• The Angel

    ** Är du för eller emot abort?**

    Eftersom jag såg den intressanta diskussionen om dödsstraff så undrar jag vad ni tycker om abort?

    Själv är jag emot abort. Jag tycker att det är mord, man väljer bort ett liv.."du får inte komma till denna värld pga bla bla bla"
    Kan i och för sig tycka att det är ok vid våldtäkt eller incest.

    Vad tycker ni???

  • Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**
  • Jennie med ie

    "jag tror inte att ngn väljer abort som preventivmedel"
    Nej SOM preventivmedel går det över huvud taget inte att använda det, preventivmedel handlar ju om att _förebygga_ graviditet.
    Men I STÄLLET FÖR preventivmedel finns det de som använder det. De är säkert inte många, men jag lovar dig att de finns.

  • CyberPet

    Jennie med ie, du säger själv att det är få som använder abort istället för preventivmedel, så varför hänga upp sig på dem?

    Bättre är väl att öka informationen i skolan så att unga tjejer får veta vilka alternativ till p-piller det finns, som funkar bra som preventivmedel. Bara för några få obildades misstag ska väl inte alla kvinnor behöva lida? Det fria valet över våra kroppar ska inte behöva begränsas för att det inte finns resurser till bra preventivmedelsinformation.

    Petra

  • Pixie

    Jennie med ie,
    Nej, jag VET att det inte går att använda abort som preventivmedel. Jag vet vad preventivmedel är. Du får ursäkta mitt dumma ordval men jag syftade på en del tidigare inlägg som gjorts i ämnet.

    Och _jag_ tror inte att någon tar så lättvindigt på aborter så att man använder det ISTÄLLET för preventivmedel. Det skulle innebära en stor hälsorisk att behöva genomgå så många aborter som den metoden skulle kunna innebära.

  • RyskaLenasDarling

    Jag är definitivt emot det massdödande av mänskligt liv som varje år släcker ca 34 000 små barns hjärtan.

  • Jennie med ie

    CyberPet, jag hänger inte upp mig på de få som gör abort istället för att använda p-ämedel, jag drog inte in det i diskussionen utan bemötte det som Pixie skrev. Att de inte existerar stämmer inte, och det ville jag påpeka. Men det betyder inte att jag hänger upp mig på det och bygger mitt abortmotstånd på det.

    Att öka preventivmedelsinformationen och kunskapen i skolan t ex är jag givetvis absolut FÖR.

    Rätten till sina kroppar är jag också för, men det gäller då samtliga mänskliga individer och inte bara de föda. Jag är således för att kvinnan får bestämma över sin egen kropp, så länge det inte påverkar en annans kropp också... en annans liv.

    Pixie, nej man vill ju inte gärna tro att det finns desom använder abort istället för p-medel. Men jag vet att det finns... tyvärr....

    I o f s tycker jag som sagt abort är fel vare sig man använt p-medel eller ej, det är lika mycket ett avslutande av liv oavsett, men när man inte ens försöker skydda sig utan resonerar som "blir jag gravid gör jag abort" så blir det dubbelfel. Och, som sagt, sådana personer finns. Promise.

  • vixen not a tramp

    RyskaLenasDarling
    Kan man verkligen kalla det barn? Det kallas väl för foster tills det är fött? Tycker du alltså att det är bättre med 34000 ovälkomna BARN? Det tycker inte jag.

  • Jennie med ie

    Givetvis tycker väl även RyskaLenasDarling att INGA oönskade barn borde funnits. Så även jag.... men jag anser inte att avsluta deras liv är en OK väg att försöka förhindra det.

    "Det kallas väl för foster tills det är fött?"
    I rent juridiska termer börjar de kallas barn i vecka 28 ifall de inte fötts levande innan dess. I de flesta fall långt innan de föds alltså.
    Föds de levande men dör därefter kallas de barn även dessförinnan.

  • vixen not a tramp

    Ok, man lär sig nåt nytt varje dag!

  • RyskaLenasDarling

    Tack Jennie.

    Att släcka det lilla svaga människoliv som faktiskt börjat leva, dvs med ett hjärta som börjat slå (jag menar iofs att livet börjar redan vid konceptionen) tycker jag är grymt, barbariskt och totalt avskyvärt. Dock FÖRSTÅR jag kvinnor som gör abort, och fördömer dem inte, utan det jag fördömer och föraktar är just själva utsläckandet av det lilla försvarslösa människolivet.

  • sudali

    Jag har inte läst alla inlägg i denna tråd...

    Jag har svårt att se detta i antingen vitt eller svart! Jag anser INTE att man ska använda abort som preventivmedel. De som har s*x vet väl oxå att man ska skydda sig, om man inte vill ha barn!!!!

    Å andra sidan finns det väl undantag som bekräfta regeln, på ett eller annat sätt.

    Jag har gjort en abort, inget som jag är stolt över och inget jag någonsin skulle göra om (tror jag). Jag har tre barn, och jag blev gravid ganska snart efter det att mitt tredje barn föddes.Hon var då 5 månader. Inget planerat och vi skyddade oss......

    Anledningen att det blev abort, var:
    1. Jag hade för tredje gången haft en MYCKET svår graviditet. Med en svår havandeskapsförgiftning.
    2. Vårt senaste barn är/var inte helt frisk. Hade/har en medfödd hjärntumör. Hon låg på sjukhuset vid den tiden.

    Vi hade att välja på att jag eventuellt inte skulle klara en graviditet till, vilket hade eventuellt resulterat i tre moderslösa barn. Eller att vara gravid och vet att man mår MYCKET dåligt och varit inlagd på sjukhus, och dessutom försöka orka med ett litet barn som är sjukt!

    Ja, aborten var bland det värsta jag gjort, för jag vet vad man tar bort. Så mycket som jag grät i samband med beslutet och samma dag som sborten gjordes har jag inte gjort många gånger i mitt liv. Jag tog en taxi efter aborten till sjukhuset där min dotter bodde för tillfället. Det finns inget härligare än barn och det är inget som jag någonsin vill göra om!

    Det jag menar med detta inlägg är att jag tror att det är svårt att säg att jag är för eller emot. Rent kategoriskt kan man göra det, men det kan faktiskt ändras den dagen man står där och är gravid och situationen är annorlunda är vad den är just nu!

    Visst, man tar livet av ett foster. Ett litet liv som har ett hjärta som slår, ett liv som INTE kan leva utanför livmodern, men dock ett liv!

    Sen ska man kanske tänka ett steg till i denna diskussion...... alla som är emot abort, skulle ni fortfarande var emot det om ni fick reda på att ni bär på ett sjukt barn? Tex ett barn med Downs Syndrom?!?!? Dessa barn har ofta bla. svåra hjärt problem och måste genomgå många och långa operationer. Samt alla andra svårigheter dessa barn behöver gå igenom. Eller ett barn med mycket svåra handikapp..... Bara en stilla undran?

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**