• Lisa1982

    Raka sig i underlivet

    Är det någon som vet om det är vanligt att raka sig i underlivet inför bröllopsnatten. Pratade med kompis och hon säger att bland dagens tonåringar rakar sig nästan alla (?) och att en stor del av de yngre kvinnor som ska gifta sig gör detta i någon utsträckning (alltså mer än det vanliga "trimma bikinlinjen")inför bröllopsnatten.

    Hade inte haft en tanke på detta men det kanske är något jag ska fundera på?

  • Svar på tråden Raka sig i underlivet
  • CareBear

    Visst tänker jag inte säga emot att håret gör att det blir en liten luftficka mellan underkläder och m*s som säkert förhindrar svamp och infektioner.

    Samtdidigt så är det ju lite väl mycket skrämselpropaganda från gynekologer osv ang att vara rakad. Det är ju ändå väldigt många som är delvis eller helt rakadade som aldrig får varken svam/infektioner eller andra besvär.

    På en del här låter det som svamp kommer som ett brev på posten så fort man rakar av burret vilket i alla fall jag anser vara lätt överdrivet.

  • Granis

    Angående svampinfektioner. Dagens bindor med plast på undersidan (och alla andra konstiga fabrikat dom är gjorda av) är en stor bov till svamptillväxt, och allt detta socker.

  • blivande fru J

    Jag får svamp om jag ansar för mycket, använder stingtrosor eller jeans och om jag stressar samt av en miljon andra saker.

  • Granis

    Och jag får det när jag använder Always bindor. The Keeper har gjort underverk för mig.

  • blivande fru J

    jag har ätit minpiller och inte haft någon mens alls, ändå har jag besvär.. Nu har jag slutat med hormoner och hoppas på förbättring.

  • yrvädret

    CareBear
    Tycker också att det himla mycket skrämselpropaganda runt att raka musen. Har en tjejkompis som i princip fick en utskällning av en gynekolog för att hon rakar av allting - helsjukt.

    Jag började raka bikinilinjen som 14-åring, dröjde inte speciellt länge innan jag började raka än mer - och jag har aldrig haft svamp under de 12 åren jag rakat mig. Däremot har jag fått allergiutslag så det heter duga, när jag använt bindor.

  • yrvädret

    Granis - du är inte den enda som har haft problem med just Always. För utom jag själv så har jag andra kompisar som får likadant. Egentligen skulle man skriva till Always och göra dem medvetna om vilka problem deras bindor orsakar...

  • blivande fru J

    Finns det några bindor som fungerar bra?
    Jag bör egentligen inte använda tamponger och annat invärtes på ett tag eftersom mina slemhinnor är helt förstörda just nu.

  • Granis

    Apotekets bindor fungerade för mig. Dom har tunna bindor men ytskiktet är av bomull. Jag tycker inte om att använda bindor och vanliga tamponger gick inte heller. Dom suger inte bara upp blodet utan all annan fukt oxå. The Keeper är en liten gummikopp som man för upp (som en tampong) och den är super. Fuktbalansen störs inte av den.

  • EhjärtaK = sant

    Silje21/Carebear:
    Det enda jag har skrivit är att jag aldrig har sett en HELRAKAD tjej på SATS, Friskis eller på något badhus.

    Jag har hela tiden utgått ifrån att vi diskuterar om att vara helrakad. Jag har självklart sett folk som är delvis rakade och/eller ansade (vilket jag upplever att de flesta, men inte alla, är).

    Bara för att klargöra, då det verkade ha blivit vissa missförstånd .

Svar på tråden Raka sig i underlivet