• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Telis
    Nej, vad trist att inte Televinken gillar att åka bil!
    Är spänd på att se hur det går att åka så långt med Yngla - vi har ju hittills bara åkt väldigt korta sträckor.

    Oj, ligger det på mig att bestämma tid inför söndag alltså, oj vilken beslutsångest!
    Mja, kanske vid 13.30 då för att vara lite orginell. ? Vad tror ni om det?

    BS - ja, det vore ju toppen om du vill och kan komma också!

    Brasklapp - om vi inte tänker bli sjuka innan dess!
    Magsjuka härjar på makens jobb, och idag hade vi tre av hans jobbarkompisar här hemma på fika! Dum idé. De var dock bara här en kort stund och ingen av dem är sjuk, ÄN!

    Och idag var jag och träffade syrran med familj som är på semester här i närheten tillsammans med en annan småbarnsfamilj (6 barn i en liten lägenhet!), de var tyvärr lite mer snoriga och förkylda än förväntat, så nu är jag förstås rädd att de ska ha smittat ner Yngla.

    *ber till högre makter att vi slipper smittor av alla slag*

  • snaily

    Yngla har redan inlett sitt kvällstrassel och det lär bli magnifikt efter en sån här händelserik och alldeles för sömnfattig dag. Jag kanske skulle passa på att hoppa in i duschen medan maken fortfarande har krafter kvar att bära, sen blir det till att lyssna på skrik och vagga och vyssja i några timmar. För mig i alla fall, maken kommer sova sött i sitt gästrum. Nä, ja ä int bitter!

  • snaily

    Telis
    Fika eller lunch spelar ingen roll för min del, bestäm du.

    BS
    Hoppas RS-skadan inte är redan är skedd efter dagens träff med dagisbarn
    Ska förklara våra sovarrangemang närmare när vi ses.

    (Just nu är det min griniga make som skriver, jag dikterar. Händerna upptagna.)

  • snaily

    PB
    Nu har han gått, han var för grinig för att sitta kvar

    Mugglan
    Kl 10 håller jag o Yngla tummarna!

  • snaily

    Nej, läggdags, eller i alla fall ett försök!

  • snaily

    Hattis - nej nej, hoppas verkligen du har fel!

  • snaily
    kängu skrev 2011-02-02 19:22:36 följande:
    Snaily, ärligt talat så blir jag arg när jag läser om maken din som sover i gästrummet Visst, han måste upp och jobba men det är fanimej mycket jobbigare att ta hand om ett barn hela dagarna än att gå till jobbet (jag vet eftersom jag började jobba när Ru var bara sex mån och alltså fortfarande vaknade mycket på natten).Vad är viktigast, att han är utsövd som sitter på jobbet eller du som tar hand om ert barn???? Visst, hade varit en sak om han var hjärnkirurg eller så. Förlåt Snigeln om jag är orättvis, ni kanske har en sådan överenskommelse och då är det ju fine. Blir bara så trött på att så många män (och kvinnor!) verkar tycka att mannen BEHÖVER få sova så himla mycket mer bara för att han jobbar. Bullshit säger jag.
    Oj, oj, nu ska vi se om jag klarar av att förklara utan att bli för långrandig.

    Egentligen borde jag låta bli att gnälla om vårt arrangemang här, eftersom det från början var min idé!
    Hur som helst, så här är det: maken är ett riktigt litet sömntrassel i sig själv, extremt lättväckt och svårsomnad, i klass med Yngla faktiskt. Så han vaknar av hennes ljud och mitt ammande, även om han sover med öronproppar. Och eftersom jag helammar, och det ofta och mycket om nätterna, så får ju inte JAG sova mer även om han delar rum med oss. Så, det här är väl ett sätt att se till att bara en av oss är dödstrött istället för båda två. Det jag i och för sig ibland kan behöva avlastning med är det sena bärandet och vaggandet, det får han ta en stor del av på helgerna istället, och tidigare på kvällarna som nu t ex. Jag räknar med att ta igen det när jag slutat amma, då är det banne mig min tur att sova i gästrummet! (fast då kanske vi har flyttat och har inget gästrum längre... det vore typiskt! )

    Annars tycker jag vi har ett jämställt förhållande. Det är makens lott att ta hand om vårt andra "barn", dvs Korven. Han sover med maken, som går upp astidigt (5.30) för att hinna gå en långpromenad med Korven innan han åker till jobbet. Och sen åker han och handlar efter jobbet och lagar maten varje dag.

    Hade jag bara kunnat sova ikapp lite på dagarna så vore det inga problem alls, men nu är det lite jobbigt då jag nästan aldrig lyckas sova på dagarna eftersom Yngla är ett frimärke. Hoppas för framtiden att hon kan lära sig sova själv en liten stund - eller åtminstone precis bredvid mig istället för PÅ mig - så att jag också kan sova något på dagarna.

    Misslyckades totalt med att hålla det kortfattat, så kan det gå.
  • snaily

    Maken säger moloket - hatar hela tråden mig nu? Skäms
    (Sen vill han till sitt försvar tillägga att det är farligt att köra bil till jobbet när man är alltför uttröttad.)

  • snaily
    kängu skrev 2011-02-02 20:31:45 följande:
    Nä Snigelns make jag hatar inte dig Jo visst är det farligt att köra bil när man är trött, fast det kan faktiskt också farligt att ta hand om ett barn när man är väldigt väldigt trött. Perceptionen och tålamodet är ju inte precis på topp då
    Nä, verkligen inte, som häromdagen när jag bara skrek rakt ut en lång stund för att jag var så frustrerad och ledsen. Fy så obalanserat gjort, hoppas jag inte skrämde Yngla alltför mycket. *skäms som en hund*

    Ah, önskar det gick att göra så att jag bara ammade och att hon sen kunde somna någon annanstans, men funkar inte i nuläget... hon blir skitarg om jag så bara flyttar henne en decimeter från mig, eller vänder mig på rygg så hon inte har tutten mitt i ansiktet. ! Knepig unge vi fått va?
  • snaily

    Heja smint!!
    Ser fram emot sms!

    Jösses vilken sen start vi fått idag - inte mig emot för då går dagen fort. (Vad hemskt det där lät, men så känns det ibland, att jag bara vill få dagarna att gå undan snabbt tills maken kommer hem. Sen går kvällarna ändå fortare förbi och det vill jag ju inte!)
    Yngla tyckte det var dags att vakna vid 8 imorse, det tyckte inte jag eftersom hon trasslade till långt efter midnatt igår (eller ja, idag) igen. Lyckades till slut få henne att somna om och jag fick också slumra en liten välbehövlig stund till, skönt!

    Maken måste tagit lite intryck av er kritik igår för igår kväll erbjöd han sig hjälpa till med bärning/gungning när han egentligen skulle gått och lagt sig. Inte för att det hjälpte för Yngla ville inte vara hos honom utan skrek bara då, men tanken var god.

    Sex? Ni pratar om det som om det vore något annat än en siffra? *förvirrad*
    Yngla är ett enda stort preventivmedel, konstaterat att vi faktiskt inte ens kan kramas då någon av oss alltid har henne i famnen. Provat att kramas (alltså verkligen bara kramas) trots henne i famnen men det gillar hon inte. Nåja, lär väl inte hålla i sig tills hon är 15 år va?

    Nej, om jag skulle röja upp bajskatastrofen i badrummet istället för att hänga här.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!