• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • Chicita
    eml33h skrev 2013-02-03 19:54:55 följande:
    Det är inte så svårt att spritsa korgmönster, men svårt att förklara tycker jag...
    Jag har lärt mig att man börjar som ett E, med varannan horisontell linje kort och varannan lång (den längsta linjen ska vara lika lång som 2 tyllbredder)
    Sen "fyller man i luckorna" med lodräta spritsningar, alltså mellan dom långa linjerna och så bara bygga på...
    Jag förstår om du inte fattar över huvud taget, det låter konstigt i mitt huvud också när jag ska förklara. Bara man kommer igång så ger det sig, det är rätt logiskt Glad 
    Vill du ha fastare grädde så kan du ha i lite marsanpulver när du vispar den.
     
  • Kattugglan

    Mitt första inlägg :)
    Jag har tittat igenom denna tråd och en del andra och är mycket imponerad av det jag har sett. (En hel del bilder syns av någon anledning inte.) Själv har jag inte kommit så långt vad gäller dekorering av tårtor och liknande, jag har ännu inte jobbat med varken SP eller MMF, men pepparkakshus har jag hållit på med åtminstone sen jag var 10.
    Presenttårtorna är på mjuk pepparkaksbotten, men jag minns inte fyllningen. Tårtan med banan har en mandelsockerkaksbotten och jag tror det var något slags bär i den också. Cupcakesen är kanelmuffins med orangecurdfyllning och vit chokladfrosting; de gjordes till halloween och ska se ut som pumpor. Pepparkakshusen är från 2007, 2011 och 2012; det sista inspirerades av att jag läste kinesiska i höstas, den gula texten är motsvarigheten till god jul.







  • eml33h

    WOW vilka fantastiska pepparkakshus!

  • Chicita
    majjja skrev 2013-02-03 21:56:00 följande:
    Chicita: vad fin den var :)
    Tack Solig
    Jag blev rätt nöjd, det enda var att bananmoussen i tårtan blev för lös. Men den blev ändå fast nog så att det gick att dekorera tårtan som tur var Glad
    Tjejen som beställde den blev nöjd både med utseendet och innehållet i alla fall så det var ju bra Flört
    Kattugglan skrev 2013-02-04 00:37:11 följande:
    Mitt första inlägg :)
    Jag har tittat igenom denna tråd och en del andra och är mycket imponerad av det jag har sett. (En hel del bilder syns av någon anledning inte.) Själv har jag inte kommit så långt vad gäller dekorering av tårtor och liknande, jag har ännu inte jobbat med varken SP eller MMF, men pepparkakshus har jag hållit på med åtminstone sen jag var 10.
    Presenttårtorna är på mjuk pepparkaksbotten, men jag minns inte fyllningen. Tårtan med banan har en mandelsockerkaksbotten och jag tror det var något slags bär i den också. Cupcakesen är kanelmuffins med orangecurdfyllning och vit chokladfrosting; de gjordes till halloween och ska se ut som pumpor. Pepparkakshusen är från 2007, 2011 och 2012; det sista inspirerades av att jag läste kinesiska i höstas, den gula texten är motsvarigheten till god jul.

     


    Oj vilka kreationer.
    Du får väldigt gärna dela med dig om hur du gör pepparkakshusen (recept på degen och lite sånt också gärna).
    Du är otroligt duktig.
    Jag har nog inte sett så fina pepparkakshus sen farfar levde. (Där brukade det vara en känd byggnad varje år. Eifeltornet är nog det jag minns bäst Skrattande )
  • eml33h

    Jag vill också ha recept på pepparkaksdegen!!
    Jag får ALDRIG till det :(


    Chicita skrev 2013-02-04 10:20:05 följande:
    Oj vilka kreationer.
    Du får väldigt gärna dela med dig om hur du gör pepparkakshusen (recept på degen och lite sånt också gärna).

    Har nu pratat med det lokala bageriet.
    Blir till att beställa en hallonmoussetårta med vit marsipan. Det är min mamma som är allergisk men hon insisterade på att beställa så får hon en anledning att låta bli tårtan :P
    18 kr / bit tycker jag är riktigt bra med tanke på vad jag sett vad andra betalat :)
    *nöjd tjej*

  • Chicita
    eml33h skrev 2013-02-04 10:39:25 följande:

    Har nu pratat med det lokala bageriet.


    Blir till att beställa en hallonmoussetårta med vit marsipan. Det är min mamma som är allergisk men hon insisterade på att beställa så får hon en anledning att låta bli tårtan :P
    18 kr / bit tycker jag är riktigt bra med tanke på vad jag sett vad andra betalat :)
    *nöjd tjej*


    Om din mamma är allergisk mot marsipan så kan hon kanske bara pilla bort det och det som suttit närmast marsipanen?
    Det beror ju förstås på hur allergisk hon är.
    Men annars kanske ni kan beställa en liten bakelse åt henne med samma fyllning, men bara grädde utanpå? 
  • eml33h

    Hon är rätt så allergisk.
    Men hon bör egentligen inte äta socker överhuvudtaget då hon på senaste besiktningen fick order från läkaren att försöka dra ner på socker då hon låg på gränsen till diabetes.
    Så hon tycker det var bra med marsipan på tårtan då hon har ännu en anledning att låta bli den.
    Hon tänker hålla sig till ostbrickan : )

  • Chicita

    Aha.. Glad
    Men kolla med bageriet om dom inte kan göra en sockerfri bakelse till henne som inte innehåller mandel och annat som hon är allergisk emot.
    Det kunde ju vara kul att överraska henne tänkte jag...
    Men annars är ju ostbricka också riktigt gott Glad 

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm