• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Kram till Snorkisfamiljen härifrån också!

    Snartis
    Skönt med smärtfriheten! Men hoppas verkligen bebisen kan titta ut snart.

    Vi har det lugnt och skönt på Ön, vädret är väl sådär men det var rätt väntat, som det brukar när maken är här (han har någon slags väderförbannelse med sig). Funderar på en springtur och kollar på Yngla som roar sig på golvet. Hon är också i kryptagen, drar sig fram på underarmarna och skjuter ifrån med vänster knä (bara vänster!). Snabb som en liten vessla, inte oväntat med hennes temperament och atletiska kropp, som läkaren uttryckte det vid 6-månaderskontrollen. Hon har det bra här, massa roliga människor att träffa hela tiden. Två tänder har hon fått också! (Kanske inte borde sätta en glad gubbe där egentligen, väntar bara på att hon ska bita av mig bröstvårtorna!)

  • snaily

    Hej!

    Maken har äntligen kommit hem från första arbetsdagen efter semstern, så jag kan pusta ut en sekund...

    Heja Snartis, envis liten lillebror du har, men snart ser du ljuset i tunnelns slut (eller snarare han gör det ).

    Egoegoego
    Jag är helt slut, efter som sagt bara en enda dag ensam med Yngla. Hon är ett galet livligt litet barn. Nyligen träffat några jämngamla bebisar och insett vilken cirkusapa hon är jämfört med en genomsnittlig äta-sova-knubbig-bebis. Nu tror jag hon är i en sån där jobbig utvecklingsfas igen (enligt den där boken iaf), hon gnäller och gråter dagarna igenom och det är faktiskt SÅÅ jobbigt, för både henne och mig. Dessutom matvägrar hon nu och äter nästan ingenting om dagarna och verkar stå stilla i vikt, och det är ju ännu en grej som känns jobbig. Maken bygger på huset all ledig tid - vilket inte är så mycket nu när han har börjat jobba - så jag får roa Y ensam. Gaaaah! Ingen som vill komma och leka med oss? Är det bara folk runtomkring är hon nämligen sååå nöjd så. Nästa vecka öppnar ÖF efter sommaruppehåll, då får vi bege oss dit.

    Läste boken Matrevolutionen och blev mycket inspirerad - nu roar jag och maken oss med att prova en LCHF-inspirerad kost. Mest för att jag är nyfiken på hur det känns, och skulle inte vara helt fel att bli av med en del av mitt besvärande sötsug. Tidigare har jag mest avfärdat det som en diet för de som vill gå ner i vikt, men har efter att ha läst boken insett att det finns andra hälsofördelar också.

    Vi har haft en bra semester iaf, bäst att jag skriver något positivt och inte bara gnäller.

    *vinkevink till alla*

  • snaily

    Heja Ore, håller tummarna!

    Oj vad ni skrivit! Har varit lite bortrest (ända till Stockholm), nu hinner jag inte kommentera...

  • snaily
    Oupsie skrev 2011-08-11 10:07:43 följande:
    Liten, ok. Det är lite så vi har tänkt, att hon sover väl så mycket som hon behöver. Men samtidigt kanske det kan vara läge att få lite tydligare rutiner. Dessutom påpekade min mamma en sak för ett par dagar sen, att vi i princip alltid går och bär på henne tills hon somnar . Vi har inte ens tänkt på det, utan det är bara något vi har gjort. Känns som att det kan bli jobbigt i framtiden om hon bara somnar när man bär på henne. Tungt om inte annat .
    *lägger mig i*
    Jag tror på, och använder mig av, minsta motståndets lag när det gäller Ynglas sömn. Hon ammas och buffas (samtidigt) till sömns varje kväll. Och så kan man ju inte hålla på för evigt, men när någon av oss känner för att ändra metod så gör vi väl det då. Det går säkert att hitta en lösning även om man "vant dem" vid att somna på ett visst sätt. Inte så många tonåringar som ammas och buffas till sömns, till exempel. Eller bärs för den delen. Sen kan det ju ordna sig alldeles av sig självt också innan man behövt ta till några sömnmetoder, bebisen kanske plötsligt är mogen att somna själv och bara gör det en vacker kväll. Jag är inte alls säker på att det blir svårare att ändra sätt ju längre man väntar. Inser att mina åsikter i frågan är helt motsatta Litens men ville bara dela med mig av mitt tänk.

    Y är förresten också redo för att sova ca 2 h efter att hon vaknat på morgonen, läst att det är normalt att de har sin kortaste vakenperiod direkt efter nattsömnen, lite motsägelsefullt kan tyckas. Så är det oavsett om hon sovit 9,5 eller 12 h på natten.
  • snaily

    Snartis
    Det är ju helt galet länge du måste gå och vänta! Tycker också det är helkonstigt hur man kan vara 4 cm öppen så länge. Risk för att det går väldigt fort när det väl sätter igång, som du sa. Hoppas ni har hyfsat nära till förlossningen?!

    För mig var det ju tur att det inte gick snabbare än det gjorde (och det gick ju rätt snabbt) med 13 mil till förlossningen...

    Har varit och hälsat på kusinerna och sovit över en natt, trevligt. Yngla mycket mer nöjd när hon har konstant underhållning. Idag firar jag och maken förlovningsdag, fast det är inte mycket till firande,jag roddar bökig bebis och maken bygger. Imorgon kväll däremot tänkte vi försöka gå ut och äta.

    Nu ska jag kolla in vad som hänt i Vickans BT-blogg senaste dagarna...

  • snaily

    Lyssnar ni på P3? Väldigt intressant om nattskräck!

  • snaily

    Hej förresten!

    Första dagen på jobbet för flera har jag förstått. Kämpa på! *pepp pepp*

    Äh! Jag som skulle skriva så mycket klokt! (eller kanske inte ) Men nu hänger Yngla i mitt byxben och gnäller ma-ma-ma-ma-ma...

  • snaily

    Gör ett nytt försök. Y sover i vagnen, helt slut efter några intensiva timmar på öppna förskolan.
    På tal om det, mycket förskoleinskolningar på gång för en massa trådbarn, håller tummarna för att det går smidigt. Bävar för vår egen start, om ett år är det tänkt, känns avlägset men den dagen kommer nog snarare än man tror.

    Snartis
    Stort GRATTIS till fina lillebror!

    Lappis
    Glömt kommentera det supertrista mailet ni fick ang adoptionskön - Stor kram!

    Fru E
    Vad mysigt och kul med valpkurs!

  • snaily
    passionsblomman skrev 2011-08-14 13:22:26 följande:
    De har inte alls så mycket folk de behöver och han är ingen nolla, så han behöver faktiskt inte krypa fram i 20 år för att han inte kommer från byn och inte var med vid storbranden -86. Det enda meriterande i tillvaron är faktiskt inte att man bott här i generationer och kan tala om precis vem som sköt hur många rådjur jakten -73 eller vems fru som varit otrogen med han Olsson därborta på går´n. *less*
    Oj, gissa om jag känner igen det där från vår tillvaro i norr... Både för mig och maken... Trist är vad det är! Jag fick ofta frågan på jobbet (av kunder): "är du ny här?" "nej, jag har jobbat här i 3,5 år" "jaha, ny alltså".... (dessutom ett UFO i största allmänhet eftersom man inte härstammade från trakten.) Tycker din formulering ovan var klockren, kan inte din sambo lära sig den utantill och leverera den till kollegor som behöver?
  • snaily

    Häj hopp!

    Skulle behöva göra en massa nytta, men eftersom det åskade så förbenat för ett tag sen så drog jag in vagnen i hallen och där sover nu Yngla, så jag kan inte göra nånting annat än att sitta vid datorn för då vaknar hon ju av köksslamret, t ex.

    Jaha, och vad skulle jag hit in och göra då? Känns inte som weekendresor och golv är mitt gebiet riktigt...
    Eller ok, golv. Vi har gamla vitlutade trägolv i hela undervåningen, inklusive köket. Slitet och nött som tusan och den där vitlutningen är borta fläckvis. Golvet är visserligen charmigt, men inte så snyggt egentligen. Ska försöka hitta lite snygga trasmattor så ser det nog genast bättre ut, då stör jag mig kanske inte lika mycket på golvskavankerna. Fantastiskt skönt att gå på är det dock. Och skönt att veta att Y inte får i sig en massa gifter från osande plast när hon kryper på golvet.

    Har varit på öppna förskolan för andra gången den här veckan. Y har ännu en matvägrardag och totalvägrade flaskan på hemväg trots att hon var jättehungrig och bara grät. Suck.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!