kollat runt lite på babyskydd osv..  Nu tar han nattningen så jag skall passa på att lägga mig i tid.

    Snorkis: Fy vilken märklig människa som ringde dig, jag hade nog inte vetat vad jag skulle säga riktigt.. 

    Oupise: stackare som har så ont  Men vad irriterad jag blir på människor som skall tränga sig före, folk har så jäkla bråttom. Blev tokig på tunnelbanan idag, var länge sedan jag åkte med vagn där så när vi skulle hem så var det relativt mkt folk, men för det första går folk inte in i gångarna i vagnen, står bara som fån, sedan alla som skall pressa sig in innan dörrarna stängs.. fasen magen blev klämd både en och två gånger.. 

    Snaily: äsch att hon skrikit mer nu igen, men det känns iaf som det har lättat lite?  eller att du mår lite bättre?  

    PB: Lät som ett ganska bra samtal igår ändå? Och vad mysigt med hotellnatt och bio osv på din stora födelsedag. Hoppas ni nu inte blir mer förkylda.

    September: åh så skönt med vul inbokade, hoppas tiden rusar fram till den 17.e, och jag tror att din dotter säkert skulle uppskatta filmen, vi har läst många av de böckerna flitigt så T kände igen det mesta tror jag, men det blir ju en annan sak på film. Men förra veckan gick dom på barnkanalen på morgonen, vet inte om dom kommer igen.

    Fru E: Hoppas på en fin sommar då när ni skall lägga tak. Hur lång tid tar sådant?

    Klockarbol: Go for it med den rosa färgen, kommer bli jättehärligt i kök. Tänker lite på kocken leila, hon har väl rätt mkt sådana färger i sitt hus eller sommarstuga där dom filmat..

    Viktualia: Härligt med stort kontor, löjligt av de andra att kommentera det.. Du är värd ett stort kontor

    Muggles: Hoppas det gick bra på rul idag om det nu var idag ni skulle dit.  

    Lappis: om det är du som är skidintresserad så hade jag passat på att åka med och åka skidor. Men förstår att det blir lite knasigt att gå om varandra.

    Nenne: Härligt med så mkt gul färg på sidorna igår kväll, och vad härligt att du tycker det är så mysigt att amma. han växer bra iaf pricken  

    Cissi: Låter som en härlig semesterplan. Kroatien är ännu ouptäckt i vår familj. Som så många andra ställen iofs, men någongång så skall vi väl också resa lite

    skulle säkert kommentera mera, men har glömt hälften nu..  

    nu skall jag sova...

    kram på er 

  • smint
    passionsblomman skrev 2011-01-05 21:25:25 följande:

    Apropå alla våra snack om avundsjuka, missunsamhet och bitterhet osv, så är det när jag hör sådant här som jag känner att något i universum är fel på allvar:

    www.svd.se/nyheter/utrikes/spadbarn-hittat-i-...

    VARFÖR kan inte barn få komma dit där de är välkomna istället.


     


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    usch och fy vad hemskt   
  • smint

    Mugglan: Fasen vad trist besked, hoppas så att helgen gå snabbt så ni får mer besked nästa vecka.. att det skall finnas så mycket skit som kan hända de små liven i magen. Hoppas att det skall gå att operera så båda mår bra såklart..   Men säger inget mera just nu.. En stor mängd med kramar kommer från oss..

     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!