Grönsaksquiche i portionsformar
INGREDIENSER
(6 portioner)
300 g fryst spenat, hackad
3 ägg
100 g mager ost, riven
50 g grön paprika, finhackad
50 g gul lök, finhackad
3 droppar tabasco (kan uteslutas)
Gör så här:
Sätt in spenaten i mikrovågsugnen i 2,5 minuter på högsta styrka. Häll av överflödig vätska. Lägg ägg, ost, paprika, lök, spenat och eventuellt tabasco i en skål och vispa väl. Fördela blandningen i 12 muffinsformar. Grädda i 180 grader i 20 minuter, tills du kan sticka en kniv i mitten utan att blandningen känns klibbig.
Krabbsallad
INGREDIENSER
(2 portioner)
6 nävar romansallat, riven i lagom stora bitar
1 burk krabbkött (185 g), avrunnet
225 g hackade mogna tomater eller
halverade körsbärstomater
50 g grönmögelost, smulad
2 msk fettfri bacon i bitar
0,5 dl färdig lättdressing eller olivoljedressing
Gör så här:
Lägg sallatsbladen på ett serveringsfat. Arrangera krabbkött, tomater, grönmögelost och baconbitar i rader ovanpå sallaten. Ringla lite dressing över salladen före serveringen och blanda väl.
Ricottakräm med mandlar
INGREDIENSER
(1 portion)
100 g mager ricottaost
0,25 tsk mandelextrakt
sockerersättning efter smak
1 tsk mandelspån, rostade
Gör så här:
Blanda ricottaost, mandelextrakt och sockerersättning i en dessertskål. Servera desserten kyld och överströdd med mandelspån.
Havrepannkaka
INGREDIENSER
(1 portion)
60 g havregryn
60 g mager keso, kvarg eller tofu
4 äggvitor
1 tsk vaniljextrakt
0,25 tsk kanel
0.25 tsk muskotnöt
Gör så här:
Blanda havregryn, färskost, äggvitor, vaniljextrakt, kanel och muskotnöt i en mixer och kör tills du får en slät massa. Värm upp en teflonpanna på spisen och lägg eventuellt i lite lättmargarin. Häll i pannkakssmeten och stek pannkakan på medelvärme tills båda sidor är lätt bruna. Du kan servera pannkakan med lättsockrad sylt till.
Chokadbägare
INGREDIENSER
(8 portioner)
8 muffinsformar av papper, ca 8 cm i diameter
450 g halvsöt blockchoklad
1 msk lättmargarin
Fyllning:
2,75 dl minimjölk
2,5 msk maizena
sockerersättning
vaniljextrakt
1 dl kall minimjölk, skumvispad
Gör så här:
Placera pappersformar i en muffinsform med 8 skålar. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål med margarin. Smält i vattenbad i cirka 5 minuter tills chokladen är flytande. Rör försiktigt några gånger. Fyll pappersformarna med den smälta chokladen genom att droppa chokladen från kanten och nerför sidan på formarna. Jämna ut chokladen lite med en tesked. Det går ungefär 3?4 msk choklad till varje form. Låt formarna stå i kylskåpet i cirka 30 minuter eller tills de har stelnat.
Fyllning: Blanda kall mjölk och maizena i en liten kastrull. Värm och rör om tills det kokar upp. Låt sedan koka under omrörning i cirka 3 minuter. Smaksätt med sockerersättning och vaniljextrakt. Låt smeten kallna. Vispa minimjölken till fast skum. Blanda skummet i maizenasmeten strax före serveringen. Lyft upp chokladbägarna ur pappersformarna och fyll dem med maizenasmeten.
Laxöring provençale
INGREDIENSER
(4 portioner)
0,5 dl extra jungfruolja
750 g filéer av laxöring
75 g kalamataoliver
2,5 msk kapris
225 g burktomater, krossade
3 msk schalottenlök, hackad
0,5 msk färska rosmarinblad
0,5 msk vitlök, finhackad
0,75 dl vitt vin
Gör så här:
Förvärm ugnen i 230 grader. Hetta upp en stor stekpanna på hög värme i 2-3 minuter. Häll olja i pannan och sprid den över hela ytan. Lägg fiskfiléerna i pannan och skruva ner värmen till medelvärme. Låt fisken steka i 6?10 minuter. Vänd en gång efter halva tiden. Ta upp filéerna ur pannan när köttet skivar sig utan svårighet och lägg dem försiktigt på en ugnsplåt. Sätt fisken i ugnen så att den håller sig varm. Lägg oliver, kapris, tomater och schalottenlök i stekpannan. Rör ner rosmarin och vitlök, häll i vinet och låt sjuda i 5 minuter. Lägg upp fiskfiléerna på ett fat, häll över tomatblandningen och servera.
är dom vanliga recepten, någon som har fler bra??