• The Angel

    ** Är du för eller emot abort?**

    Eftersom jag såg den intressanta diskussionen om dödsstraff så undrar jag vad ni tycker om abort?

    Själv är jag emot abort. Jag tycker att det är mord, man väljer bort ett liv.."du får inte komma till denna värld pga bla bla bla"
    Kan i och för sig tycka att det är ok vid våldtäkt eller incest.

    Vad tycker ni???

  • Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**
  • *Blomman*

    guldskimmer

    Är det baserad på en verklig händelse?

  • guldskimmer

    Jag vet faktisk inte, men jag tror att det bara är en roman..fast jag är inte alls säker..

    Den är i alla fall inte alls overklig på något vis, inte nåt sockersött och romantiskt med gott sluta ala "och så levde dom lyckliga i alla sina dagar"

    Fast den slutar bra!

  • guldskimmer

    Den får en verkligen till att tänka på mycket, inte bara det här med själva aborten. Hennes kille som hon ska gifta sig med, han kan bara inte föreställa sig ett liv med henne MED barnet. Han lämnar hennes bara, och ett par månader senare har han en ny tjej (jaha så djupt stack den kärleken).

    Samma sak med hennes familj och vänner.

    Usch blir nästan tårögd =(

  •  Miss Cee

    Vill bara fortsätta lite..

    Angående att använda abort som preventivmedel (som även jag skrev):
    En abort (inte ett dagen efter piller, utan en abort) är oftast inte så lätt och trivsam som många tror. De flesta skulle inte utsätta sig för det om de inte hade goda skäl. De kvinnor så i det läget använder abort som ett preventivmedel har oftast andra problem, som droger/alkohol/psykiska problem etc. Det är kvinnor som inte mår bra. Tror inte att det finns några välmående kvinnor som väljer att gång efter annan utsätta sig för en abort, och inte mår dåligt av det.

    Dessutom vil jag bara tänka lite högt, är det inte oerhört lägligt ändå, att det inte är mord när män onanerar, men det blir det så fort "problemet" hanm,ar i kvinnan..Inte i något av fallen är det ett livsdugligt "liv" som tas, men det är först i kvinnan som det blir ett problem. Så att vi kan låta kvinnor ta beslutet och få hantera skuld, skam och konsekvenser... Bara en tanke.

  • guldskimmer

    Puff

    Vore kul att få höra fler åsikter=)

    Känner att jag dödade tråden med mitt boktips:D

  • Lilac

    guldskimmer

    Den boken måste jag bara gå och låna på biblioteket..hmmm..låter som mycket intressant läsning. Ska berätta sen vad jag tycker. Tack för tipset!

    Förresten, lite OT nu, men måste bara rekommendera en bok jag med: Bakom Stägda dörrar av Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras & Agneta Cras. Jag har aldrig tidigare blivit lika berörd av någon bok som jag blev av denna. Helt otroligt sorglig historia..

  • vixen not a tramp

    Jag är för abort. Tycker att alla barn har rätt att känna sig välkomna till världen.

  • mrs.

    Hej,

    Jag säger så här:

    abort är inget preventivmedel, eller alt för "jag känner inte för ett barn idag"

    Men det finns så många anledningar till att ha det kvar.
    som nämnt tex för kvinnor som är våldtagna och blivit havande.

    Men om man ser lite mer djupt än rätt och fel:
    Mitt hjärta brister, när jag vet att endel behåller barn som kanske lider mer av att bli till istället för att vara borttagna.

    Jag jobbade på sjukhuset... jag blev ibland gråtande när jag hörde kvinnorna redan nästan hata barnet, innan det föddes eller direkt efter och hela deras sjukhusvistelse eller då dom kom tillbax.
    ......mm mm.

    detta kan man vända på mer eller mindre miljoner ggr. utan att komma fram t något.

  • Pixie

    Jag är helt klart för abort. jag tror inte att ngn väljer abort som preventivmedel. Håller med Mia.Maria, barn bör få känna sig välkmomna här i världen. En kvinna måste ha en möjlighet att välja bort en graviditet och ett barn om man känner att det inte finns ngn möjlighet att ge ett barn en bra start i livet.

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**