• Lisa1982

    Raka sig i underlivet

    Är det någon som vet om det är vanligt att raka sig i underlivet inför bröllopsnatten. Pratade med kompis och hon säger att bland dagens tonåringar rakar sig nästan alla (?) och att en stor del av de yngre kvinnor som ska gifta sig gör detta i någon utsträckning (alltså mer än det vanliga "trimma bikinlinjen")inför bröllopsnatten.

    Hade inte haft en tanke på detta men det kanske är något jag ska fundera på?

  • Svar på tråden Raka sig i underlivet
  • Pöjk

    Tja NokGroda, sedan egypternas tid i alla fall. Hurså?

  • NokGroda

    Pöjk: du menar fler än kleopatra? du menar en hel civilisation, världsdel eller överhuvud taget en signifikant mängd för att det skulle ge utslag på resten av mänskligheten genom selektivt urval?!

  • marian

    ...och kvinnor (och män för den delen) har sminkat sig med blybaserat puder, fått försvagade lungor på grund av korsetter, fått försvagad hals på grund av nackringar, fått missbildade fötter för att de har lindats...

    Samhällsnormer och social utveckling hör inte nödvändigtvis samman med varken evolution eller hälsosamma kroppar.

  • EhjärtaK = sant

    Kan bara säga att jag tycker att Marian har mycket vettiga synpunkter .

  • Pöjk

    NokGroda. Givetvis inte, det var inte jag som började dra in att evolution har gjort så att vi har hår både här och där av vettiga anledningar.

    marian. Piercing, chips, dum-TV. Listan är lång. Det är inte jag som drog in evolutionen i det hela.

  • blivande fru J

    Pöjk: Det finns mycket påfund som aldrig borde ha uppfunnits, det håller jag med om. Jag är dock tveksam till varför man vill använda dessa för att berättiga andra påfund. Vissa saker kan absolut vara snyggt, men oftast är det mindre sunt än att bara vara. Vill man vara fin får man lida pin typ... Bästa argumentet för mig att skippa rakning, smink etc om vi bortser från medicinska problem är hur mycket tid man sparar.

  • Pöjk

    Berättigande i betydelsen motivera, eller i betydelsen jämföra med andra accepterade seder?

    Rakat könshår, stringtrosor, tatueringar, navelring. Ett av dessa har min fru använt sig av, övriga kommer aldrig på fråga.

  • marian

    Pöjk: Var det inte? Jag citerar dig - "I själva verket tror jag på evolutionen. Faktum är att jag tycker det är lite sött att man i efterhand försöker hitta orsaker till att alla kroppsdelar är där de är."

    Varpå jag kontrade med att människokroppen i mångt och mycket är utformad sådan att den har mekaniker (hårväxt till exempel) som skyddar kroppen på bästa sätt det vill säga fysiska och evolutionära orsaker till att vi har hår här och där, men inte på andra ställen. Det stämmer att evolutionen och samhällsutvecklingen inte hänger ihop, precis därför lider fler än någonsin av övervikt och fetma och sådant måste regleras med hjälp av substitut som träning. Som du själv uttryckte det; vår kropp är inte evolutionärt anpassad efter dagens samhälle. Men det innebär inte, precis som jag försökte få fram tidigare, att samhällsutvecklingen och dess normer är någonting bra och som kräver anpassning.

    Jag sade det tidigare och jag säger det igen: håret finns där av goda anledningar. Vi har inte samma behov av grov hårväxt på kroppen, och det är anledningen till att den har bortrationaliserats i utvecklingen.

    För övrigt skulle jag vilja veta vad du menar med "tror på evolutionen". Den mest välkända hävdar ju tvärtom att utveckling sker genom genetiska förändringar på grund av att bäst lämpade individer fortplantar sig. Och 'bäst' i detta fall är friska, starka, bäst chans att överleva...

  • Pöjk

    marian. Jo, det var mitt inlägg efter att ha skämtata om Gud som ingenjör, och efter att många hade påstått atta hår finsn där av en anledning.

    Nej, allt som finns iidag finns inte av goda anledningar. Mycket har tex kommit dit av en slump, och har aldrig varit ivägen för att fortplanta sig. Tex blindtarmen. Det blir mest gissnigar varför vi ser ut som vi gör, beroende på att evoltuionen iunte har någon plan. Det bara råkar bli som det blir. Att försöka hitta anledningar i efterhand är kul gissningslek, men det betyder ju inte att någon annan lösniga kan vara lika bra eller bättre.

    Att hårväxten har minskat genom evolutionen, borde inte det betdyda att evolutionen premierar mindre och mindre hår? Det handlar om hur många gener man får sprida, och det inte bara att överleva som gäller, utan man måste också få till det, så att säga...

  • CareBear

    Mycket bra skrivet allt av Ei Saa Peitää!

    Här kan ni få höra en mans åsikt (Som om ni skulle bry er.....)i ämnet könshår.

    Jag har varit med många tjejer som varit både håriga och rakade och här är mina erfarenheter. Om jag ska säga vilka gånger jag råkat ut för dålig lukt osv så har det aldrig hänt med nån jag träffat som varit rakad. Bara med (Absolut inte alla) de tjejer som låter det växa fritt så att säga. Så ni som propagerar mot rakning. Hur många musar har ni luktat/sm*kat på i era liv för att kunna veta att håriga är mer luktfria och fräscha? Jag skulle då aldrig vara ihop med en kvinna som konsekvent vägrar raka sig eftersom orals*x då inte skulle vara av intresse alls. Min kvinna rakar sig för det första för att hon själv tycker det är snyggt/fräscht. För det andra för att känslan vid s*x (Om bägge är rakade) är så mycket skönare. Och som tredje skäl för att jag älskar och tänder på det. Det ära alltså inget hon gör bara för min skull. Jag började också raka mig för några år sen för hennes skull trots att hon aldrig bett mig göra det. Efter det så störtgillade hon det och vill absolut inte att jag ska se ut som en 70-tals po*rskådis därnere igen.

    Ni som säger att alla män ni varit med älskar hår därnere och att ni inte känner nån kvinna som rakar sig. Hur gamla är ni och de män ni träffar? Kan hända att bland män och kvinnor 40+ att det inte är lika vanligt men bland män och kvinnor i åldern 18-40 som jag känner så är det ett fåtal som inte föredrar rakat i nån form.

    Tack och hej......

Svar på tråden Raka sig i underlivet