• The Angel

    ** Är du för eller emot abort?**

    Eftersom jag såg den intressanta diskussionen om dödsstraff så undrar jag vad ni tycker om abort?

    Själv är jag emot abort. Jag tycker att det är mord, man väljer bort ett liv.."du får inte komma till denna värld pga bla bla bla"
    Kan i och för sig tycka att det är ok vid våldtäkt eller incest.

    Vad tycker ni???

  • Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**
  • *nyfiken*

    Jag är mer för än emot men tycker att det är upp till de inblandade att göra sitt val. Om man blivit våldtagen är det självklart att man ska ha rätt till abort. Folk som använder det upprepade gånger som preventivmedel har jag däremot inte mycket sympati för.

  • MsKingston

    Jag är helt klart för abort. Jag tycker inte att man ska tvingas föda ett barn för att sedan adoptera bort det.
    Under graviditeten skapas (i de flesta fall) ett starkt band mellan modern och barnet, och att tvingas lämna bort något som man älskar för att man inte har möjlighet att ge barnet ett bra liv är helt sjukt.

    En oönskad graviditet sker oftast av misstag. Tex att kondomen spruckit, att man blivit våldtagen osv.
    Vem vill föda en våldtäcktsman barn ?
    Och med tanke på hur tidigt sexdebuten sker så tycker jag att det är orimligt att tvinga en tolv-trettonårig flicka att bli mamma. Ska ett barn uppfostra ett barn ?

    Som någon skrev tidigare är en abort ingen trevlig upplevelse och ingenting man tar lätt på. Jag tycker att det är mer ansvarsfullt att göra abort än att föda fram ett barn som man vet att man inte kan ta hand om. Men för den delen tycker jag inte att man ska använda abort som ett preventivmedel, absolut inte. Fast ibland sker det misstag och då tycker jag att man ska ha ett alternativ.

    Hur tror ni att världen skulle se ut om ALLA födde fram sina barn ? Världen skulle bli överbefolkad och fattigdomen skulle bli större. Vi har inte ens resurser nog att ta hand om dagens befolkning.

  • Nean

    Jag är FÖR människans fria val. Det finns många skäl att göra abort, dessa är uppräknade av kloka människor ovan. Det måste vara individens beslut och inget som samhället kan bestämma över genom att lagstifta mot fri abort.

    I de allra flesta fall används nog inte abort som preventivmedel utan det finns starka skäl att ta bort fostret. Självklart finns ju alltid undantag som bekräftar regeln.

    Jag anser inte att ett barn är ett barn förrän det kan leva utanför livmodern och ett några veckor gammalt foster kan ju inte göra det.

  • majlis

    Jag är oxå för abort.
    Som det sägs här att man skall kunna välja bort något som man varken kan, vill eller har möjlighet att ta hand om... det är en valfrihet vi har här i Sverige.Visst skall man absolut inte använda sig detta som preventivmedel. Men allvarligt talat hur många kvinnor går flera veckor med ett foster som utvecklats till ett litet barn och går och gör abort utan att må dåligt och av ren fri vilja. Inte många....Det är en väldigt jobbig procedur både psykiskt och fysiskt. Men de som tar dagen efter piller...so what det lilla som hunnit hända under den eller de dagarna är inte mycket och det kallar jag inte mord.
    Tänk på dessa våldtagna kvinnor, de som får beskedet att barnet är gravt handikappat, de tonåringar som är väldigt unga och inte skulle klara av att ta hand om ett barn. Varför skall människan vara så egoistisk??+ Vi måste ju även tänka på hur följderna blir för dom barn som föds till en värld där föräldrna egentligen hade velat göra abort...Tänk för gudskull på dessa barn...
    För att tillägga har jag två underbara barn själv och har aldrig gjort abort men skulle inte tveka om jag blev våldtagen eller om barnet var gravt handikappad.(och alla ni som kommer att reagera på att jag skulle ta bort ett handikappat barn så menar jag ett barn som är så gravt handikappat att barnet själv aldrig velat bli född till denna värld)

  • Loka

    Jag är helt klart för abort!!!

    Skulle det blir förbjudet kan man fråga sig hur dessa oönskade barns liv kommer att se ut.
    Visst kan jag tycka att det är märkligt att ett foster kan aborteras i vecka 22 och ett barn som föds i vecka 23-24 kan överleva, men de aborter som sker sent finns det oftast en fysisk (eller psykisk) anledning till.

    Många av er som är emot aborter har den enkla lösningen att det "bara" är att adoptera bort barnet . Hur många av er känner någon som är adopterad? De som jag känner pratar väldigt ofta om hur det känns att inte vara önskad (speciellt under deras tonårstid), är det ett bättre liv för ett barn? Att ständigt gå och fundera på varför ingen ville ha en? Sen finns det ju massor av undersökningar som visar att adopterade barn har en väldigt hög statistik när det handlar om självmord. Är det bättre det? Att barnen själva får ta sina liv när de mått tillräckligt dåligt i 15-20 år?????

  • majlis

    Loka:
    Håller fullständigt med dig!

  • Jennifer E

    Men ni som är emot - i fall där säg en ung flicka blivit våldtagen och gravid? Ska man tvinga en säg så ung som 11-12-årig flicka att föda en våldtäktsmans barn? Ens tvinga NÅGON att göra det? En 45-årig kvinna som blir gravid för att kondomen spricker och risken för fosterskador är stora?

    Det finns så många fall där abort är berättigat. Självklart är det något man inte ska ta lätt på men iaf!

  • Tessius

    Jag är helt klart för abort! Man måste få ha ett val och råkar man bli gravid fast man har skyddat sig och definitivt inte vill ha barn är det helt rätt att göra abort!

  • Josefine_

    "Flummigt, jajjamen... men jag tycker "pro life" är minst lika flummigt, då det är en tillbakagång i utvecklingen och det är skrämmande att så många kvinnor vill att det fria valet ska fråntas dem. Vad händer därnäst? Att vi inte får rösta längre?"

    Är också för fria val men jag tycker att valet görs i sängkammaren...

    "Om abort är mord är inte att onanerande (för killar) också det då?

    Var går gränsen för vad som är en människa?"

    Skulle säga att "gränsen" går vid befruktning.

    "Men ni som är emot - i fall där säg en ung flicka blivit våldtagen och gravid? Ska man tvinga en säg så ung som 11-12-årig flicka att föda en våldtäktsmans barn? Ens tvinga NÅGON att göra det? En 45-årig kvinna som blir gravid för att kondomen spricker och risken för fosterskador är stora?"

    Fall där jag klart skulle ha förståelse för det, men jag skulle forfarande inte kunna säga att jag tycker det är rätt.

  • Loka

    Men Josefine, ett foster är på inga sätt livsdugligt vid befruktningen, hur kan du då säga att det är en människa?
    Sen kan jag inte låta bli att fråga om vad du anser vara "rätt" med att en 11-åring är tvugnen att föda ett oönskat barn? Och vad ska man sen göra med barnet? Kräva att 11-åringen blir mamma, eller ska mormorn vara tvungen att ta mammarollen åt sitt barnbarn? Att en 11-åring på inga sätt är mogen (varken psykiskt eller fysiskt) att bli mamma, det måste väl även ni inse!?

    Jag tycker att många av er som är emot abort ser allting så kortsiktigt. Det finns ju många år i framtiden som kan skälpa massor av liv pga att det inte är "rätt" att tillåta abort (både mammors och barnens).

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**