• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hjälp, o allvetande trådisar!

    Kan inte sluta tänka på det ena jobbet jag tänker söka, vill haaa! MEN, om jag nu mot förmodan skulle få det så är det på 50%, och då måste maken alltså vara föräldraledig på 50%. Har hans arbetsgivare skyldighet att gå med på det, eller är det bara om man vill vara ledig på100% som de inte kan neka?? Känner mig förvirrad här.

    Koko
    Jag vet en sak du bara MÅSTE göra på semestern - komma hit och hälsa på!

  • snaily

    AM
    Tänker att det här kan sätta käppar i hjulet?
    "Du har rätt att ta ut en sammanhängande ledighet eller att dela upp ledigheten på högst tre perioder varje kalenderår. Om du och din arbetsgivare är överens kan du dela upp ledigheten på fler perioder."
    Kan man då tolka det som att tre perioder är avklarade på tre veckor om man jobbar 50%?

  • snaily

    AM
    Smaaart... antagligen är det jag som är helt dum i huvudet. Hoppas det funkar så som du skriver. Hur som helst, jag lär knappast få jobbet så kanske ska sluta bekymra mig om det hela. Förresten går hans provanställning ut i september och vad som händer då vet ingen, kanske blir han ofrivilligt hemma på heltid.

    Yngla matvägrar idag. Det gick så bra i början av veckan, har tjuvstartat med 6-månadersburkar, men igår och idag åt hon typ ingenting. Amning är inte heller någon hit. Antagligen tyckte hon vågen visade lite väl mycket igår och är orolig inför bikinisäsongen.

    Jag sprang igår! (läs: lufsade, joggade, släpade mig fram i värmen) *samlar duktighetspoäng*
    Vill börja knåpa på den där jobbansökan nu men svårt att koncentrera sig med en gnällig bebis i knät.

  • snaily

    Snorkis
    KRAM på dig! Hoppas det gått bra på kontrollen idag? Och hoppas det är slut på all vånda snart och Leffelina får komma UT!

    Tack alla för trevlig picknick igår! Vi höll nästan på att aldrig komma iväg efter katastrofstressig morgon med amningstrubbel och storgråtande Yngla och storgråtande mamma, och en pappa som blev så stressad av allt elände att han bestämde sig för att stanna hemma istället för att åka på whiskytur i skärgården. MEN, jag tog mig iväg och det blev ju bra till slut! Tusen tack till snällaste AM för att hon inte lät Yngla svälta ihjäl!

    Sen skulle jag hem till syrran på stort grillningskalas, vid det laget var både jag och Yngla så trötta så det blev ganska avslaget, jag glufsade i mig ett lass mat och åkte hem före desserten. Lyckades inte få Yngla sova där alls, och i bilen hem lyckades hon NÄSTAN somna men vaknade för att hon blev rädd för det flimriga oranga ljuset när vi körde genom en tunnel... suck. 1,5 h sömn totalt på hela dagen... lagom?!

    Idag försökte jag lura i Yngla lite ersättning - tänkte ha som backup till babysimmet på tisdag - men det gick då rakt inte, det smakade tydligen päckel. Althera, sån mjölkallergi-variant. Hoppas vanlig ersättning smakar bättre? Sen lärt mig att man måste fasa in det genom att blanda med bröstmjölk. Får se vad vi hinner till på tisdag, antagligen inte så mycket.

    Hur går det förresten med en bebismage som får ersättning lite sporadiskt, säg någon-några gånger per vecka? Blir det knas?

    Maken kokar rabarberkräm (från egen trädgård! ) och snart ska vi äta den. Istället för tårta så här ett halvår efter att vi fick träffa Yngla för första gången på Östersunds BB.

    Fortsätter mitt egoinlägg:
    Idag packade jag upp babybjörnselen ur en kartong så nu kan jag ha Yngla framåtvänd och på så vis kanske kan få något gjort här hemma, tjohoo! Siktar på att packa upp minst en halv kartong om dagen, känns som ett realistiskt mål.

  • snaily
    muggles skrev 2011-06-12 20:45:06 följande:
    Vad betyder detta?! Får en vision av AM liggammandes Yngla i Humlan... hmmmm
    Hihihi! Jag hade blivit imponerad om hon klarade av det! Det gjorde nämligen inte jag... så jag fick låna lugnet i AMs hem istället!
  • snaily

    Nenne/ Muggles/Ore
    Får förtydliga mitt flummiga inlägg: Yngla är fortfarande misstänkt mjölkproteinallergiker och får inte dricka vanlig ersättning. Den hoppas jag är "god", om hon nån gång får börja med sånt. Och det låter ju bra att man inte behöver vänja dem med den på något speciellt sätt utan att magen troligen funkar ändå.
    Men, om hon ska ha ersättning nu så får hon Althera, allergivariant och den smakar verkligen ILLA, och syrran tipsade om att blanda den med bröstmjölk, till en början bara 20% ersättning och sen successivt öka mängden så de vänjer sig vid den vidriga smaken. Hennes yngsta är ju uppfödd på något liknande (fast ännu mer extrem och dyr specialersättning) och så gjorde de i alla fall för att få henne att dricka det.
    Nu har jag dock kommit på att jag såklart löser babysim-amnings-problemet med att ta med redan infrusen bröstmjölk. Att jag inte tänkte på det tidigare?!

    Snorkis
    Håller tummarna idag! Hoppas makens migrän gått över!

  • snaily
    fru AM skrev 2011-06-12 23:06:30 följande:
    Såg att Snaily tedan förtydligat sig ... Annars hade jag kunnar berätta att picknicken avslutades med att jag lyckades locka Snaily och Yngla hem till min säng ...

    (Medan jag stod och hyssjade på den pö om pö intrillande familjen att de absolut inte fick rusa in i sovrummet och störa matandet ... L var mycket missnöjd med att hon sen missade att få se den intressanta bebisen)

    Snaily och Yngla: är ni i stan och behöver ett amnings-/matningrum tveka inte att kolla om jag är hemma! Det är jag ju ganska ofta.

    (Din formulering var ju väldigt bra, synd att jag hann förklara sönder innan du fick skriva den.)

    Å vad synd - vi missade ju Livia också. Får bli nästa gång.
  • snaily

    Min svärmor med gubbe var här på fika igår. De kan vara lite jobbiga men har den goda smaken att stanna lagom länge, sisådär max två timmar.

    Imorse vaknade Yngla kl 7 redan, skriver redan eftersom hon somnade vid 22.30. Hur som helst somnade hon om och sov ända till 10.25.... cheezus! Hon var nog trött efter en ansträngande helg. Så, jag har nyss ätit frukost. Godmorgon på er!

  • snaily
    fru AM skrev 2011-06-13 12:07:53 följande:
    Tänk - jag skulle gärna ha en mamma som var lite jobbig ibland. Bara hon fanns och gick att ringa till för att berätta om något barnen gjort osv ... Utan föräldrar men med småbarn så känner jag mig lite .... grundlös. Lite som om allt bara är på låtsas faktiskt.

    Jag har nog blivit mer "rädd om" både mamma och svärmor sedan deras cancerbesked, inte så konstigt kanske. Skulle kännas SÅ tomt utan mamma, särskilt nu när vi har barn.
  • snaily

    *pladdar på för att komma förbi mitt klanteri ovan*

    Fast nu vaknar snart Yngla (som sover i vagnen, kors i taket) snart så jag hinner väl inte så mycket.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!