• The Angel

    ** Är du för eller emot abort?**

    Eftersom jag såg den intressanta diskussionen om dödsstraff så undrar jag vad ni tycker om abort?

    Själv är jag emot abort. Jag tycker att det är mord, man väljer bort ett liv.."du får inte komma till denna värld pga bla bla bla"
    Kan i och för sig tycka att det är ok vid våldtäkt eller incest.

    Vad tycker ni???

  • Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**
  • Browneyed Girl

    Jag brukar inte ha svårt att välja sida i debatter, men i detta fallet är jag tveksam...
    När jag tänker på vilket mirakel livet är, känns det otänkbart att välja bort ett barn.
    Visste ni att ALLA kroppens organ är anlagda efter två månaders graviditet? Resterande sju månader består mest av tillväxt.
    Fostret är ju naturligtvis inte livsdugligt efter två månader, men det HAR ju hjärta, lungor, tarmar, ögon, mun, händer och fötter...

    Men som så många har påpekat; våldtäkter, tonårsgraviditeter, svåra missbildningar och annat gör ju att man har förståelse för abort.
    Jag kan även förstå dem som inte har dessa "ursäkter" för jag tycker också att kvinnan måste ha laglig rätt att göra sitt eget val.
    Jag skulle t.o.m själv kunna tänka mig att göra abort om jag kände att det var fel omständigheter.
    Jag vet att jag säger emot mig själv, men det är bara för att jag tycker frågan är så svår!

  • Rydén

    Detta är och kommer alltid vara en känslig fråga.

    Själv är jag för abort.... men det känns lite som att välja mellan pest eller kolera. Förstår ni vad jag menar?!

  • CyberPet

    Ni som är emot aborter, är ni också emot att man opererar bort cancertumörer? De är också levande organismer, förvisso rätt förvirrade och onda celler, men ändå. Så är det okej att ta bort celler som heter cancer, men inte celler som heter foster?

    Petra

  • Jennie med ie

    CyberPet. Eftersom jag inte sätter likhetstecken mellan celler och eget liv så blir den parallellen inte relevant för mig. Cancferceller bildandes en tumör är inte ett eget liv, är inte på väg att utvecklas till en fristående mänsklig individ. Parallellen känns onekligen långsökt.-...

  • Browneyed Girl

    CyberPet,
    Om kroppen stötte ut cancertumören efter nio månader, så vore ju operationer överflödiga....
    *******Härmed signalerar jag att detta är ett ironiskt skämt*************

  • Rydén

    Så skönt det hade varit om kroppen verkligen hade stött ut cancertumören efter 9 månader.

  • Cheri

    Om abort är mord är inte att onanerande (för killar) också det då?

    Var går gränsen för vad som är en människa?

  • CyberPet

    Jo, men en cancertumör lever ju. Den växer och den utnyttjar sin modervärld på samma sätt som ett foster. Enda skillnaden är ju att kroppen stöter ut fostret när det anses klart (eller något fel på det och aborteras), men att säga att en tumör inte är levande är inte riktigt sant heller.

    Nu vet jag många djupt religiösa som inte accepterar operationer för att rätta till ett fel, de anser att de med guds hjälp ska bli friska. De resonerar ju om att allt på kroppen är levande och inte ska påverkas. Så därför är de väl antaligen emot bröstimplantat, fettsugning och andra kosmetiska operationer.

    Jag tycker det är intressant att tack vare evolutionsläran så har många börjat prata om att livet skapas redan vid befruktelsen. De visste ju inte ens om hur det gick till för inte så många hundra år sedan. Nu använder extrema religiösa det som argument när de bränner ner abortkliniker i USA bland annat.

    Sen är det intressant att det heter "pro life" eller "pro choice". Jag trodde väl att alla var "pro life" oavsett liksom. Såvida alla inte går omkring och är självmordsbenägna hela tiden. "Pro life" borde istället heta "anti femenism" eller nåt. För man vill ta ifrån kvinnor valet att kunna göra abort, om de behöver den möjligheten. Och, i och med att aborter kan bli olagliga så riskerar många kvinnor att dö.... och då stämmer ju inte "pro life" alls, då dödsrisken ökar.

    Flummigt, jajjamen... men jag tycker "pro life" är minst lika flummigt, då det är en tillbakagång i utvecklingen och det är skrämmande att så många kvinnor vill att det fria valet ska fråntas dem. Vad händer därnäst? Att vi inte får rösta längre?

    Petra

  • Cheri

    Bara för att man gör aborter olagliga så kommer inte det oönskade barnet överleva!

    Utan frågan blir bara hur väl vi accepterar modern!

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**