• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Vännerfan skrev 2011-05-06 12:36:03 följande:
    Cicci, Jag håller inte med dig alls! Jag älskar småländska och blekingska (och hallänska)!!! De är bäst! Den dialekten de har i Dalsland är dock värst och bonnigast enligt mig.
    Just det, småländska och blekingska är riktigt fint också! Och dalmål! Och ångermanländska! Och och och... Jag jobbade i Säffle ett tag men klarade bara inte AV dialekten! Hemsk. (Förlåt alla Säfflebor...)

    Koko
    Hon verkar inte så värst intresserad av mat än, däremot om man höjer ett öl- eller vinglas när hon sitter i knät, då följer hon andäktigt med blicken, ha ha!

    MSW
    Tack, precis "rätt svar"!
  • snaily

    Muggles
    Cheezus vilka stora små bebisar!
    Är det den 16:e ni skulle på bedömning för igångsättning? Förstår att ni har nedräkning där hemma... Men tycker gott de kan komma innan dess, imorgon till exempel, den 12:e är ett bra datum.
    Kämpa på, kram!

    Ore
    Grattis till lyckad shopping!

    Apropå eventuellt sluten tråd så har jag för mig att det finns på familjeliv? Fast kunde inte hitta info om det när jag sökte lite halvhjärtat nyss. Jag ställer mig rätt neutral i frågan, skulle inte ha något emot att byta forum om majoriteten vill det.

    Pustar i värmen! Men klagar inte, det är så skönt att kunna gå ut barfota, även om jag förstås inte kan vara så mycket ute med Yngla. Stått i halvskuggan och dragit vagn länge (men inte tillräckligt länge för hon vaknade såklart direkt när jag gick därifrån) och tänkt på att det ju är bra att sola sakta.

    Igår var det babysim igen och återigen inge kul alls, sa Yngla. Nästa gången är det tredje gången gillt. Känner mig som en barnplågare som skrattar och tjoar i vattnet när hon gnäller och smågråter.

    Annars har jag lugnat ner mig LITE med viktnojan, det blir värre igen när det är dags för nästa vägning ska ni se. I helgen åt hon katastrofdåligt och jag började undra om det växer mögel eller nåt i min mjölk men nu äter hon som vanligt igen. Har börjat lite försiktigt med smakportioner av mjölkfri gröt. Det mesta hamnar på kläderna förstås.

    Nähä, dags för eftermiddagsluren. Jag behöver inte oroa mig för sömnbrist i alla fall som sover tillsammans med henne nästan all hennes sömn - oftast blir det 1-2 gånger i sängen på dagen och så hela nätterna. Fast på dagen slumrar jag oftast bara en stund och ligger sen och filosoferar medan hon sover färdigt... hå hå, det är hårt jobb att vara mammaledig.

  • snaily

    Muggles
    Oooooh vad spännande! Inte så kul med havandeskapsförgiftningen, men kul om Ada och Beda får komma ut i helgen!! Stort lycka till!!
    Granntråden är hälsad!

  • snaily
    muggles skrev 2011-05-14 13:26:36 följande:
    Var öppen 3cm när vi kom in, de tog hål på hinnorna och sedan behövde jag bara Profylax och lustgas. 4h drömförlossning, 11 min mellan tjejerna. Jag har en variant av havandeskapsförgiftning (låga trombocyter), därför sattes jag igång. De får heta Ada och Beda i tråden... Jag är lycklig!
    Åååååh, vad alldeles alldeles UNDERBART att höra! Stora grattiskramar från snigelfamiljen!!

    Efter all vånda och alla krämpor som varit var du så värd en drömförlossning! Skönt att slippa snitt också. Hur mår småtjejerna? Längd, vikt? Hur söta är de på en skala? (10 av 10 förstås! )
  • snaily

    Underbar berättelse Mugglan! Härligt att allt gick så bra!
    Jag hade ju också en kanonförlossning, om inte en tia så i alla fall en nia på skalan...

    Muggles igen
    Skitjobbigt med din mamma , sympatikramar!
    Löste det sig med sjalar? Jag har ju som sagt lånat Kokos men använder den fortfarande väldigt mycket, just nu till exempel.

    Oupsie
    Heja heja med flytten! Vi är snart i samma sits!

    Smint
    Är Hugo bättre nu? Hälsa ön!

    Telis
    Morrar på din facebook"vän"!

    Sweet
    Jag höll tummarna på intervjun, märktes det? Bra jobbat hur som helst.

    ...var så länge sen jag skrev så det är ju bara att glömma att försöka kommentera ikapp... men jag smygläser och tänker på er varje dag även fast jag inte har tid att skriva!

  • snaily

    Lappis
    Härligt att ni hade det bra på Gotland!
    Hur ser utsikterna ut för Islandsresan? Jag har inte hängt med i nyhetsrapporteringen riktigt.

    Skickar några kramar till Fru E också som jag inte sett till på ett tag!  Nalle

  • snaily

    Apropå barns olika personligheter som diskuterades för ett tag sen...

    Jag blir alldeles rosenrasande om/när någon försöker antyda att det är på grund av att vi är osäkra förstagångsföräldrar som vi har en sån "krävande" dotter (krävande är egentligen helt fel ord dock) - obs! menar inte att någon i tråden har sagt så, men har stött på den attityden på andra håll. Och även tvärtom, att de som har en sån "enkel" bebis kan slå sig själva för bröstet och tro att det är tack vare att de gjort allting rätt från början... Jag är fullkomligt övertygad om att Yngla är född med sitt extra känsliga temperament, och extra stora närhetsbehov. Det såg man ju tecken på redan på BB. Dessutom tycker jag inte vi är särskilt osäkra på något sätt utan jag tycker vi har haft rätt bra koll, i alla fall efter de första två månaderna ungefär.

    Hon är verkligen extra känslig jämfört med genomsnittsbebisen i samma ålder - känslig för ljud, ljus, beröring, rörelse, förändringar i vakenhetsgrad och miljö. Det förklarar det mesta som vi tycker är lite "besvärligt" med hennes vardag, t ex att hon har svårt med sömnskarvar och är så lättväckt. "Vänta bara tills ni får andra barnet, hö hö" säger folk, "den lär nog tvingas vänja sig vid ljud". Men det har hon också fått göra, hon har ju en "storebror" som väsnas en hel del (hunden alltså), men hon vänjer sig aldrig vid de ljuden utan störs direkt vid amning eller sömn.

    Svärmors gubbe (inte makens pappa alltså) gjorde den smarta kommentaren "oj vad bortskämd hon blir!" när jag bar Yngla i sjalen när de var här på besök. Då var hon dessutom nyvaccinerad och lite ledsen efter det. Gubbar!

    Sorry... behövde nog bara skriva av mig lite aggressioner...

  • snaily

    Jag har varit nere i ett depphål och vänt, på grund av det här med Ynglas klena viktuppgång. Känner inget stöd från BVC, sköterskan tittar bara bekymrat på oss men säger inte så mycket. Jag fick dåligt amningssjälvförtroende efter att ha fått rådet "ersättning!" från så många håll, men har kontaktat amningshjälpen och fått superbra stöd!! Vilken fantastisk organisation! Nu är väl Yngla inne i en sån där utvecklingsfas igen (ca 23-26 v ålder) vilket kan förklara att hon trasslar extra mycket just nu. Men tycker ändå hon äter lite bättre nu än för någon vecka sen, och hon är rätt duktig på att smaka på de smakportioner som erbjuds.

    På onsdag blir vi "vräkta" från vårt sommarstugeboende, blir lite stressigt att hinna flytta grejerna härifrån på onsdagkväll då maken kommer rätt sent hem från jobbet och duon jag/Yngla inte är till någon större hjälp. Tillträde till vårt HUS alltså på tisdag/onsdag!

  • snaily

    Tinga
    Bra sprunget på Varvet förresten!
    Jag skulle också vilja kunna (läs: ha tid) att baka surdegsbröd... Någon gång i framtiden kanske!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!