• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    DestinyD skrev 2012-03-12 11:28:24 följande:
    Ja, jag sitter och spanar och håller utkik hela tiden!

    Ja, tyvärr så hade hans ena njure lagt av helt och den andra gick på sparlåga. Dessutom tyckte dom att dom såg en tumör på den njuren som fungerade sparsamt. Han bara magrade och blev väldigt loj och trött. Lekte inte alls längre och låg bara och sov. Jättetunn blev han... Tur att han hade lång päls, så man såg inte riktigt vilket spjälstaket han var på slutet. Jag har sparat en tuss från hans svans som jag ska ha i en berlock runt halsen. Hade tyvärr inte råd att kremera honom separat Rynkar på näsan Helt otroligt hur mycket man kan sakna en sån liten ullboll!
    Hihi kan tänka mig det :)

    Jaha okej, då förstår jag. Då var det ju definitivt rätt beslut iaf, trodde iofs inget annat heller, men trots det, så är det svårt. Vår katt hade hela lungorna fulla av vätska och tumörer, så hon hade ju inte en chans, men det var ändå jättejobbigt att ta beslutet att låta henne somna in. Väldigt fint att spara en tuss tycker jag :) Vi kremerade vår katt och jag har henne i en urna här hemma. De flesta tycker jag är knäpp, men jag klarar inte av att gräva ner henne. Jag läste att ni har en till katt också, hur tar den katten det hela?
  • daniiel
    Skumboll - Det är precis så jag tänker! Det är egentligen enda anledningen till att jag/vi skulle orka överklaga. Vi ska som sagt se vad som står i beslutet och prata med en kurator igen och ta det hela därifrån. Vad jobbigt för er, men jag hoppas att det i slutändan blir till er fördel ändå :)

    DestinyD - Nej, herregud, det vill man ju inte alls vara med om! Jag håller med om att det känns konstigt att ta ett sådant beslut, men man måste ju göra precis så - tänka att man gör det rätta trots allt. Jag tycker som sagt en tuss var en väldigt fin sak :) Jag har en tuss kvar av min mormors hund som vi växte upp med. Hoppas att det håller i sig för den andra katten då, att hon inte ska sakna sin kompis alltför mkt. Tyvärr kan det ju bli riktigt jobbigt för den andra om man har otur.

    JAAAA!!! Vad spännande.. klänningen är här.. nu vill vi se bilder! :D (Jag fick inte heller någon gåva med min andra klänning)
  • daniiel
    DestinyD skrev 2012-03-12 15:14:13 följande:
    Hrm, nu ska vi se här.... Undrar om jag lyckas bifoga bilderna. Har tyvärr ingen hjälp så jag kan ta bilder när den sitter på. Jag tog på den lite snabbt, men jag tycker det kändes som att kuporna var lite konstigt formade. Fast det kanske blir en helt annan sak med en annan bh och nån som snörar åt ordentligt. Och ingen underkjol, som sagt... Sen så sitter inte bandet i midjan som egentligen ska vara där.



     


    Kan faktiskt bli skillnad beroende på vilken bh (om man har bh), för mina klänningar satt väldigt mkt bättre när jag hade wonderbran på mig istället för mina vanliga. Egentligen satt de bäst utan bh alls, men jag kände mig så naken då, så hade bh ändå.

    Hm. Har de missat bandet som ska sitta runt klänningen? Och bara satt banden där bak? Det var ju en miss.

    Hur är spetsen då? Och hur ser den ut nertill, vid golvet? :)

    Överlag tycker jag att den såg fin ut, av dessa bilder att döma, men det är ju alltid svårt när man inte ser den på eller irl så att säga. Då kanske den ser helt annorlunda ut.
  • daniiel
    Tinzi skrev 2012-03-12 18:27:07 följande:
    tack för den, 11 återbud på sista osa dagen av SKIT anledningar! och 10 st som inte svarat alls trots att jag sms:at.
    1. SKa springa Göteborgsvarvet!
    2. ska flytta den dagen
    3. ska till las vegas och gifta sig själv just då
    4. ska ha bar 3 veckor EFTERÅT (bor i samma stad)
    SUCK!
    detta är kusiner, nära vänner, morbror till blivande osv som redan tackat ja /resp vetta om sen i OKT!
    och sen har inte väninnan börjat sy på min klänning ens som hon lovat och 8 v. kvar till bröllop, INGET går som det ska just nu!
    *SUCK*
    Vad tråkigt :( Vi hade bland annat min faster och en kusin som inte ens behagade höra av sig, alls. Den ena svarade inte ens när toastmaster ringde och sökte för svar. Jag har faktiskt räknat bort dessa personer hela från mitt liv nu kan jag tala om. Kan man inte ens slänga iväg ett mejl med "Vi kan tyvärr inte komma, men grattis och lyckönskningar." typ, då finns det ingen anledning att öht försöka.

    Jag kan ju tycka att det är halvokej anledningar ändå, vissa, av de du listar här ovan. Springa.. okej, det kanske inte känns som en jättebra anledning, men att flytta. Jag vet då att vid våra flyttar så har inte vi kunnat påverka valet av dag så mkt. Vi har snällt fått flytta den dagen det blir ledigt och vårt gamla boende ska vara tillgänglig för de som ska flytta in, oavsett vad vi missat. Att välja just samma helg att gifta sig på i Vegas tycker jag inte heller är jättebra anledning om det är så att de vetat om ert bröllop innan de bokade allt. Då hade de kunnat välja en annan helg. Angående graviditet, så vet jag att jag hade inte orkar gå på ett bröllop ca 4-6 veckor innan mitt BF. Jag hade ont överallt, hade halsbränna, mådde allmänt dåligt och var trött. Möjligtvis att man hade orkat sig till vigseln kanske, men en middag/fest - nej. Om det är så att hon kan göra massa annat, som är ungefär lika jobbigt, då hade jag dock tagit illa upp och blivit ledsen över att de tackade nej, absolut. Jag förstår att du/ni är besvikna, med all rätt.

    Kan du inte ligga på din vän om klänningen lite? Bara höra när hon tänkt börja med det och beräknar vara klar.
  • daniiel
    DestinyD skrev 2012-03-12 19:32:23 följande:
    Ok, här kommer bilder. Dåligt ljus! Hmm... Vet inte riktigt vad jag tycker. Egentligen så är klänningen jättefint sydd och fin spets och sådär. Något stor dock, och jättelång. Synd, för jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det med spetsen om man kortar av klänningen... Mycket kan min mamma göra, men just den biten får vi nog överlåta åt en skräddare. Sen är den avskuren på höften, och det är INTE originalklänningen. Det gör att den är lite rynkad precis där, och det är det värsta jag vet! Gör att jag blir superbred om baken... Gråter Däremot så ska vi ta bort de breda banden som hänger i bak, och då fick jag en idé om att sy fast det breda bandet där nånstans på höften, för att kamouflera lite och förvilla synen? Syns dåligt på bilden, men ni kanske ser hur jag menar?

    Sen upptäckte jag att underkjolen är fastsydd i klänningen (alltså inte glömd, som jag trodde). Det blir liksom supermycket tyg och tyll och grejer, och det är svårt att gå i den. Hade trott att det skulle vara en ring längst ner, så det var lättare att gå. Jag är ju en jeanstjej i botten, så jag är ju ovan också. Skit också... Lite att fundera på, trots att jag överlag är nöjd med hur den är gjord.




    Hm. Jag förstår vad du menar, på orginalet är ju skarven så att säga under bysten. Mer som empiremodell. Jag förstår att du tycker den är svår att gå i, men det kan bero på att den är för lång? Jag tyckte samma sak om min klänning tills mamma la upp den, då kunde jag helt plötsligt springa i den :P Före det snubblade jag på varje steg typ och var helt förtvivlad, för jag trodde att jag skulle ramla fram i kyrkan. Det gjorde jag ju alltså inte :P Även jag är en jeanstjej och hade inte burit klänning på ca 10-15år när jag tog på mig brudklänningen haha

    Jag tycker faktiskt att klänningen överlag ser väldigt fin ut dock och du ser då definitivt intr bred ut någonstans av bilderna att döma! Den ser ut att falla fint och spetstyget ser också ut som att det är fint :)
  • daniiel
    fayefaye skrev 2012-03-12 23:27:39 följande:
    Ni grymma klänningsexperter: nån som vet vad det här är för klänning orginal? För jag antar att det är en kopia på nåt märke? Hade vart kul att se lite mer detaljer innan jag vågar beställa...
    www.mylove-bridal.com/aline-2010-wedding-dres...
    Japp, det är en Maggie Sottero Harriet :) Den finns dock inte kvar i deras sortiment, kunde inte hitta den på deras hemsida.
  • daniiel
    Tinzi skrev 2012-03-12 21:12:58 följande:
    Ja saken är ju den att hon har andra  saker inplanerade som är ok, Ullared b.la! *hmm*
    Flytten är självvald de ska flytta utomlands och tyckte det var en bra helg bara fast de hade andra att välja på ...jaja jag blir så less. Men men deras förlust för nu skiter vi i dom!
    Nej, men precis som jag skrev, då förstår jag inte alls hur man kan välja att skippa ett bröllop faktiskt. Jag hade blivit jätteledsen. Hm. Då tycker jag inte heller att flytten är en halvokej ursäkt längre heller. Fasiken vad trist för er! Men ja, du har så rätt, deras förlust :)
  • daniiel
    DestinyD skrev 2012-03-12 20:46:51 följande:
    Ja, precis! Skarven på originalet är ju dold under bandet som ska sitta under bysten, så den föll rakt/lite tight. Blev som en helt annan modell när dom satt skarven så himla långt ner på höften. Men förhoppningsvis kan vi förvandla den lite genom att sätta ett brett band över skarven... Alltså, klänningen är fin och kommer nog att bli bra. Men jag känner mig såklart ändå lite besviken, men det är nog för att man hoppades så innerligt att den bara skulle vara perfekt Glad Spetsen är jättefin och alldeles mjuk! Jag trodde att den skulle vara lite stel och "fejkad", om du förstår? Jag hoppas att trolla bort "bredheten" över baken med breda midjebandet också. Kan ju hoppas iaf...

    Men jag undrar om jag inte måste försöka ta bort nåt lager tyll på underkjolen ändå, för att få den att hänga mer rakt ner? Får se hur vi gör. Men gud så skönt att jag beställde i god tid så vi har tid med allt detta! Hoppas att jag kan få ett bra pris hos skräddaren också, om dom kan korta och fixa spetsen på bra sätt om vi kortar av resten av klänningen själva. Hoppas!
    Protexblue skrev 2012-03-12 20:39:33 följande:
    Jätte fin!! =)
    Tack
    Ja, det blev ju en lite annan modell, men jag tycker som sagt ändå att den ser väldigt fin ut :) Lite omställning, men som någon skrev, ge den ett par chanser. Mina klänningar jag har tyckt bättre om ju längre jag haft de hemma, ju fler gånger jag prövat dom och känt på dom.

    Sedan tycker jag att det blev fint med bandet i midjan, så kör på det :)

    Klart att du kan ta bort något lager tyll i underkjolen, då blir det ju precis som du skriver, att den blir lite "plattare" och faller mer rakt ner :) Angående underkjolen, att gå i den, så avvakta med att bestämma dig om den saken tills du har klänningen i rätt längd. Det spelade som sagt stor roll för hur det kändes att gå i min klänning, som också hade insydd underkjol.
  • daniiel
    fayefaye skrev 2012-03-12 23:56:53 följande:
    Tack för hjälpen! Får snoka runt lite på nätet och se om jag kan hitta fler bilder. Läst en massa på din blogg nu, fått så mycket inspiration! :D
    Så lite så :) Såg att det var ganska många brudar som lagt upp bilder på klänningen, så om man söker på google så får man fram bilder på klänningen på riktiga brudar och där kunde man se detaljer rätt bra :) Ah, vad roligt :) hihi
  • daniiel
    fayefaye skrev 2012-03-13 00:23:18 följande:
    Ja jag såg det också, det va ju jättebra :) Oh, nu blir jag sugen på att beställa men får nog vänta ett tag till. Det är ju trots allt inte förrän nästa sommar jag ska gifta mig XD
    Du får lägga några bilder på klänningen i en inspirationsmapp och försöka tänka på annat :) Risken finns ju, om man beställer så tidigt, att man hinner ångra sig annars och rätt som det är - så sitter man med flera brudklänningar :P hehe
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!