• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    snaily skrev 2011-08-18 15:28:50 följande:
    Och skönt att veta att Y inte får i sig en massa gifter från osande plast när hon kryper på golvet.
    Nu menade jag inte att linoleumgolv (som ju var på tapeten) är giftiga, för det är de väl inte? Men det finns ju en del plastmattor som det riktigt osar om...
  • snaily
    nennesjuttioåtta skrev 2011-08-18 15:32:30 följande:
    Snigeln – slipa om det och skura det? Tträgolv är oslagbart. Fick maken att vika från plastgolv i köket till linoleum just emd tanke på ftalater och annat skräp som barnen får i sig. En annan är ju redan fullproppad i gifter.
    Ja, slipa om ska vi kanske ta och göra så småningom - efter att vi bytt panel på hela huset, rivit ur väggar och tak i köket och gjort nytt, byggt nya hyllor i köket, tapetserat flera rum och lite annat. Dvs om sisådär 10 år.
    Hann inte läsa ditt inlägg innan jag skrev mitt ovan (ang gifter), som ni kanske förstår.

    AM
    Ja, hela huset är shabby chic, mest shabby!
  • snaily

    Snyggt golv! (bilden)

    Hmm, undrar varför jag har mat i håret...

  • snaily

    Åh, pratar vi förlossningar här?
    Jag gillade också AMs bok (vi gick ju den profylaxkursen) men också den här tyckte jag var riktigt bra: www.adlibris.com/se/product.aspx

    Apropå att spricka vid förlossningen uttryckte de det så himla bra på profylaxkursen: för en förstföderska är det helt normalt att spricka lite, för att barnet ska kunna komma ut så måste vävnaderna töjas ut ordentligt och då blir det små bristningar och sprickor - man behöver inte se det som djupa konstiga sår, utan som något rätt normalt och som kroppen läker själv hur bra som helst efteråt. (Nu pratar jag förstås inte om stora svåra djupa bristningar som kanske involverar sfinktermuskulaturen utan mer ordinära bristningar, som man alltså inte måste vara paniskt rädd för då de ju är en normal grej!)

    Håller tummarna för Hattis och September som är på g snart!

  • snaily

    Stor kram till Lappis! Vad jobbigt med pappa på det avståndet när sånt här händer!!

    Kram till Kokisen också!

    Och en till mig själv och maken... hans mamma är dålig igen, inne på sjukhus med konstiga symptom som trol orsakas av hennes cancer. Förutom att det i sig är hemskt och tråkigt så innebär det också att hon inte kan komma på Ynglas dop som är i helgen.

    Deppar lite över dotterns matvägran. Hon äter ingenting nu. Bara ammar. Har provat alla tips som finns men hon verkar bara bli stressad över att det erbjuds mat, vill inte ens ta i den, bara gnäller när hon ser den. Nu pausar vi lite från alla försök men det är svårt när man tittar på hennes smala uppenbarelse.

  • snaily
    Oupsie skrev 2011-08-24 09:52:30 följande:
    Och just det, jag sprack inte så att de behövde sy någonting, så man "behöver" inte spricka bara för att man är förstföderska.
    Ingen regel utan undantag! Nej, alla måste förstås inte spricka så att det måste sys, men att man får någon mindre bristning är väldigt vanligt var nog det jag försökte säga. Fast det var kanske ingen nyhet för någon heller.
  • snaily

    Oupsie
    Tack för kram!

     Nu ska jag ta hand om kinkig Y.

  • snaily

    Snartis
    Tack för berättelsen! Oj, vilken jobbig resa! Skönt att lillebror mådde bra under hela den långa förlossningen. Blåmärken i pannan, stackarn!


    Ore skrev 2011-08-24 15:37:48 följande:
    Yngla-matvägran: Jag har ett syskonbarn som helst inte skulle äta något mosat alls, eller gröt, och helt enkelt vägrade allt utom amning förrän hon kunde äta bitar, själv. Det kanske du redan provat, men annars kan ju det vara en idé...
    Jag tror det kommer bli så med Y också, tror inte hon kommer vilja bli matad mer i framtiden men vi får väl se. Hon erbjuds som sagt plockmat en del men har senaste dagarna vägrat det också, fast idag knaprade hon faktiskt lite på en smörgås, litet framsteg.

    Liten
    Hon har två tänder, märkte inget annorlunda på henne när de kom, skönt! Vad jag kan se och känna är det inga fler på gång just nu.

    Jag är lite rädd att vi avskräckt henne från allt vad mat heter för all framtid, för att vi har trugat alldeles för mycket med skeden. Vet ju att man inte ska men viktstressen från BVC sitter tydligen i. Ångrar lite nu att vi ens började med puréer och gröt, ville ju egentligen köra helt på BLW ( se.babycenter.com/baby/startingsolids/babyledweaning/ ) från början men vågade inte eftersom hon är så smal.

    Nu har jag iaf googlat lite och läst att jag inte är ensam om att helamma en lite äldre bebis, känns ju skönt att veta. Hon är ju pigg som en liten iller så jag vet inte varför jag oroar mig så mycket egentligen! Kontrollbehov kombinerat med nån slags irrationell rädsla för att hon ska krympa ihop till en blöt fläck och försvinna, kanske.
  • snaily
    _koko_ skrev 2011-08-30 09:52:35 följande:
    Fina resultat ni som jobbar på viktnedgång, bra jobbat!! Min bror har väl en sisådär 40kg att bli av med och kör hardcore-lchf, t ex är den enda grönsaken han äter broccoli... 10kg ner på 3 månader, inget sötsug och en känsla av att det här vill han fortsätta med resten av livet känns som en lyckad start. Jag är lite på honom om vitaminer och mineraler, men han verkar väldigt påläst så han får nog i sig det han behöver. Sen vill jag veta vad det gör med blodkärl etc, för hjärt-kärlsjukdomar behövs det ju inte mer av i (väst-) världen...
    Koko
    Apropå lchf och mättat fett: www.kostdoktorn.se/fett-ont-eller-gott (massor av mer inlägg finns på kostdoktorn om man klickar på vetenskap och hälsa). Det låter rätt logiskt i mina öron att inte vara rädd för mättat fett, det är ju sånt fett vi är uppbyggda av, mättat fett som finns i bröstmjölk och i mycket naturliga födoämnen, osv. Gamla studier som påvisat dess farlighet tror jag även ofta klumpade ihop det med transfetter, och DET är nog ingen hälsokost...

    Nu har vi kört lchf-light i ca en månad och jag som hoppades på mindre sötsug av det är supernöjd, tycker det funkar toppen! (Rekommenderar igen boken Matrevolutionen!) För oss blir det också nyttigare mat eftersom vi äter mer grönsaker nu än vi gjorde tidigare, det blir liksom grönsaker som fyller ut tallriken i stället för t ex pasta och potatis. Vi kör dock inte särskilt strikt, har ätit både morötter och knäckebröd och i helgen blev det ju en massa tårta.

    Koko igen
    Hur mår du annars? Och katten?

    Kanske borde läsa ikapp lite... Ursäkta gumman-i-lådan-inlägget, nyss hemkommen från babysim. Första lilla lilla doppet under ytan skedde idag, gick bra.
  • snaily

    Fasen... hinner inte läsa ikapp! Ok om jag gör ett ego-inlägg istället?

    Solkläder förresten - fick några kassar med barnkläder av en kompis i helgen, bland annat en soldräkt och en massa bra skor! Och vinteroveraller! Sjukt bra.

    När skrev jag här senast egentligen? *förvirrad* Har jag berättat att vi hade dop för Yngla i helgen? Kanske inte så mycket att berätta om, mer än att det gick bra och hon tyckte det var superkul, skulle gärna döpas varje dag tror jag. Sen hade vi litet trivsamt kalas hemma hos oss, blev lite trångt i vardagsrummet för vi var tvungna att flytta in där, det började regna precis när vi skulle duka upp på altanen...

    Sen är jag så nöjd över att vi köpt en (till) vagn att ha som sittvagn, äntligen kan vi börja komma ut på promenader igen! Hunden jublar! En Brio sing blev det, begagnad men väldigt fräsch, himla smidig sittvagn och Y verkar trivas bra i den än så länge. Nu kanske vi snart vågar oss iväg på en Stockholmsutflykt, kanske någon trådlunch i sikte framöver?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!