• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Idag ska vi åka och handla, kan ni tänka er!
    Apropå det vi pratade om på picknicken, att jag verkligen inte gjort ett handtag hemma sen Yngla föddes. I alla fall inte om vi pratar mathandling och matlagning, det står maken för. Men idag skulle han jobba sent och vi kan väl faktiskt pallra oss iväg till affären för en gångs skull... ska bli riktigt spännande.

  • snaily

    BS
    Fy, så jobbigt tidiga morgnar...

    Jag bara väntar på min tur, inser att hon inte kommer vara såhär seg på morgonen särskilt länge till. Snart kommer väl den där separationsångestfasen med sömnstrul och allt. Bäst att njuta så länge det varar!

  • snaily

    Så var hon vaken igen då...

    Ha en fin måndag alla trådisar!

  • snaily

    Snorkis
    Hur går det? Tänker på dig och Leffelina! Hoppas hon är ute snart, hon är ju redan STOR! (om ultraljuden stämmer)

    MSW
    Grattis och vad kul med fint RUL! Bortsett från moderkakan förstås, men hoppas och tror att den hinner flytta på sig innan det är dags för bebisen att komma ut.

    Smint
    400 g på 3,5 v var precis vad Yngla hade gått upp nu senast, när jag tyckte hon gått upp massor! 100 g per vecka eller mer räknas som ok har jag läst någonstans och tagit fasta på. Men de jämför ju förstås med hur mycket barnen brukar gå upp i vanliga fall, och H är väl mycket större än Yngla kan jag tro.
    När åker ni till Gotland? Dejt där kanske - om vi är där samtidigt förstås? Man kanske kan tänka sig en dagsutflykt till ön utanför Ön om Yngla är på humör för utflykter... (och hälsa på er i samband med det alltså, om ni inte vill komma till oss vilket ni gärna får. ) Lite trist bara att sitta i den eländiga färjekön, saknar när jag jobbade där och kunde åka gräddfilen i färjekön.

  • snaily

    Smint
    Vi kommer under v 29. Vi får höras om det framöver! Ja, för oss blir det alltid kö för vi har ju en bra bit upp dit och innan ska man fixa packning och matsäck och allt och man är ju sällan sugen på att gå upp vid 7 på semestern... I och för sig, nu har vi ju Yngla som kanske ser till att vi kommer upp i tid.

    Ore
    En Karl-Johan!

  • snaily

    WOHOO, stort GRATTIS till Leffelina Snorkissons!! Underbart!
    Drygt 4 kg tung - jösses vad det var dags att komma ut, det är ju det du sagt hela tiden Snorkis! Mamma-intuition!

  • snaily

    Hej hopp

    Har överlevt en heldagsutflykt till Ikea, det gick riktigt bra och Yngla skötte sig fint, förutom att hon knappt åt något förstås men det är ju som vanligt. På onsdag ska vi till BVC igen (på extra kontroll eftersom sköterskan är så orolig, suck), om hon andas om att jag måste ge Yngla mer mat då ska jag banne mig tvinga sköterskan komma hit och vara Ynglas personliga materska i en vecka... hon vill ju inte ha (mer än hon äter)!
    Hur som helst, nu har vi köpt inredning till klädkammaren och kan äntligen börja packa upp kläder, hurra!

  • snaily

    Förresten - jag har det BÄSTA receptet på tigerräkor!

    1. Skriv upp det på din inköpslista
    2. Läs den här länken www.wwf.se/source.php/1195494/Projekt%20tigerrkor.pdf
    3. Gå till din matvaruaffär och köp något annat

    Ja, jag veeeeet att jag är skitjobbig och att ni tycker att jag kan hålla mina helylliga pekpinnar för mig själv, men näe, inte den här gången.

    (För övrigt rekommenderar jag WWFs fiskguide till alla som inte redan har den i plånboken!)

    *miljömuppen går iväg för att dricka lite - icke-ekologiskt! rödvin*

  • snaily

    Mopedvin
    Hoppas du inte tog mitt inlägg som kritik mot dig, det var det inte menat som.

    Mer som information - ibland kan jag inte låta bli att miljömissionera, det finns säkert folk som inte vet det som står i länken, och om de visste kanske de skulle välja annorlunda. Sen tycker jag väl i och för sig att det är onödigt att ge folk ett val när det gäller saker som är uppenbart miljöförstörande, vissa saker kunde bara låta bli att säljas. Tycker jag då då.
    Jag önskar jag vore 100% miljövänlig men det är jag tyvärr långt ifrån, jag "syndar" också med mycket. Men har ett miljöintresse sen barnsben och har så länge jag kan minnas haft en obehaglig känsla av att det kommer gå åt skogen med den här planeten om människan fortsätter överkonsumera som hon gör, och att vi helst skulle backa några hundra år i utvecklingen (såklart omöjligt). Minns att jag filosoferade mycket kring det där i 8-årsåldern. Knepig unge? Ja, kanske. Försöker tänka i stil med "vi ärver inte jorden av våra föräldrar, vi lånar den av våra barn".

    Nähä, om man skulle ta och underhålla understimulerad bebis istället...

  • snaily

    Hej hopp
    Sticker in antennerna för att önska alla en trevlig midsommar!

    Igår var vi på bvc och jag hittade ett sätt att hantera den förvirrade och bekymrade sköterskan, nämligen att prata konstant och köra över henne med mina planer och åsikter. Funkade kanon! Typ: "Jag tänkte börja med mjölkprodukter nu och om det går bra kan Yngla också få prova, vad tror du om det, och jaha, har hon bara gått upp 60 g sen förra vägningen, ja men det var ju rätt nyligen och hon verkar ju växa lite stötvis och förresten tror jag inte alls hon hör hemma på den där medelkurvan som hon råkade följa i början och dessutom tycker jag inte det är bra att vi stressar över hennes vikt för då blir det så lätt att vi håller på och trugar med mat och skapar trista associationer till mat och det är inte bra. Och det är nog inte så många barn som svälter ihjäl i Sverige nu för tiden."  Sa jag. Sköterskan kunde bara hålla med, "jaha, jaa, nää..."

    Nej, här ska fixas och packas och matas och sovas nu! Hörs efter helgen!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!