• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag skulle ju skriva lite mer och skicka in bild till galleriet men den här dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Åkte tillbaka till sjukhuset för att ta PKU-blodprovet och när vi väl var där ville sköterskan även ta ett blodprov för att kolla bilirubinvärdet. Åkte hem, åt lite, försökte amma, men Daisy var inte särskilt intresserad utan ville hellre sova. Efter ett tag så ringde telefonen från sjukhuset och de ville att vi skulle komma in med en gång för att Daisy behövde sola. Så nu är vi på sjukhuset och Daisy ligger på en solbädd, skulle man kanske kunna kalla det. Vi ska stanna över natten och imorgon får vi se vad läkarna säger, om vi behöver stanna längre, eller om vi får åka hem igen.

    Bröt ihop och kände mig som världens sämsta mamma som hade bett om att få åka hem så snart, för om vi hade stannat så hade de kanske upptäckt det tidigare . Men efter att maken har tröstat ett tag så har jag lugnat ner mig lite.
     

  • Oupsie

    September, ja jag tror att det är ganska vanligt. Och de upptäckte ju det tidigt ändå, men det blev lite chockartat när de vill att man ska komma in med en gång. Det var maken som svarade i telefonen, och först förstod jag inte att de ville ha oss kvar över natten, utan trodde att vi bara skulle åka in för att sola henne en stund. Tur att vi inte hade packat upp allt från när vi var på familje-BB, så det gick ganska snabbt att få ihop grejerna. Ibland lönar det sig att vara lite lat... .

  • Oupsie

    Hej Smint, stort grattis än en gång! Skönt att höra att allt gick bra .

  • Oupsie

    Kul att ni gillar Daisys namn, det har inte varit helt lätt att komma på (överrens ) om vad hon ska heta. Men jag tycker att det här namnet känns bra, även om jag och maken kommer på oss själva med att kalla henne för Daisy då och då också .

    Nu ska jag ta och logga ut härifrån, internet fungerar inte särskilt bra så jag får läsa ikapp vid ett senare tillfälle. God natt! 

  • Oupsie

    Hej i tråden, vi är kvar på sjukhuset men väntar just nu på att få träffa barnläkaren. Värdena har blivit bättre i alla fall, men vi vet inte om läkaren tycker att de är tillräckligt bra för att vi ska få åka hem.

    Hoppas att ni alla har en trevlig helg

  • Oupsie

    Vi får antagligen åka hem imorgon . Läkaren ville att hon skulle fortsätta sola under natten, och om allt går på samma håll som det gjort nu så får vi åka hem. Det känns skönt! Jag har sådan hemlängtan. Och gigantiska boobs , vem tusan kom på att man ska mata ett barn med sina bröst . Ajaj, men hon får i sig mat i alla fall och det är väl huvudsaken. Hur länge ska det göra så jäkla ont i bröstvårtorna undrar jag bara?

    Telis, när du har tid, så har jag skickat ett par bilder på Daisy till galleriet.

     

  • Oupsie
    viktualia skrev 2011-02-05 18:04:52 följande:
    Oupsie - det MÅSTE inte göra ont... men det är inte helt ovanligt. har du tur är det bara ovana, har du otur beror det på att Daisy och du behöver få in rätta knycken... hoppas att det finns någon vettig person där på sjukan som du kan fråga och få hjälp av!

    Och som nån skrev - glöm inte att smörja gelehallonen med bröstmjölk efter varje amning! Det minskar risken för slitskador och sår!!
    Det är väl det som är fördelen med att vara här, det finns alltid hjälp att få. De säger att hon gör rätt, så förhoppningsvis är det bara bröstvårtorna som ska "härdas". Och sen igår spänner brösten ordentligt också eftersom mjölken börjar rinna till.

    Så lite lagom hormonkänslig är man ju också... känner mig inte på topp idag om man säger så. 
  • Oupsie
    smint skrev 2011-02-05 18:29:40 följande:
    Nu är vi hemma i lugna hemmet, känns helt klart märkligt att vara 4 nu. Hugo sover just nu på min mage, mjölken har inte runnit till ännu så han är frustrerad emmelanåt, i natt gav bm på bb honom lite tillägg just för han är sån hungrig. // oupsie: skönt att det ser bättre ut med värdena. Har också större boobs och det gör ont här med. Måndag skall vi och göra ul på njurarna och på tisdag återbesök och pku prov
    Skönt att vara hemma, och mysigt att ha honom på magen . Här har de gett Daisy extra mat efter varje gång som jag har ammat, tills idag. Men det kanske mest har med att hon ska bli bättre så snart som möjligt. Ju mer hon äter desto snabbare går det (säger de).

    Hoppas att ultraljudet visar att njurarna är som de ska. 
  • Oupsie

    Angående kärlekssånger så tycker jag att det är svårt att hitta någon som känns helt klockren. Det är nog ofta så att allt är väldigt sockersött och perfekt i sångerna, vilket kanske inte alltid återspeglar verkligheten .

    Vi hade "aldrig ska jag sluta älska dig" vid vår vigsel. Och det kan man ju aldrig veta . Men det är vår plan i alla fall.

    Den är ju också ganska rosenskimrande gentemot sin partner "jag är ingen särskild, men du är underbar" men som jag ser den så handlar den mycket om ödmjukheten inför att ha träffat kärleken. 

    Maken och jag har dock en låt som vi tycker mycket om, men den var inte skriven när vi gifte oss, som vi känner säger en del om förhållanden. Att man inte ska ge upp, utan att man kämpar ihop.

    ">



    Tror att man ska välja en låt som man gillar helt enkelt, det är nog svårt att hitta den perfekta.
     

  • Oupsie
    Oupsie skrev 2011-02-05 19:27:23 följande:
    Maken och jag har dock en låt som vi tycker mycket om, men den var inte skriven när vi gifte oss, som vi känner säger en del om förhållanden. Att man inte ska ge upp, utan att man kämpar ihop.

    ">

    " target="_blank">



     
    Gud vilka romantiker vi är
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!