• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkfröken77 skrev 2011-02-07 21:33:38 följande:
    Snaily - Heeej! Man kan säga samma sak som din make fast med motor på! Lagom kryptiskt va!
    Jag hade tänkt rådfråga dig i en kostfråga om katterna, men som tur var ringde vet upp idag och hade tagit reda på fakta, jag gillar verkligen disktriktsveterinärerna! Tyvärr har det visat sig att vår honkatt har lite dåliga njurvärden så nu är det dietkost som gäller. Tråkigt, men väntat, är glad att det var så lite som det var iaf. Hoppas hon kan leva flera år till med dietkost. Hur går det med Yngla? Får du sova nåt? Och vad säger Korven om Ynglas skrik?
    Åh, då förstår jag hobbyn! Det har vi nog pratat om någon gång förut förresten. *ammingshjärna*
    Hur gammal är missan? Lite förhöjda njurvärden kan många katter leva länge med (fast man kan ju inte lova något förstås), och må bra med hjälp av dietfoder. Hjälper inte enbart diet finns även olika mediciner att prova.
    Just nu känns livet med Yngla lättare eftersom vi är på semester och det finns folk runt omkring som kan avlasta, skönt! Sömnbrist har jag nog ständigt men tror det nästan börjar bli ett normaltillstånd för kroppen. Korven tittar ibland lite bekymrat när hon skriker som mest, men är rätt cool på det stora hela. Han försöker mest komma åt att slicka henne på huvudet - det får han inte förstås men lyckas stjäla en slick då och då till sin stora förtjusning.
  • snaily
    nennesjuttioåtta skrev 2011-02-07 21:41:53 följande:
    Kom ihåg att slappna av, sitt inte på bygeln och ställ er inte under vändhjulet om ni trillar av (men ni är väl inte danskar heller).


    Ja, hoppas de inte är så stelbenta att inte telefon duger lika bra som in person..  jag kommer ändå bara sitta och se dum ut och svara "jag minns inte" och "inte vet väl jag!". Allt medan Yngla skriker utanför dörren.
  • snaily
    Snorkfröken77 skrev 2011-02-07 21:50:57 följande:
    Snaily - Hon är 11 år i sommar, hon hade värden *tittar på provsvaren* CREA 240 och UREA 13,7 kan det vara de njurrelaterade testerna? Det är de värdena som inte håller sig inom gränsvärderna iaf. En fråga som jag knappt törs fråga Hur länge kan de leva med diet och ev medicin när det börjat gå utför? Pratar vi 1 år eller flera?

    När vi skulle in med honkatten till vet. kom ett par ut med en tom kattbur och såg sammanbitna ut, när tjejen gick ut genom dörren utstötte hon sådant avggrundsvrål av smärta att jag började grina. Fy fan, jag fasar för när vi måste ta det beslutet för någon av katterna.
    Sorgligt med folk som går ut med tomma burar/ensamma koppel.

    Nu minns jag inte gränsvärdena riktigt (skyller på mammaledigheten) men 240 i krea är i alla fall inte skyhögt  - omöjligt att sia men en del katter KAN leva och må bra i flera år efter det upptäcks. Men ibland går det fort utför tyvärr. Hoppas din katt är av det segare slaget, de flesta hör nog till den gruppen faktiskt (förutsatt att de mår hyfsat bra när det upptäcks, värre om de börjat visa symptom som aptitlöshet, ökad törst, illamående osv).

    Nähä, måste nog avlösa maken som agerar Yngla-säng just nu.
  • snaily

    Hej hela tråden!

    För nästan första gången i mitt trådliv har jag inte kunnat läsa ikapp! Och det sorgliga är att jag inte kommer hinna det framöver heller - typ nånsin, som det känns just nu!

    Så - förlåt för alla missade kommentarer.

    Har uppfattat att PB kanske har sköldkörtelproblem?? Min syster har det men innan hon fick diagnosen trodde man att hon hade panikångest och alla möjliga psykiska besvär - som försvann så fort hon fick medicinering mot sköldkörtelsjukdomen.
    Kram på dig hur som helst!

    Hattis
    Nej, de har fortfarande inte ringt tillbaka från tingsrätten, jag ska försöka ta få tag i dem idag igen.

    Nu till saken:
    Maken har fått det där jobbet han var på intervju på i veckan! Och det är ju bra - även fast jag nu börjat vela enormt och känner inte att jag vill flytta längre, men men, nu är det ju bestämt... Men, han ska börja redan i slutet av mars!! Var fasen ska vi BO?!?

    Vi letar hus på landet, någonstans i norra Storstockholm, Norrtälje-, Uppsala- el Enköpingstrakten funkar också. Men vi lär ju inte hitta något vi vill och kan köpa precis NU, så behöver en tillfällig lösning framöver. Har kanske en hyreslägenhet på gång men inte förrän 1 juni och fram till dess behöver vi något ännu tillfälligare så att säga. Så, om någon känner någon som har en bostad att hyra ut med kort varsel - som är djurtillåten! - så är vi väldigt intresserade!! (fast jag kommer nog inte kunna läsa i tråden varje dag så OM det mot förmodan är någon som har något tips så inboxa eller maila eller så)

    Nu ska vi iväg och titta på ett hus som vi kanske kan få hyra i april månad bara, bättre än ingenting. De första veckorna får vi i så fall bo hos mina föräldrar (inte SÅ kul...), men sen måste vi ha något i maj också.

    Gaaaah! Jag har inte ork för det här projektet! Sagt till maken att han får projektleda nu och bara delegera små små uppgifter åt mig. Jag har ju fullt upp med att försöka ta hand om Yngla så jag vet inte hur vi ska klara av den här mastodontflytten.

    Idag skulle vi åkt norrut, till Dalarna, men vädersituationen var ju sådär kan man säga, så vi har inte kommit iväg. Försöker åka dit imorgon istället, blir bara en snabbvisit där.

    Kram på er alla!

  • snaily

    Lappis och AM
    Inboxat er!

    Nenne
    Krya på dig!

    Frullan
    Kram!

    *rädd för att bli långrandig *

  • snaily
    fru AM skrev 2011-02-15 13:27:33 följande:
    Angående gårdagen så kan jag säga så mycket som att maken och jag inte är på samma våglängd.  
  • snaily

    Smint
    Skönt med beslutet, låter bra tycker jag!
    Vill ni leka med mig någon dag när jag flyttat söderöver? Är ju så dumt att jag flyttar ifrån mina nyfunna mammakompisar  - som jag inte ens hunnit börja hänga med riktigt - ner till nya områden där jag inte känner några andra mammor.

    Nenne
    Hur länge är du mammaledig? *glömsk*

  • snaily
    Fru FruLLan skrev 2011-02-15 13:46:55 följande:
    Snaily:

    Det beror vel på hur långt söderöver du kommer. Jag vill gärna leka om du kommer till huvudstaden fast jag är ju inte mmmaledig och har inte heller någon mammaledighet i faggorna heller
    men andra mammopr finns det ju drösvis av här.
    Vart går flyttplanerna?


    Önskar att du kunde få vara mammaledig snart!
    Flyttplaner, lite diffusa än så länge, till norra Stockholm typ... kommer leva nomadliv några månader innan vi förhoppninsvis kan få en lägenhet. Sen vill vi leta efter HUS.

    Leker gärna med er, AM och Frullan (och andra), om vi vågar oss in till storstan nån gång!
  • snaily

    Nenne
    Å, i maj redan! Gud vad tiden går fort. Men en dag i april kanske vi kan leka?

  • snaily

    Lappis
    Håller med Vänner, inte är du för gammal!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!