• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fru E
    Det känns rätt overkligt! Jag får berätta när vi väl är på plats!
    Blommor på posten... Tror det finns nästan alldeles för mycket i trädgården redan, vet inte hur vi ska hinna ta hand om alla!

  • snaily
    Tinga skrev 2011-05-27 14:22:51 följande:
    Har inte några tips att komma med angående vikten och Yngla, men vågar mig på att påstå att jag iallafall förstår hur du känner. Inte för att det hjälper, men du är inte ensam om att lida av sådana här problem. Den senaste tiden har jag engagerat mig hårt i att försöka få mer hjälp med Piff & Puff och deras (icke-)ätande, och nu har jag fått klarhet i att det finns hjälp att få (på nära håll), men någon (inom sjukvården) måste betala för det. Ska träffa barnens gastroläkare om ett par veckor, och gissa vilka föräldrar som kommer vara taggade till max för att få en remiss till ätspecialisterna! Nu när vi vet att det finns hjälp att få kommer vi ALDRIG att ge oss förrän vi hamnat där. (Det är barnrehab som gör utredningar kring ätproblem, och då är man hos en logoped hela dagarna i 1-2 veckor, för att de ska kunna studera barnen.)
    Klart ni ska få en remiss till ätspecialisterna, det låter ju sjukt bra! Heja heja!
    Tack för förståelsen! Tips är jag egentligen inte alls ute efter, känns som vi har en plan! (Bra att jag har det i alla fall när nu inte BVC-sköterskan har någon, ha ha.)

    Ore
    Lägger genast Yngla på golvet för krypträning.
  • snaily
    fru AM skrev 2011-05-30 15:21:35 följande:
    Cicci: Perfekt! Då är deltagarlistan hittills:

    AM
    Cicci 
    Kort och koncis lista hittills.

    Jag VILL komma (en stund, sen släktkalas framåt eftermiddag/kväll), men jag vågar inte lova. Vore det imorgon hade jag fått tacka nej. Hoppas Yngla tagit sig ur den värsta utvecklingsfasen (som jag tror spökar just nu) till dess - hade picknicken varit idag hade vi fått tacka nej... Hon krånglar maximalt med allt just nu och att få henne att äta på bortaplan är bara att glömma. Särskilt utomhus. Bävar för hur hon ska bete sig på morgondagens möte på banken (hustillträde!).

    *vinkar till alla*
  • snaily

    Hej hopp! Här kommer ett egoinlägg!
    Nu är snigeln ägare till hus, inte bara det jag har på ryggen, utan ett riktigt rött med vita knutar också!

    Apropå picknick - om vi säger så här - jag kan komma om det finns en rymlig och hyfsat välstädad badhustoalett i närheten... se nedan...

    Puh!! Inte bara värmepust, utan vilken dag!!
    Upp tidigt, fick väcka Yngla = dödssynda igen. Iväg för att lämna hunden till hundvakt, sen snurra runt med bilen lite hit och dit för att få Yngla att sova en stund innan babysimmet. Lyckades! Sen tvärvägrade hon att amma i bilen, och även inne i badhusets omklädningsrum och toalett. Så hon fick gå på babysimlektion med VÄLDIGT tom mage. Blev lite kinkig mot slutet av lektionen, och när vi duschat klart var det riktigt ledset hungerskrik. Fortfarande dock total tvärvägran att amma på bänken i omklädningsrummet. Såklart - där var ju en massa folk! Jag är fortfarande helt häpen över hur alla andra mammor kan sitta och amma sina bebisar när som helst, hur som helst, och dessutom PRATA samtidigt!?! Helt otroligt i min värld. Jag och Yngla fick gå in på toaletten - nakna! - och bädda på det hyggligt välstädade golvet med handdukar. Yngla fick ligga på handdukarna, jag på hårda golvet. Efter en stunds skrik tog hon ÄNTLIGEN ena bröstet och åt ordentligt. Puh!
    Sen kort sovstund i bilen och lite mer matvägran innan vi skulle infinna oss på banken för husköpet. Det gick bra på banken trots att hon nog var både hungrig och trött. Nu är vi hemma och tur är väl det så jag kunde mjölka ur det andra bröstet, annars hade det blivit sprängt snigelbröst till middag.

    (Hoppas ni nu förstår att jag inte överdriver när jag säger att hon har svårt att äta när vi inte är hemma!)

    Nu ska vi snart gå och lägga oss och hoppas hon kan äta lite igen. Hon lever verkligen på luft den damen... maken tror hon suger upp luftfuktigheten genom huden och klarar vätskebalansen på så vis.

  • snaily

    Tillbaka efter ett långt sov- och ätpass! Äter gör man bäst i sömnen tycker Yngla, man har ju liksom inget bättre för sig då. Dessutom ett utmärkt sätt att se till att inte mamma går någon annanstans!

    Muggles
    Vad skönt att vården är inkopplad i din mammas fall nu! Hoppas hoppas de blir insläppta och kan hjälpa henne på något vis.
    Ja, din make är verkligen guld! - i alla fall om man ska döma av vad du skriver , har ju aldrig träffat honom.
    Klart du behövde läskeblask och godis, du åt ju "för tre".

  • snaily
    muggles skrev 2011-05-31 15:58:22 följande:
    Snaily. åh kräver hon dessutom att bli liggammad eller?
    Jajamen, liggamning är det som gäller - och oftast räcker det med inte att bara ligga ner, hon ska buffas i rumpan samtidigt också... Undrar vad nästa grej på hennes kravlista kommer bli. Om vi lyckas med sittamning någon gång hemma i soffan så är det om jag samtidigt vaggar henne och stryker henne över tinningen. Häromdagen lyckades jag få henne att äta lite medan jag gick och bar henne på ett skumpigt sätt. Men det verkade vara en engångsföreteelse.

    Nu ska jag ringa maken och höra hur det går i Huset - han skulle flytta dit våra sängar ikväll så vi har någonstans att sova när vi flyttar dit oss själva imorgon kväll. Resten av möblerna tar vi lite efterhand, bra med ett mellanlager som ligger bara ca 10 minuter bort!
  • snaily
    Oms skrev 2011-05-31 19:41:27 följande:
    Snaily - men gud så jobbigt med liggamning! det hade jag aldrig orkat med, jag är alldeles för otålig och vill hinna med för mkt så jag tror att jag hade gett upp amningen och introduerat ersättning istället om jag ska vara ärlig, men det är jag det, ska alltid hitta praktiska lösningar så till den grad att jag kan uppfattas som känslokall.
    Jag är väl envis/dum åt andra hållet istället Tänker fortsätta kämpa vidare med amningen ett tag till, jag tror hon är i en utvecklingsfas just nu som gör allting extra krångligt, men om det fortsätter så här länge till tänker jag absolut överväga att gå över på flaskmatning. Vill bara inte att hon ska rata amningen helt då jag tycker att nattamningen är skitbra och lär behövas ett bra tag till... Ha ha, konstig åsikt måhända!

    Godnatt alla trådisar!
  • snaily

    Nä, kanske är det inte så vanligt med "tuttförvirring" (fast Yngla verkar ha en tendens att vilja vara åt det ovanliga hållet), vi har ju faktiskt inte provat så vet inte hur hon skulle reagera.

    Vi kör på med smakportioner rätt friskt, hon smakar glatt men spottar ut det mesta, så det är svårt att skynda på. Fast jag känner ingen jättestress med maten, vi tar det i hennes takt. Det är ju ändå inom överskådlig framtid hon kommer börja äta mer riktig mat. Har hon inte svultit ihjäl hittills lär hon väl inte göra det den närmsta månaden eller två heller tänker jag. Vi har provat potatis, palsternacka, morot, majs, avocado, päron, banan, katrinplommon, och så äppelgröt också. Och hon kan sitta i stol och äta detta, uppallad med mycket kuddar, behöver inte ligga då nej.

    BS
    Läbbigt, ring Vårdguiden!

    Nu måste jag försöka packa, med Yngla på höften... Tror jag säger hejdå på ett tag och loggar in nästa gång från vårt eget hus!

  • snaily

    Hej hopp!
    Har jag skrivit här sen vi flyttade? Minns inte, har nog hjärnan full av flyttdamm.

    Nu är vi på plats i vårt lilla hus, men långtifrån färdiginstallerade. Kommer nog ta några år innan vi ens är uppackade känns det som. Tur att det är sommar och finväder och att man placera eventuella besökare på den stora altanen. Tomten är jättemysig, men en djungel!! Här behövs inte planteras något, bara röjas röjas röjas. Om man kan se skillnad på ogräset och de rara plantorna förstås, vilket inte jag kan. Tur att jag ändå inte har tid med sånt. Igår hann jag köra en tvättmaskin och hänga den, idag ta in tvätten och tömma diskmaskinen. Punkt. Det är på den nivån ungefär, övrig tid ska Yngla underhållas och sällskapas med när hon sover. Meeeen, förhoppningsvis ska vi bo här LÄNGE, så vi hinner väl packa upp och fixa iordning tids nog... Fast helst skulle otåliga jag ha allting klart nyss, inklusive nya (gamla) möbler och tapeter osv. Ingen som har en (fin) gammal soffa och ett runt el ovalt köksbord att sälja? Våra moderna möbler funkar inte alls i det här huset, i alla fall inte på undervåningen där det är gamla trägolv, vedspis i köket, osv.

    Siktar på den där picknicken på lördag... idag provade jag ge Yngla lite bröstmjölk i pipmugg och det gick riktigt bra, kanske en bra akutlösning om det inte funkar att amma. Undrar om man blir tagen av polisen om man står och handmjölkar brösten i parken?

    BS
    Hoppas du får svar snart! Hade läkaren någon teori? Är det vanliga symptom på MS? Hoppas inte!

    Skulle kommentera en massa mer men nu hinns inget mer, sorry.

    Puss o kram på er!

  • snaily

    Godmorgon!
    Den här Ynglan som hittills varit totalt oförutsägbar och saknat ordet rutiner i sitt vokabulär, verkar nu ha gjort det till en vana att vakna 7.20... tidigt tycker jag. Ja, jag vet, jag kan ju komma och klaga när hon vaknar 5 istället. Måste försöka få henne somna tidigare på kvällarna istället, svårt, tycker kvällarna går så himla fort och det är ju kul om hon hinner träffa sin pappa någon gång också.

    Parfymer - lägger ner min röst, de brukar stå och mögla i badrumsskåpet när jag använt max en tiondel av flaskan...

    Oms
    Här blir det ett barn i åldern ½ år, så lekplats är inget för henne, däremot skugga gärna!

    AM
    Vadå, unnar du inte svärföräldrarna lite picknick?

    Tinga
    Hoppas verkligen du haft en kräkfri natt, låter så jobbigt!

    Jag har hittat två jobb att söka! Är ganska säker på att jag inte kommer få något av dem, men man kan ju alltid söka! Bra övning i att skriva ansökningar om inte annat... Måste ringa om det ena idag för det stod inte vilken ort man skulle jobba på, det kan ju vara lite smått intressant att veta!

    Sa jag förresten att Yngla fick godkänt på 6-månaderskontrollen igår? Hon hade gått upp 400 g senaste 3 veckorna, det är mycket för att vara hon! Den bekymrade BVC-sköterskan var inte där, hon skulle säkert fortfarande vara bekymrad, men JAG är inte det just nu i alla fall och det är ju huvudsaken.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!