• The Angel

    ** Är du för eller emot abort?**

    Eftersom jag såg den intressanta diskussionen om dödsstraff så undrar jag vad ni tycker om abort?

    Själv är jag emot abort. Jag tycker att det är mord, man väljer bort ett liv.."du får inte komma till denna värld pga bla bla bla"
    Kan i och för sig tycka att det är ok vid våldtäkt eller incest.

    Vad tycker ni???

  • Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**
  • Cheri

    Josefine_

    Vad jag förstår så är många som är "mot" abort också för att göra abort illigalt.

    Det är därför de som är "för" abort är så "rädda" för dem som är "emot" för de är rädda att "ni" skall ta ifrån dem rätten att bestämma själva!

  • Jennie med ie

    Farawayfromhome. Jag är det.
    Men, jag tycker inte det är självklart att man är vegetarian för att man är emot abort. Abortmotståndare som är icke-vegetarianer är knappast ensamma om att se skillnad på mänskligt liv och djurens liv, det gör i princip alla. De människor som inte ger andra människor ett annat värde än djuren är väldigt få.

  • LovelyDay

    Jag anser att abort i grund och botten är fel, och jag önskar att folk "tänkte efter före", särskilt killar som ofta verkar vara helt ovetande om att de kan bli pappor! OBS: detta gäller förstås inte när man våldtagits etc, då spelar det ju ingen roll hur mycket man vill skydda sig, det kanske inte går. Men rent principiellt anser jag att det är ett självständigt mänskligt liv med ett eget värde man bär i sin livmoder, och det livet kan ju inte rå för hur det har blivit till.
    Något jag verkligen vänder mig emot är abort av anledningar som att barnet verkar vara handikappat etc. Barnet kan ju råka ut för en svår olycka vid 3 års ålder och bli ett vårdpaket - det är väl ändå fortfarande ens barn?

  • Texas

    Jag är helt klart för abort. Jag tycker det är upp till varje person att bestämma själva om det är rätt eller fel för dem. Alla är vi olika och utsätts för olika anledningar till att abort kan vara rätt i en specifik situation. Tycker att man måste få göra vad som känns mäst rätt för en själv. Jag tror inte att någon gör abort och är likgiltig inför det eller tycker att det trivialt på något sätt. Har man övervägt sin situation noga och kommit fram till att det är mest rätt så borde man få den valfriheten utan att dömas ut av andra. Du lever ditt eget liv och andra lever inte ditt liv.

  • LovelyDay

    Texas: det blir knepigare om man resonerar som att fostrets liv också är "eget" - då bestämmer man ju åt en annan människa att den ska dö/leva...

  • Texas

    Vet man med sig att man inte skulle kunna ta hand om barnet och ge det en acceptabelt liv så tycker jag att en abort är helt legitim. Barn ska väl inte födas till varje pris för att få ett plågsamt liv. Inte heller ska man som kvinna tvingas föda ett barn därför att andra anser att det är mord att göra abort. Det leder ju till en massa plågsamma psykiska skador för både mor och barn.

  • NYCsvensk

    Nu hoppar jag in i traden igen.

    Tycker ni som ar mot abort att det skall vara olagligt???

    Jag skulle nog aldrig sjalv kunna gora abort men jag kan ju inte tala om for andra manniskor vad de far och inte far gora med sin kropp och tycker darfor att jag ar abort foresprakare.

    Att det sedan handlar om liv, eller inte liv, spelar liksom ingen roll for mig, jag tycker inte att man kan forbjuda nagon att gora vad de sjalva vill med sin kropp, (tycker aven darfor att drogpolitiken som den ar borde andras, men det ar en helt annan diskussion).

  • Jennie med ie

    "Tycker ni som ar mot abort att det skall vara olagligt??? "
    Jag tycker lagar ska vara förankrade i befolkningen så långt det går, jag tycker inte de ska baseras på en minoritets personliga uppfattning. Alltså förespråkar jag inte en lag som förbjuder abort. Men jag tycker abort är fel.

  • NYCsvensk

    Tack for ditt svar jennie med ie. Jag tror att det ar manga som inte riktigt forstar att det ar skillnad pa att tycka att nagot ar fel och att det skall forbjudas.

  • Josefine_

    Vill inte heller förbjuda abort, som jag sa tidigare så tycker jag att det är kränkande att inskränka på en människas fria vilja (uppfatta mig inte som anarkist nu för det finns gränser...).

    MEN något jag gärna skulle se är att lagen kring abort skärptes, t ex INGA aborter efter 18:e veckan utom i fall där det upptäcks att en födsel skulle innebära fara för moderns liv och sen anser jag att man borde ta mer hänsyn till faderns åsikt i den mån det är möjligt.

    Sen skulle jag vilja att man betonade vikten av att samtala med någon efter aborten (vilket erbjuds) eftersom att många inte är medvetna om den postdramatiska stress som en abort kan medföra långt efter att aborten ägt rum.

    Vet inte hur förståligt det här blev men ni får väl fråga om det är nåt...

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**