• Lisa1982

    Raka sig i underlivet

    Är det någon som vet om det är vanligt att raka sig i underlivet inför bröllopsnatten. Pratade med kompis och hon säger att bland dagens tonåringar rakar sig nästan alla (?) och att en stor del av de yngre kvinnor som ska gifta sig gör detta i någon utsträckning (alltså mer än det vanliga "trimma bikinlinjen")inför bröllopsnatten.

    Hade inte haft en tanke på detta men det kanske är något jag ska fundera på?

  • Svar på tråden Raka sig i underlivet
  • Granis

    Jaha då var man visst konstig i huvudet oxå.

    Håret sitter där för en anledning. Visst det kan jag gå med på men om man då ändå ansar det väldigt kort då tappar det hur som helst sin betyelse iaf.

    Eftersom det verkar vara ok att påstå att folk är konstiga i huvudet som föredrar ett rakat kön, då tänker jag säga att jag tycker att ni är ena enkelspåriga buskar!

  • Fenomena

    Oj vad glad jag blir när jag läser denna tråd! Vilken samling kloka kvinnor som förstår att håret sitter där av bra anledningar! Sen kan man förstås välja att raka sig ändå, samtidigt som att man är medveten om att muffen mår bättre av att ha sitt naturliga skydd. Om man inte får problem av rakandet så är det kanske bara att raka och vara glad.

    På andra ställen på nätet och IRL kan man faktiskt höra idiotiska "sanningar" som att "hår är äckligt", "det blir mindre svamp och infektioner om man tar bort håret", "det blir luftigare om man rakar sig" mm.

    Jag tänker inte gå in i detalj på detta, men faktum är att sjukdomen vestibulit ökar lavinartat bland unga tjejer. Främst på grund av sånt som kan undvikas (rakning, starka tvålar, sex när man inte är upphetsad, stringtrosor, trånga jeans mm).

    Alltså blir jag alldeles lycklig över att se smarta brudar med fakta, vare sig ni rakar er eller ej!

    /Glad Fenomena

  • NokGroda

    Fenomena: vad ÄR vestibulit? Jag har aldrig hört talas om det.. och nu blev jag skrämd. ; )

  • Pöjk

    "håret sitter där av bra anledningar!"? Jasså, samma som hår i ansiktet, på ryggen och i näsan (väldigt lite på huvudet tyvärr). Oralsex utan hår, tack!

  • Jonnes brud

    Hår nertill på kvinnan är väldigt bra på att fånga upp t ex bakterier och annat som annars skulle vandra raka ( ) vägen upp i underlivet och kanske orsaka äggstockinflammation. Av samma anledning har vi antagligen hår i näsan (raka vägen upp till hjärnan). Att vi sedan är mer eller mindre håriga på kroppen kan kanske ha att göra med vårt genetiska ursprung, alltså långt innan vi blev de människor vi är idag.

  • NokGroda

    Pöjk: som du kanske sett behöver inga djur kläder. vi behöver dem eftersom vi inte har någon vidare behåring - evolution. På de ställen vi fortfarande har hår, behövs det alltså extra mycket. Det är ungefär de ställen du pratar om. Jag har personligen varken hår i ansiktet eller på ryggen, men i näsan av samma orsaker som Jonnes Brud angav, i öronen av samma orsak, på huvudet eftersom det är "kroppens skorsten" och en stor del av kroppsvärmen utgår därifrån och alltså på könet.

    Det är biologi, fysik, sunt förnuft. Men så länge man tänder på det - vad gör det då?

  • ISLA

    Ibland trimmar jag, ibland rakar jag bikinilinjen, ibland lite olika "frisyrer" och ibland blir det helrakat. Är 31 år och har har rakat mig i måånga år, har aldrig haft några problem i underlivet för det. Tycker att det är skönt och snyggt när man ser om sitt hår därnere, men smaken är som tur var olika, så här trivs jag i.a.f med att ha det.

  • Påsen

    Kan man inte helt enkelt bara göra som man känner? Alltså vill man raka, så gör man det, vill man inte göra det, så låter man bli.. Det är ju ingenting som någon annan bestämmer, och alla är vi ju olika, vem ska avgöra vad som är rätt och fel? Gör som du känner! Det tycker jag..

  • wera

    Jag ber om ursäkt om jag upprepar mig, men jag orkar inte läsa igenom hela tråden.

    Min syn på saken är att varje kvinna väljer om hon vill raka sig eller inte. Själv ansar jag mig och emellanåt rakar jag mig. Jag känner mig mer sexig med mindre hår. Jag har själv valt det! Jag ser definitivt inte ut som ett barn mellan benen varken med hår eller utan hår.
    Min man rakar sitt skägg varannan dag och inte ser hans ansikte mindre manligt ut för att han rakar sig i ansiktet. Varken jag eller min man sambo vill förknippas med pedofili, då vi är liksom de flesta människor extremt mycket mot detta sjuka beteende.

Svar på tråden Raka sig i underlivet