• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    BrudSommar2006 skrev 2011-02-22 22:19:57 följande:
    Jag dras ju med en del fysiska komplikationer från Iris födsel som gör att jag inte kan motionera eller ens gå så jättemycket, dels har jag en bäckenbotteninflammation som verkar bli permanent, jag tänker i vart fall inte ta fler kortisonsprutor, dels har jag ett diskbråck som de inte vill operera men som inte verkar läka ut heller. Jag kan fortfarande inte vända mig i sängen, har jag väl lagt mig blir jag liggandes om jag inte försöker ta spjärn och lyfta runt rumpan med händerna för jag kan absolut inte lyfta eller ens hasa bäckenet för det skär som en kniv i ryggen. Har jag gått mycket under dagen, säg mer en en halvtimmes promenad plus att jag kanske städat lite hemma, blir det olidligt att ens försöka ligga ner och sova. Jag kan heller inte stå riktigt rakt utan står/går lite lätt framåtlutad för det är som en låsning i ryggslutet som gör att jag inte kan räta på mig ordentligt. Så detta betyder ju att jag får fokusera mer på maten. Jag gissar att min skolios och lite olika benlängd inte hjälper till att få det att läka eftersom det blir viss obalans i kroppen redan från början. Onekligen drömmer jag mig ibland tillbaka till före juni 2007 för sedan dess har det bara gjort ont. Kiropraktor, naprapat, massage, läkarbesök, kortisonsprutor, akupunktur har inte hjälpt. Fast jag menade inte att gnälla om det, jag ville bara förklara att för mig så blir det mer matfokus än att motionera massor.
    BS, men fy . Finns det verkligen ingenting de kan göra? För så ska du väl inte behöva ha det?
  • Oupsie

    Nehe, ska nog ta och försöka lägga mig jag också. Man vet ju aldrig hur mycket man får sova i nattObestämd.

    Kram på er alla, och krya på er alla sjuklingar!

  • Oupsie

    Tittar bara in snabbt för att önska AM en fantastiskt trevlig kväll! SkålSkönt att det löste sig med klänningen!

    Vi får besök här vilken sekund som helst så jag hinner inte sitta här. Ska försöka skriva lite mer ikväll. Trevlig fredageftermiddag på er! SkålSkål

  • Oupsie

    Halloj i trådenCool!

    Piggelin, oohh hoppas att ni får en helt fantastisk dag!Hjärta{#emotions_dlg.flower}.

    Trevlig tråddejt, ni som är med!

    Själv fick jag ett bryt i morse, eller snarare förmiddags, vilket resulterade i att maken erkände att han hade "tänkt fel" och sa till mig att gå och sätta mig vid BT en stund. Men nä, för nu skriker Daisy så det är väl bara att ta fram brösten så hon får äta. Äta, äta, äta, känns inte som att jag göra annat än att mata henne.

    Hade sett fram emot en lugn och skön helg. Sen, igår, ringde svärmor, "är det ok om vi kommer på lördag?" "Lördag? Imorgon?" "Ja, just det ja.". Så snart kommer svärmor, makens två systrar, en svåger, tre barn och en hund. Lugnt kommer det inte att bli... Men det får bli som det blir, imorgon så kanske vi kan få ta det lugnt. Inte för att det har varit så himla mycket att göra i veckan, men det har varit något att fixa varje dag så bara att få vara hemma en dag, utan att behöva åka iväg någonstans hade varit riktigt skönt.

    Mata bebis var det... kanske hinner in en stund imorgon, om inget oförutsett inträffar.

    Trevlig helg allihopa!

  • Oupsie
    Parnassia skrev 2011-02-27 09:13:54 följande:
    Här sitter jag i symaskinsköpartagen. Några tips?
    Jag fick pengar när jag fyllde som ska användas till detta och idag SKA jag beställa. Annars blir det inte av.
    Jag önskade mig också pengar till en symaskin sist jag fyllde år och det blev till slut den här:

    www.symaskinswebbshoppen.se/Produkter/tabid/126/CategoryID/22/List/0/Level/a/ProductID/303/Default.aspx%2cProductName

    Var i en symaskinsaffär här i stan och tittade på lite olika modeller. Ägaren till affären hade en lång utläggning om varför just den var så bra. Sen vet inte jag om det verkligen är så, men jag gick på det i alla fall . Har inte sytt jättemycket med den än, hade ju så svårt att sitta några längre stunder i höstas. Men jag har funderat på att plocka fram och sy färdigt det jag påbörjade i höstas i flera dagar nu. Kanske ska göra det idag faktisktObestämd.

    Vad är det du vill sy med maskinen? Och hur mycket får det kosta?
  • Oupsie

    Åh, nu ligger Daisy på sin pappas bröst och sover . Och mina bröst får vila. Hon äter mer och oftare sen ett par dagar tillbaka och det känns i bröstvårtorna... hoppas att hon lugnar ner sig lite snart igen.

    Förresten, vad heter den där boken som ni har skrivit om innan i tråden, den om barnets utveckling?

    Har TV:n igång i bakgrunden. Vet ni att det är en italienare som heter P.Piller, haha. Det var lite kul tyckte jag .

    Nu får vi se vad jag kommer ihåg .

    Smint, men fy vad hemskt med din kompis bebis . Hoppas att allt kommer att bli bra!

    AM, låter som att du fick en bra kväll till slut . Så roligt! Jag går också gärna på fracktillställning med tråden det hade varit kulSkål.

    Vickan, vad har hänt med din fot? Känns som att jag har missat något

    September, grattis till ett bra KUB!

    Muggles, kul med nytt sovrum, ser fram emot bilder . Och det lät som att du hade en bra plan angående sjukskrivningen.

    Snorkis, hoppas att du blir hjälpt av bältet. Det är nog bra om du kan börja med det så tidigt som möjligt. I början tyckte jag att det var skönt att ha det men sen fick jag sluta att använda det längre in i graviditeten för det gjorde bara mer ont när man drog åt det. Bältet ger mest avlastning tyckte jag, det slutade inte göra ont, men det kändes mer stabilt. Sen finns det ju vissa (läs: svärmor) som menade att det bara var att dra åt det ordentligt så skulle det sluta göra ont. Men min sjukgymnast hade förvarnat om att det kunde bli så att man inte klarade av att ha det i slutet av graviditeten. Hon hade själv haft jättejobbig foglossning under sina graviditeter så det kändes verkligen som att hon visste vad hon pratade om. Och du, om du tycker att det börjar bli jättejobbigt kanske du ska överväga kryckor? Även om du KAN gå utan kryckor så avlastar det så att man sparar kroppen och får mindre ont efteråt. Förlåt om jag tjatar, men jag kommer ihåg att du hade ont av foglossningen förra graviditeten och jag hoppas verkligen att du kommer undan så lindrigt som bara möjligt den här gången.

    Postar så länge...

  • Oupsie

    Sweet, så tanten har kommit nu. Antar att det är ganska blandade känslor med tanke på det du har skrivit. Jobbigt att lillskruttan har varit så sjuk. Skönt att hon är bättre nu.

    Ja, just det! Nu är ju Piggelin gift . Hoppas att dagen blev toppenbra! Ser fram emot rapport . Stort grattis Fru och Herr Piggelin!Hjärta{#emotions_dlg.flower}

    Lappis, hur går det med japanskan? Såg en japansk film förra veckan och kom att tänka på dig. Om du inte redan har sett den, och känner för att lyssna på lite japanska: www.imdb.com/title/tt1069238/ Tyckte att den var bra. Er meny lät fantastiskt god förresten, hoppas att kvällen blev lyckad .

    Snaily, rallybil på is . Det låter roligt!

    Fru E, vinkar tillbaka! Och önskar ett stort grattis i efterskott! {#emotions_dlg.flower} Kom på att jag nog missat det. Kram!

    Snarits, hoppas att sonen inte blev sämre så att ni kom iväg. Förresten, kom på att du undrade om vagn, nu vet jag inte hur pass mycket "traktor" som du behöver men jag funderade också en hel del på vagn när vi skulle köpa. Vi bor ju på det viset att man gärna vill ha svängbara framhjul, men samtidigt så kommer vi antagligen tillbringa en hel del tid på ställen där man vill ha en mer terränggående variant. Nu har vi inte haft så mycket chans att testa den på dåligt underlag än, eftersom jag fortfarande har så svårt att gå. Vi köpte en sådan här i alla fall:
    www.maxi-cosi.com/se-sv/sittvagnar/maxi-cosi-mura-4

    Den har svängbara framhjul, men de är ganska stora i förhållande till många andra vagnar. Försökte läsa så mycket jag kunde hitta på nätet om den. Bland annat här: strollersandprams.com/strollers/464/Maxi-Cosi-Mura-4/review-1.html och det jag har hittat på nätet är att den ska fungera bra även om sämre underlag, men som sagt, har inte haft möjlighet att testa själv än.

  • Oupsie
    Parnassia skrev 2011-02-27 13:36:05 följande:
    www.bokus.com/bok/9789174290554/vaxa-och-uppt.../

    Den här boken kanske du menar Oupsie?

    Jättefin symaskin! Men min tänkta budget är ca 2000 kr. Jag syr kanske 6 gånger per år. Lagar lite kläder och kanske syr ett par gardiner. Några tips i den prisklassen?
    Ja det är det nog . Tack!

    Han i sysmaskinsaffären sa att generellt sett så rekommenderar han Husqvarna, att de har bra maskiner, även de enklare varianterna. Singer, menade han, kan vara vad som helst. Ägarna till märket har utnyttjat namnet och satt det på maskiner som inte alls är bra. En Singer kan du ibland köpa på exempelvis Rusta, men Husqvarna säljs bara av symaskinsaffärer. Den Singer som jag köpte var tydligen ett undantag . Husqvarna och Singer har samma ägare, så den maskinen är utvecklad av Husqvarna, men eftersom Singer är ett mer känt varumärke internationellt så valde de att sätta namnet Singer på den istället.
  • Oupsie

    Det var en skön söndag igår, ingenting att passa, bara vara hemma. Själva. Andas jag ut efter lördagen . Det var kul att makens familj kom så klart, men det blir lätt lite intensivt. Det är sällan det blir enkelt och avslappnat. Utan det mesta sker med akututryckningar,vilket jag tycker är ganska stressande, men det gick ovanligt smidigt den här gången . Så nu har alla i den närmsta familjen träffat Daisy. Utom svärfar, som var sjuk i helgen. Han funderade dock på om han skulle komma ner till påsk (!) och hälsa på. Om två månader alltså. Känns lite märkligt att han inte är mer angelägen än så att träffa sitt barnbarn, sin sons första barn, eller? Maken verkade dock påtagligt irriterad på sin pappa, på ett sätt som jag inte har märkt av tidigare. Men, var och en får väl välja själv hur de vill spendera sin tidObestämd.

    Klockarbol, så sorgligt med hunden . Vet hur hemskt det är. Stor kram!

    Parnassia, ja det kanske var meningen att det skulle bli den symaskinen . Beställde du?

    Vickan, ajdå, hoppas att foten blir bättre nu när du ska vara hemma ett par dagar. Och angående insiktisfull make, jodå, ibland så tänker han "rätt" .

    AM, lycka till med sov-projektet!

    Nenne, grattis till lyckad målgång!

    Tinga, skönt med en hjälpsam mamma .

    Snaily, vad bra att du fick vittna via telefon. Hoppas att Yngla sover snällt!

    Lappis, jag brukar inte heller se japanska filmer. Vi fick faktist den här från min svärfar, han hade varit och sett den två gånger på bio och tyckte att vi skulle se den.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!