• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tinga skrev 2011-04-20 10:35:50 följande:
     Eller du måste gunga vaggan hela tiden när hon sover?
    Japp! Har snart träningsvärk i foten.

    Hinns nog inte med någon lur för mig, måste hinna ut med hunden och äta lunch innan vi ska iväg. Konstigt nog känner jag mig inte så trött.
  • snaily

    Mugglan
    Oj, hade du inte packat väskan än, modigt! Bra med rapport! Har känningarna gått över då? Nu börjar det bli riktigt spännande.

    Vickan
    Hoppas du känner dig i gängorna snart igen! Duktigt med joggingturen, heja säger jag också!

    Snartis
    Fy så jobbigt med dina besvär! Kram!

    Snorkis
    Jag tror också produkten är ok men kan inte svära på det.

    Påskvink till alla! Här har vi tagit det lugnt, jag och Yngla i hyrda huset, maken däremot har jobbat hårt med att flytta ett flyttlass från före detta hemmet och ner till "grishuset". Mina föräldrar var här och hälsade på och höll oss sällskap lite medan maken var på flyttutflykt. Galet fint väder det varit men är ju svårt att vara ute så mycket med en sån här liten skruttunge (eftersom hon är så dålig på att sova i vagnen), utöver promenaden menar jag. Jag är en sån som verkligen lider fysiskt av att vara inne när det är fint väder ute men jag lär nog få vänja mig vid lite mer inomhustid framöver. Dagens mysigaste: gulla med grannens nioveckor gamla mopsvalp!

  • snaily

    Lägger en tung (?) röst på 11 juni! 4 juni flyttar vi in i huset så då bör jag nog hålla mig hemma, även om jag kanske inte är till så mycket praktisk hjälp. Men kan ju peka med hela handen och bestämma var alla möbler ska stå.

  • snaily

    Det blev ett gumman-i-lådan-inlägg för nu måste jag gå igen. *vinkar*

  • snaily

    Liten
    Jag har sett lägenheten på hemnet, väldigt välstädat och fint såg det ut! Hoppas många intresserade dyker upp på visning!

    Hur går det för Mugglan? Har inte riktigt hunnit läsa ikapp.

    Jag skyndar mig skriva innan Yngla vaknar och upptäcker att jag inte är kvar i sängen. Smög ut helt fräckt när hon äntligen hamnat i djupsömn, det tog "bara" två timmar. Jag är lätt ledbruten efter att ha legat i samma ställning i två timmar. Hon är supertrött efter förmiddagens babysimpremiär. Det gick inte så bra men inte katastrofdåligt heller. Hon smågnällde hela tiden och tyckte inte det var kul alls, men hoppas att det går över efter några gånger. Som vanligt stack hon ut från mängden, alla andra bebisar verkade tycka det var mysigt.

    Vi har flyttat till sista provisoriska boendet, sommarstugeparadis i skärgårdsmiljö. Superfint! Lite trångt, men det gör inget för så kort tid. Men det här vädret passar halvbra för sommarstugeboende, det snöade en hel del här imorse!

    Där vaknade hon... På återhörande.

  • snaily

    Men Snorkis, kom tillbaka! Stor kram till dig!

    Stor kram också till Muggles; och till Smint, läskigt med din mamma!

  • snaily

    Ego-depp-gnäll...

    Varit på föräldragruppsträff och sen BVC-besök. Yngla fick underkänt på 5-månaderskontrollen på BVC. Hon har bara gått upp lite grann i vikt på en månad, jag ser ju själv hur hon blir smalare och smalare för varje vecka som går, snart tror jag hon kommer försvinna helt för oss. Längden är dock normal fortfarande, alltid nåt... Hon har fått lite eksem också, sköterskan tyckte jag skulle prova mjölkfri kost (igen) för att se om det kan vara mjölkproteinallergi som orsakar dålig viktuppgång och eksem. Själv trodde jag på ägg som orsak till eksemen så äter inga ägg heller, blir svår kost framöver, mjölk- och äggfri. Men det är väl det minsta problemet egentligen, värre är ju att hon inte växer som hon ska, lilla skruttan.

    Koko, Liten och finns det fler som har haft/har små barn? Hur små/stora var era barn i den här åldern?

    Hon fick vaccinationer idag också så nu inväntar vi febern...

    Usch, tycker det är så jobbigt med föräldragruppen där alla bebisar ser så frodiga och knubbiga ut, Yngla ser nästan sjuk ut i jämförelse med dem.

  • snaily

    Vickan, Smint, Snartis
    Jag hade helst inte slutat amma på länge än om jag får välja själv, så ersättning vill jag helst inte ge - egentligen tror jag inte det är något som helst fel på min mjölk (förutom att den eventuellt innehåller ämnen som hon inte tål då), felet är nog snarare att hon inte äter tillräckligt mycket av den. Hon är inte en speciellt hungrig sort, väldigt många gånger tackar hon nej till mat när hon erbjuds. Däremot snuttar hon mycket på nätterna och det är nog tack vare det hon sover på nätterna överhuvudtaget. Smakportioner får vi väl ta tag i här framöver... Jag provar tills nästa bvc-besök (om en månad) med min nya kost och hoppas det hänt något tills dess, annars får jag göra nån större förändring efter det.

    Piggelin
    Stämmer bra att hon "fyller" 5 månader den 12:e.

    Snartis
    Tur att testosteronet låg normalt!

  • snaily
    muggles skrev 2011-05-06 09:36:43 följande:
    Snaily igen: hur många kurvor under ligger hon i vikt då? Bvc är så fruktansvärt inriktade på vikt som enda mått på om ett barn mår bra. De skiter i hur dåligt barnen sover, hur allmäntillståndet är osv, vilket jag är lite kritisk till. Hur bedömer du Ynglas allmäntillstånd - verkar hon må bra?
    Hon ligger knappt 1,5 kurva under på vikten, så inte katastrofdåligt och längd och huvudomfång helt normalt. Men hon är ju hur pigg och glad som helst för övrigt och utvecklas helt normalt.

    Inser att jag nog - som vanligt! - mest ville skriva av mig lite, har ju bestämt i samråd med bvc hur vi ska göra fram tills nästa besök. Rätt känsligt ämne för mig det här känner jag så jag "tar åt mig" på ett lite överkänsligt sätt även av goda råd tyvärr. Förlåt!!

    Det jag helst skulle vilja är att - enligt WHOs rekommendationer - helamma till 6 månader (de lärde tvistar om bebisar verkligen är mogna för mat tidigare än så) och introducera vanlig mat då, och allra helst enligt BLW se.babycenter.com/baby/startingsolids/babyledweaning/ för att skapa positiva matsituationer redan från början. MEN,  självklart kan jag ändra på min "plan" om Ynglas hälsotillstånd kräver det!

    Mjölktillgången tror jag inte är ett problem (det styrs ju av hennes efterfrågan och när man ammat så här länge och tillräckligt ofta så är det hemskt ovanligt att det sinar "bara sådär") men jag kan inte pumpa ut för att kontrollera mängden, får inte igång utdrivningsreflexen med pumpen så det kommer pyttelitet. Äter hon med flera timmars mellanrum så tömmer hon bröstet helt och får i sig även den feta mjölken på slutet, ibland äter hon dock ofta och lite men då hinner inte mjölken delas upp i "tunn" och "fet".

    "Sömnproblemen" består nog mest i att jag ibland har för höga förväntningar på henne, att hon ska kunna sova själv i vagn tex, får hon bara vara nära (helst vid tutten) så sover hon helt ok, lite färre timmar än standard kanske.

    Helst skulle jag vilja att någon sa att "hon är helt normal, en del barn är bara så där smala helt enkelt", men det är ju ingen som kan veta. Men nu gör vi förändring i taget och testar min mjölk- och äggfria kost först och börjar kanske med lite smakisar också.

    Oj, det blev långt men ville bara kommentera det ni kommenterat.
  • snaily

    Heja Muggles!
    Nu får ni faktiskt komma ut snart, hör ni det Ada och Beda?! Jösses, mindre än en månad kvar till BF, inte konstigt om det börjar bli lite trångt där inne.
    Otroligt bra kämpat av dig som orkat så här långt!

    Oupsie
    Grattis!

    Välkommen tillbaka Lappis!

    Gotländska är såklart den på alla vis bästa dialekten, för övrigt.

    Nu måste vaken Yngla roas. Hon hade feber och JÄTTEont i benen efter gårdagens vaccination, efter en Alvedonsupp och 1 h och 50 min sömn är hon nu nästan som vanligt igen. Energisk!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!