• The Angel

    ** Är du för eller emot abort?**

    Eftersom jag såg den intressanta diskussionen om dödsstraff så undrar jag vad ni tycker om abort?

    Själv är jag emot abort. Jag tycker att det är mord, man väljer bort ett liv.."du får inte komma till denna värld pga bla bla bla"
    Kan i och för sig tycka att det är ok vid våldtäkt eller incest.

    Vad tycker ni???

  • Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**
  • Jennie med ie

    Jag anser att livet börjar vid befruktningen. Jag anser att det är fel att bestämma at ett annat mänskligt liv inte ska få fortsätta Alltså anser jag abot vara fel. Likaså dödsstraff.

  • Lilac

    I princip är jag emot abort. Har blivit uppfostrad i en familj där det här med att skaffa barn inte varit helt lätt, så jag skulle i varje fall inte kunna berätta för min familj om jag gjort en abort. Men sedan vet jag ju inte vilken situation jag hamnar i. Så det finns nog en liten chans för att jag skulle kunna göra en abort - men såklart, jag är rätt ung också.

    Jag tycker att det ska vara fritt för de som vill att göra abort. Dock tycker jag att man inte borde få göra abort senare än i vecka 16.

  • K.C

    NYC Svensk: tycker du argumenterar jättebra! Bra tankar.

  • NYCsvensk

    Tack K.C. Det tar bara san tid innan jag far ner nagot som later nagorlunda logiskt och ibland orkar jag inte kolla vad jag har skrivit och da blir det ju sa klart helt fel!!!

  • *Blomman*

    Jag är helt klart för abort, det är upp till varje kvinna att bestämma om hon vill behålla barnet eller ej.
    Om jag blev gravid nu så skulle jag göra abort eftersom det finns inte en chans att jag skulle kunna ge ett barn det liv det förtjänar just nu.

    Jag tycker det är hemskt med abortmotståndare som påven och Bush. Hur många dör inte varje dag, pga dem, av illegala aborter eller förlossningar med dödlig utgång?

    Jorden är redan överbefolkad på vissa ställen, så om man vill adoptera så finns det hur miljoner barn som behöver föräldrar. Jag tror inte att många kvinnor skulle vilja föda ett oönskat barn och sedan adoptera bort det.

    Det var mina 5 cents.

  • K.C

    Håller med dig blomman.

    Men en sak som vi aknske glömemr är killens roll. Det finns ju jätteknepiga situationer där killen vill men inte tjejen.. Hur ställer ni er till det?

  • *Blomman*

    K.C

    Självklart ska killen ha något att säga till om, men jag tycker ändå att det är tjejen som tar det slutgiltiga beslutet. Det är hon som ska bära på barnet i 9 månader.

  • K.C

    så ttycker jag med. en tjej kan ju inte gå runt med ett barn i magen som bara killen vill ha... men det kan säkert vara svåra beslut..

  •  Miss Cee

    FÖR abort kan man väl inte vara...?!

    Jag är FÖR att de blivande föräldrarna ska ha ett val, att de ska kunna välja en abort i ett tidigt skeende, om de anser att det är det bästa för dem. Kvinnan har rätt att besluta om sin egen kropp och är den som ska ta beslutet, även om jag hoppas att pappan får ett ord med i saken.

    Jag är medveten om att ett foster är ett levande ting, men det är inte livsdugligt och där är skillnaden.

    Abort är väl aldrig en bra lösning men så länge man inte använder det som ett preventivmedel så tror jag att de som väljer att gå igenom något så jobbigt har goda skäl för det. Jag tycker inte att något barn förtjänar att födas till ett liv där man inte är önskad eller kan tas omhand.

    Hade min mamma av någon anledning inte velat ha mig hade jag föredragit att jag aldrig fötts. Jag tror inte att själen bara får en chans. "Jag" hade bara kommit till senare, hos någon annan mamma.

    De som inte vill göra abort slipper. Men vad räddar man genom att tvinga kvinnor att välja mellan ett oönskat barn eller en olaglig abort? Villket liv ger man det barnet???

  • Citronella

    Jag är för rätten till fri abort och anser att varje kvinna har rätt att bestämma över sin egen kropp. Tycker det är en oerhört viktig fråga och skulle det bli nåt lagförslag om restriktivare syn om det i Sverige- vilket jag inte tror- så skulle jag nog bli politiskt aktiv för att kämpa för den rätten.

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**