• The Angel

    ** Är du för eller emot abort?**

    Eftersom jag såg den intressanta diskussionen om dödsstraff så undrar jag vad ni tycker om abort?

    Själv är jag emot abort. Jag tycker att det är mord, man väljer bort ett liv.."du får inte komma till denna värld pga bla bla bla"
    Kan i och för sig tycka att det är ok vid våldtäkt eller incest.

    Vad tycker ni???

  • Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**
  • RyskaLenasDarling

    Sudali, du har så rätt, tycker jag. Situationen kan vara mycket komplicerad.

    För att svara på din fråga, så är min personliga uppfattning att jag även om det skulle vara så med mitt ofödda barn som du säger, skulle vilja ta emot det och erbjuda det allt jag har av kärlek och omtanke, oavsett om den fysiska/psykiska "bristen" skulle bli livslång. Dock skulle jag varje dag tro att Gud skulle bota det fullständigt. Gud gör fortfarande under.

    Jag och Lena får förresten vårt första barn om ca 6-7 veckor!

  • sudali

    RyskaLenasDarling
    Grattis och lycka till!

  • giraffen

    RyskaLenasDarling: GRATTIS! Kika gärna in på vår babytråd:)

  • aco

    Nu har jag sett den här rubriken sa manga ganger och varje gang har jag tänkt; Hur kan man vara FÖR eller EMOT abort???
    För mig är abort ett sista alternativ och en effekt av en tragisk livssituation. Inget man är FÖR, eller EMOT...

  • The Angel

    Man kan vara för eller emot rent känslomässigt... Inget behöver ju vara rätt eller fel.

  • titioo

    Jag tycker att abort ska finnas som en möjlighet, och att var och en ska få avgöra själv om de vill eller behöver utnyttja den möjligheten.

    Abort är absolut inte en ersättning för preventivmedel, eller ett beslut man tar lätt på.

    Orsakerna till att man väljer att göra en abort kan vara många och komplicerade.
    Var jag tvungen att välja mellan att lämna mina andra barn moderlösa, eller att göra en abort, skulle jag nog välja abort.

  • f.d. Svart brud

    Jag är för abort, men skulle nog inte kunna göra det själv.

  • Cheri

    De som är EMOT abort anser väl att de slåss för det ofödda barnets rättigheter eller?

    Jag är för.

  • Josefine_

    Kikade in här igen å började skumma inläggen lite snabbt för att friska upp mitt minne. Det märks att det här är ett ganska känsligt ämne...

    upprepar väl tusen saker här men ändå...

    Ingen hemlighet att jag är mot abort, eller snarare att jag tycker att abort är fel. Litet, outvecklat, oförmöget att klara sig ensamt men jag anser fortfarande att det är ett liv man släcker vid en abort. Jag tror att människan har en själ och jag tror inte att den själen helt plötslig bara "dyker upp" vid förlossningen utan jag tror att själen "skapas" där livet skapas, så därför anser jag att det är fel att göra abort. Man förhindrar detta liv, denna själ, denna person från att utvecklas och bli sin egen. Man nekar den den möjligheten.

    MEN jag är fortfarande "pro-choice" i den meningen att jag anser det kränkande att ta ifrån en människa hennes vilja och rätt att välja. Däremot anser jag inte att jag därför alltid måste hålla med om hennes val; jag måste få tycka och säga att jag anser att vissa val hon gör är fel om än inte hindra henne att göra dem.

    Sen har vi en annan sak när det gäller den här diskussionen; hela tiden bemöts vi som är "motståndare" (som många "förespråkare" tycks ha en fallenhet att kalla oss) med "extrem-falls-argument" trots att ingen av oss (om jag inte missat något inlägg) sagt att vi vill att rätten till abort tas bort. Det finns som sagt många fall där jag har full förtåelse för att man väljer abort (jag vågar t ex inte säga hur jag skulle göra vid en våldtäkt även om jag hoppas att jag skulle ha styrka nog att ge även det barnet en chans), men tyvärr så tror jag inte att de flesta av aborterna som utförs i det här landet har dessa "extrem-falls-bakgrunder".

  • Farawayfromhome

    Undrar ifall alla emot abortare ocksa ar vegetarianer?

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**